icon

Čo má dieťa jesť po vybratí nosnej mandle?

kaja502
17. sep 2022

Dobry den vcera mljmu synovi vybrali nosnu mandlu uz nas prepustili domou ale chcem sa opytat co konlretnejsie mozem mojmu synovi uvarit viem ze nemoze horuce teple len vlazne ani kysle len nenapada ma co mu uvarit dneska napr,moze papat pecivo?vcera dost frmol v tej nemocnici nebolo kedy sa oytat detaily doktorov 🙂co papat vobec by nemal aby sa mu to krvacanie nespustilo dakujem 🙂teploty nema nic nemal ani zvysenu ani v nemocnici prva noc bola bezproblemova 🙂Dakujem za rady 🙂

lienka175
17. sep 2022

@kaja502 mne ju vyberali ako 22-ročnej a prvé dva dni po zákroku to hrdlo brutálne štípalo... jedla som vlažný vývar a jablkovú výživu

jaskolka
17. sep 2022

@kaja502 kasovita strava, pyré, puding, výživy, polievky vlažné, pečivo môže tiež, veď taka striedka z chleba je mäkká, nebude ohryzat 3 dňový rožok 🙂
Dieťa sa zotavi rýchlo, neboj sa, maximálne 1-2dni taja šetriaca strava

pribinak
17. sep 2022

@lienka175 ale jemu vyberali nosné, nie krčné. To je dosť rozdiel

jaskolka
17. sep 2022

@lienka175 tebe zrejme vyberali krčné mandle, to je trochu náročnejšie,tam skutočne dlhšie to boli aj treba šetriaci režim.
nosohltanova mandla v puberte zaniká. plus dospelý sa zotavuje dlhšie,ako dieťa, priroda to už tak zariadila

sissy27
17. sep 2022

@kaja502 nemal by citrusy (ani šťavy), horúce, ľadové, pikantné a nič, čo má ostré hrany, napr. hranolky, vyprážané, chlieb s chrumkavou kôrkou, bagetu a ryžu.
Ostatné v pohode, cestoviny s omáčkou, žemľovku, normálne mäso na šťave a zemiaky…
Ale je to individuálne, dcéra po 48hod jedla normálne všetko a ešte v nemocnici dukátové buchtičky 🤷‍♀️

zabina27
17. sep 2022

Náš si napríklad vypýtal praženicu, lebo už nechcel nasladko. Ale kľudne hocičo o makksie, čo ide ľahko dolu krkom 😀 polievku, kašu/ryžu s mäsom alebo nejaký prívarok. Ja si tak pamätám, že tvrdšie nemal jesť, nejaké čipsy, keksy, tyčinky, ovocie tvrdé a tak.

kaja502
autor
17. sep 2022

@zabina27 maly papa teraz roztek makky a parok moze take?Chuti mu praveze

zabina27
17. sep 2022

@kaja502 ja si myslím, že hej, pokiaľ to jeho v pusine nebolí, dobre požuje a ľahko prehltne. Nášho keď zabolelo cez deň, dostal nurofen, ale hladný bol, akurát veci, čo sú tvrdšie, to viem, že nemal jesť, ale tak ostatných je veľa na výber

jaskolka
17. sep 2022

@kaja502 môže jesť, keby ho bolelo, tak určite by to odmietol.

kaja502
autor
17. sep 2022

@jaskolka malemu nosnu vyberali nie krcne

jaskolka
17. sep 2022

@kaja502 ale ja viem, o krčných som písala inej pani

kaja502
autor
17. sep 2022

@sissy27 dakujem no vyzera byt s toho fit nas az v noci pustili domou 😂😂Teraz zjedol makky rožhlik potrhany na kusky a trosku parku a mu chuti a jogurty moze?Ci ako to je s nimi pretoze ich ma velmi rad .)

kaja502
autor
17. sep 2022

@zabina27 dakujem super 🙂

kaja502
autor
17. sep 2022

@zabina27 Chapem vraj ho nic neboli vobec vcera cely den zvracal musel dostat dve infuzie plus lieky od vracania oreto mu davam po menej lebo ze to s tej narkozy a potom vecer uz pohode sa rozjedol ale tiez zakazane mal vcera ze nech moc vela nepapa aby to nevyvratil tak pomenej mu radsej davam ale mu chuti 🙂dakujem za radu 🙂

andrea_prestastna
17. sep 2022

@kaja502 moze vsetko ved nosom neje snad

maca2017
17. sep 2022

@kaja502 Aj nám vyberali včera. Tiež po narkóze vracal. Už včera večer bol taky hladný že zjedol chlebík so šunkou bez kocky a dnes ráno normálne parky s chlebikom...
@kaja502

lienka175
17. sep 2022

@pribinak aj mne vyberali nosné

lienka175
17. sep 2022

@jaskolka aj mne vyberali nosné, ja som jeden z tých exemplárov, ktorým nezaniká, aj doktor sa čudoval 😉

sissy27
17. sep 2022

@kaja502 nech si dá všetko čo mu chutí, vyhnite sa naozaj len takým ako hranolky, chipsy a podobne a citrusom. Stačí pár dní, kým sa rany zahoja.
@andrea_prestastna ty asi nemáš tak úplne predstavu, kde sú nosové mandle, že nie? 🙄 nie sú “nad nosom” 😃

luliu
17. sep 2022

@kaja502 normálne jedol všetko, veď mu vyberali nosné mandle, nie krcne

andrea_prestastna
17. sep 2022

@sissy27 mam predstavu mne ich vyberali aj krcne

sissy27
17. sep 2022

@andrea_prestastna tak potom by si mohla vedieť, že nie sú nad nosom 😃

kaja502
autor
20. sep 2022

@kaja502 este taka otazka ore vsetkych chcem sa opytat dokedy ma mat dietu a kedy mozem ist von a ako dlho ?dakujem volala som doktorke to ma hned vypli prisla som si otravna :/ porad si sama :(

kaja502
autor
20. sep 2022

@sissy27 ja ze su v nose a kde su vlastne 😄😄😄

zabina27
21. sep 2022

@kaja502 aku dietu? pokial nema teplotu, bolesti, komplikacie - co by ste uz videli, tak moze fungovat normalne

sickynickyobsadene
21. sep 2022

@maca2017
@kaja502 boli v úplnej narkoze?

maca2017
21. sep 2022

@sickynickyobsadene ano v úplnej narkóze. Zajtra mame kontrolu, od pondelka do škôlky.

kaja502
autor
25. sep 2022

@maca2017 hm nas tiez caka kontrola to pojde asi az na dalsi pondelok do skolky ci mozu ho uz aj tento tyzden poslat?

maca2017
26. sep 2022

@kaja502 Môjho robili v piatok, cely minulý týždeň bol doma a odo dneska v škôlke. Už cez víkend sme boli na chate 😊