Čo na ekzém pre 4 mesačné bábätko?
Ahojte mamičky. Chcela by som sa opýtať, aký hydratačný krémik odporúčate na každodenné premasťovanie exematickej pokožky pre malé bábätká? Maličká má 4 a pol mesiaca a chcela by som niečo šetrné, prírodnú kozmetiku. Viete niečo poradiť?
To zaujima aj mna, ja mam 32 a s ezkemom stale bojujem. Prirodna liecba sa mi zial nikdy neosvedcila. A to si na seba nenatieram ziadne ksunty. Typu "zarucene pomoze kokosovy olej" to su hluposti. Ekzem je hlavne odrazom stravy a psychickej pohody, ale zaroven aj genetickych faktorov. Skus na zaciatok fenistil kvapky a z lekarne namiesany puder, predpisany od doktorky. Ak kojis, tak sa vyhni alergenom.
@tanyan ďakujem za tip. Máte s tým krémom aj skúsenosti?
@solange7 fenistil kvapky síce mám, ale nechcela som ich dávať malej dlhodobo ☹...a zatiaľ je iba na materskom mlieku. Alergénom sa snažím všemožne vyhýbať. Namiešaný púder z lekárne sme mali...dávala som to malej, keď mala exém iba na líčkach a v kombinácii s fenistilom to zmizlo, ale akonáhle sme skončili liečbu, tak sa to objavilo zase a ešte väčšie. Potom už tento púder akosi nepomáhal a momentálne máme exém aj po telíčku a rukách ☹.
@solange7 Momentálne som začala používať lipikar od La Roche, ale chcela by som prejsť na nejakú prírodnú kozmetiku, pokiaľ by existovalo niečo také na trhu .
Nasa mala mala atopicky ekzem troska v cca rovnakom case ako tvoje babatko, my sme kupali v bioderme pre ekzematicku pokozku, v takon olejovom sprchaci a natierali miesta tiez biodermou intensive baume, po par dnoch to zmizlo a uz sa nikdy nevratilo 👌
@ladybug138 ďakujem za odporúčanie...budem pár dní natierať s tým krémom la roche, ktorý máme doma a keď sa to nebude zlepšovať, tak vyskúšame biodermu.
Syn keď bol bábätko tak sme natierali mliekom exepicial ( hádam to píšem správne...🤭🤭🤭🤭)a toto mlieko je super...či bolo na predpis alebo voľno predajné v lekárni nepamätám.....
@zo_ja dcére sa spustil ekzém po očkovaní. doktorka nám predpísala najskôr niečo do kúpeľa, potom linola krém, na kožnom nám dali miešaný krém z lekárne s prímesou kortikosteroidov (ale to sa dá len krátkodobo a z môjho pohľadu je to na tak malé dieťa príliš silná chémia). tento CutisHelp Mimi pomohol. mali sme krém aj telové mlieko a bolo rýchlo vidieť zlepšenie.
U nás zabrali produkty s Tiande a chvála Bohu od vtedy sa držíme a nevracia sa jej to
Skús ovsený kúpeľ alebo daj do vody oilatum. Mne sa osvedčilo na premasťovanie len krémy od Biodermi plus takéto veci do kúpeľa.. nič prírodné nezabralo
Ďakujem Vám veľmi pekne za rady mamičky. Kúpim ovseny kúpeľ a kúpim asi viac krémov a uvidíme, ktorý mojej maličkej bude robiť dobre. Asi každému bábätku zaberá niečo iné .
@heidy222 ak môžem poprosiť, vedela by si mi poslať ten recept? Pod prírodnou kozmetikou som mala na mysli z prírodných organických certifikovaných zložiek, ale obávam sa, že na exematickú pleť by takéto krémy nezaberali ☹️.
@zo_ja rastlinne vytazky bohuzial pri atopickom ekzeme drazdia, su totiz zmesy Vela chemiclych latok. Vynimka je vytazok z ovosu. Pri atopii plati menej je viac. Cize co najmenej zloziek v Kreme. V spominanej kozmetike: aderma, linola, Eucerin bioderma atd sa pouzivaju vysoko purifikovane (ciste) zlozky, rovnako ako v zarabanych kremoch z lekarne. Tie maju vyhodu v jednoduchosti, lepsie si odsledujes ktore zlozky Malemu pomahaju. Toto je recept na krem s ureou a kyselinou mliecnou, som momentalne s nim spokojna
Acidi lactici 3,0
Glycerini 30,0
Ureae 9,0
Cremor anion.ad 300,0
M.f. crm.
S.Zvonka

https://www.produktyzkonope.sk/cutishelp-mimi/c...