Čo na odhlienenie 11-mesačného bábätka?

kittie142
6. mar 2020

Ahojte mamičky mám na vás otázočku . Poznáte prosím nejaký účinný liek na odhlienenie ?? Dcérka má 11mesiacov a strašne mi začala kaslat a rada by som jej nejako pomohla. ( Dr. Nám dala.bronchypred a fenistil kvapky ).

simsalabim
6. mar 2020

@kittie142 ja mam najlepsiu skusenost s Pleumolysinom, ale ci je aj pre taketo male deticky, neviem, treba sa opytat v lekarni. Okrem toho je super domaci tymianovy sirup zo sacku korenin. Cukrova vody (cca 2-2,5ml vody a 200g cukru, nechas povarit asi 10mi), potom pridas tymian, prikryjes a nechas par hodin vyluhovat. Precedis a skladujes v chladnicke.

datanka
6. mar 2020

Ja neporadim,lebo som ten prispevok otvorila koli nadpisu len.ze odhlucnenie babatka🤣ma zaujimalo ako ho chces umlcat🤣

kittie142
autor
6. mar 2020

@datanka práveže som si až teraz všimla že som sa pomilila len už neviem ako to prepísať ☺️ malo tam byť odhlienenie

datanka
6. mar 2020

@kittie142 ano,potom mi doslo☺

cervikpepik
6. mar 2020

@simsalabim pleumolysin nie je primarne na vlhky kasel.Je tam kodein,silne antitusikum(tlmi suchy kasel)
U nas(ak sa nic nemenilo)je az od 12rokov.

katrin21
6. mar 2020

sinupret je fajn, len neviem ci uz sa može

luthine
6. mar 2020

Moze sa Sinupret, ja som na radu lekarky davala 2 mesacnej, hoci minimalne mnozstvo. A pomohlo. Ale preco radsej nezajst k dr, nez pytat rady tu? Ved ked strasne kasle, nemusia to byt len zatekajuce sople.

lenka2710
6. mar 2020

@kittie142 aj nám pomáha sinupret, ten môžu aj malé deti a ešte calciovy sirup ale ten neviem, odkedy sa môže

simsalabim
6. mar 2020

@cervikpepik nevedela som, ze je az od 12 rokov...moje deti uz maju viac, ale mladsia dcera sa v skolke trapila s moraxellou, ktora sa aktivovala len pri vurusovyhc ochoreniach v skolke a prejavovala sa dusivym produktivnym kaslom, bez teplot a soplov, hoci ine deti koncili v horuckach. Lekarka jej vtedy predpisovala Pleumolysin, ktory vedel krasne pomoct, kym po 2-3 davkach zabral Pamycon do nosa. Asi to je aj na zvazeni lekara... kazdopadne, u nas je to liek prvej pomoci na lasel, nielen ho tlmi (ako pises, vdaka kodeinu),a le ma aj zlozky na rozpustenie hlienu.

kittie142
autor
7. mar 2020

@luthine u dr.sme boly vo štvrtok dala nan bronchypred a fenistil kvapky .

kittykat22
7. mar 2020

@kittie142 mozno skus okupat miminko vo vanicke s kvapkou kvalitneho eterickeho oleja - salvej alebo levandula. Nam to velmi pomahalo. Jedna kvapka do kupelka by stacila. Na priedusky, na celo mozes dat par bodiek kremu z tymianoveho kremu od Justu - je velmi silny tak to bude stacit. Ked uz mas nieco od dr. na vnutorne pouzitie, skus miminku pomoct z vonku

vojkri
7. mar 2020

@kittie142 bronchipret je na odhlienenie..uz netreba nic kombinovat lebo sa to prekombinuje...je to liek na rozoustenie hlienov co znamena ze dietatko bude viac kaslat (to je ucinok lieku hlien sa rozpusta aby dieta vykaslalo hlieny)...nepodavat pred spanim. To znamena ak spi na obed raz za den tak podavat rano a potom po obednom spanku..ak dva krat nastavit liek tak aby vzdy brala hned po spanku. Okrem toho veeeela pit a vydrzat.