Čo na zaparený zadoček?

benoitka
2. dec 2022

Ahojte,
je tu, prosim, niekto, kto so svojim dietatkom navstivil kozneho lekara kvoli zapareninam (plienkovej dermatitide)? Zaujima ma, co ucinne vam predpisal? Zaujimaju ma konkretne maste na predpis, co zabrali. Imazol, excipial a podobne, volne dostupne ma nezaujimaju, tie sme vyskusali a nepomohlo.
Dakujem za odpovede

tosomja
2. dec 2022

@benoitka neodpoviem k otázke, ale neskúšali ste zmeniť plienky alebo odsledovať stravu?

marzuz89
2. dec 2022

@tosomja presne, to je zaklad, lebo zapareniny nie su len tak. Bud nedostatocna hygiena, dlho jedna plienka, alebo strava alebo nevyhujuca znacka. Ci drazdiva kozmetika.
@benoitka sudokrem, staru klasiku, ste skusali? A casto prebalovat. Nam pomohol u oboch, resp pomahal predchadzat, nikdy deti zaparene neboli. Pouzivas aj vlhcene? Starsi mal raz zacervenanie po konkretnej znacke, nepreslo do zaparenin, lebo som ich po 2 pouzitiach prestala pouzivat. Inak holtov krem by nezabral?

nikky6
2. dec 2022

Bepanthen nepomohol? alebo Sudocrem?nam zakazdym ano. vsak istotne musis mat jedno z toho doma. co si zatial davala? ale tiez si myslim, ze to treba riesit aj inak, nielen kremom/mastou, tam bude problem v tych veciach, co tu uz vyssie boli spomenute.

vani190493
2. dec 2022

@benoitka určite skúste sudocrem, ak ste skúšali, tak imazol jednoznačne.

tosomja
2. dec 2022

Moje deti nikdy nemajú zapareniny len tak. Syn mal len keď mal teplotu. Jeden deň zapareniny, už som vedela, že bude chorý. Ale to až pľuzgiere mal. Zabral imazol nahrubo, vetrať, umývať vlažnou vodou. A meniť plienky aj po hodine, žiadne, že celú noc...
Dcérka zase keď mala hnačky, ale až do krvi, to nepomáhalo ani časté prebaľovanie, proste agresívne 💩 vtedy som ju prebalovala ani neviem koľkokrát za hodinu, umývala a tiež nahrubo imazol, len to jej uľavilo od bolesti.
A nie že zapareniny, ale červenú riťku mali od lupilu plienok.

h2o2
2. dec 2022

Vymeniť plienky, umývať v repiku, vetrat, používať modru indulonu alebo modru niveu a imazol krempasta. Vlhcene obrusky vôbec nepoužívat. Kup si Perlan. A kupať len v Oilatum...

kkovacovak
2. dec 2022

@benoitka prosím ťa žiadnu indulonu, niveu, sudokrem čo ti tu radia 🤦‍♀️ parfumované kraviny. Ďalšia vec je že si mnohé mýlia zapateniny a plienkovú dermatitidu čo sú rozdielne veci. Na zapareniny stačia bežné kremy na ritku ale na dermatitidu už treba vyšší kaliber. Imazol si skúšala? Má aj pľuzgiere? Biele fliačky? Môže mať aj plesňové ochorenie. Nám predpísala framykoin a masť so striebrom. Nemusí to byť ani z plienok a ani z jedla. Môže to byť len začarovaný kruh. Raz zuby, raz choroba raz niečo zjedla atď. Plienky by som ale skúsila. Kúpeš v čom? Dávaš repík? Aké vlhčené, čím umývaš. To sú všetko podstatné veci.

54tinka54
2. dec 2022

@benoitka imazol krémpasta pekne zaberá. Sudocrem, rybia masť a pod., to je skôr len na prevenciu.
Ak chceš skúsiť niečo prírodné, tak uvar čaj z repíka a tým potieraj.
A nepoužívať vlhčené obrúsky, umývať pekne pod tečúcou vodou a poriadne dosucha utrieť.

kataka10
2. dec 2022

@benoitka nam predpisal kozny 2% erytromycinovu mast. Namiesali nam ju v lekarni na jeho predpis. Je to antibiotikum, maly tam uz mal zapal, po tom co sme sa s tym mesiac trapili sami. Okrem tejto masti nam kazal natierat imazol krem pastu, ale uplne na jemnucko iba priehladnu vrstvu, aby pokozka dychala a imazol ucinkoval.

sally001
2. dec 2022

Imaz ma výpadok skusit tu spiridea pastu...je podobna imazolu...neni na predpis

lugie
2. dec 2022

Za mňa Neo phytiol

kkovacovak
2. dec 2022

@sally001 tento krém ale neobsahuje účinnú látku tak ako imazol. Nezaberá na kvasinky. Na zapareniny ok ale na horšie už nemusí stačiť

benoitka
autor
4. dec 2022

@lugie Dakujem srdecne za odpoved a radu, masticka pomohla!

lugie
4. dec 2022

@benoitka veľmi ma teším že pomohol, u nás na zapareniny len toto ☺️☺️