Čo na zúženú predkožku u trojročného chlapca?

Mame zuzenu predkozu nie je ti az tak vazne pretoze syna nic neboli ale urolog povedal ze sa to da urobit operacne alebo sa to mozno upravi same, poradte nieco ucinne nejaku masticku Nechcem snim ist na operaciu. Dakujem

lienka_g
7. feb 2015

my mame podobny problem. poradte aj naam. dakujem

meluela
7. feb 2015

este mate kopec casu pockat (citala som ze az do 10 rokov), masticka moze neskor predpisat lekar (hormonalnu) a ked nepomoze tak ako posledna moznost operacne
niektori urologovia radi zasahuju, ale casto je to zbytocne
citala som tu na fore ze mamicky kupu v bylinnom kupeli "slez nebadany" .. ale nemam s tym skusenosti

lindarty
7. feb 2015

su nejake masticky, ale vsetko su to pokial viem na baze kortikoidov. tie pomozu, pri pravidelnom masteni a jemnulinkom natahovani sa kozka napravi. Ale z nasej skusenost sa to da aj "prirodne": denne po kazdom kupani sme mastili kokosovym olejom, alebo niecim inym prirodnym a jemnucko natahovat. kozka sa roztiahne - ale upozrnujem jemnucko, aby to nebolelo a nevznikli trhlinky.

denisa2214
7. feb 2015

Ahoj, my sme mali ten istý problém, odporúčali nám v 3 rokoch operáciu. Keďže som syna nechcela dať operovať, skúsila som mastičku Triamcinolol. Potierala som 1x denne "zlepený koniec" predkožky a po 4 dňoch sa predkožka rozlepila a bolo vidieť už aj žaluď. Odvtedy skúšame predkožku sťahovať- úplne nám to stále nejde, časť predkožky je stále nalepená na žaľudi, ale už iba čiastočne. Detský chirurg nám povedal, že ked bude mať syn 6 rokov a stále sa nebude dať úplne stiahnuť, tak nám to ešte pred nástupom do školy lokálne "odlepí" pomocou tyčinky. Nebude to treba operovať a hlavne nebude musieť syn podstúpiť anestézu. Držím palce.

ena70
7. feb 2015

stahovat, stahovat a stahovat....kazdej mamicke to vravim a sa cudujem ze to mamicky nechavaju tak, ze sa to "vraj urobi same"...alebo pri prvom sexe...hovadina ako brno.... a potom sa cuduju ze treba operaciu...v zivote keby som mala aj 100 synov by som to nenechala len tak...ze sa to same....nedala by som synovi ani za svet urobit obriezku... my sme boli s malym ked bol este fakt malicky u urológa a tou tycinkou mu to pekne odlepil, a kazal ze vzdy po kupani stahovat. snazit sa stahovat pravidelne. ved je to koza, ta sa natiahne pekne postupne. ale nevykaslat sa na to. syn je uz velky a pipik si krasne stiahne sam. ale furt mu to pripominam.

mircalla
7. feb 2015

Nam povedali to iste - operacne alebo sa to upravi,mame cakat. @ena70 snazim sa stahovat plus kupele - slez nebadany a dost poctivo...zmenu ale nevidim

99janka99
7. feb 2015

My mame tiez taky problem. Boli sme v stvrtok u urologicky v centre Kramare kam chodievame. A skonstatovala ze sa to malemu 2r uz same neupravy. ale on uz ma aj ten problem ze ked cika ma pipik ako balonik. A to som sa mu to ozaj pri kazdodenom kupani snazila stahovat. Urcite mu ale nedam urobit uplnu obriezku,ale len to co treba a teda musia mu kusincek kozky odrezat aby tam mal tu drierku vacsiu. Mam z to@go obavy,narkoza a mesiac hojenia,ale tak racej ako by sme mali riesit zapaly a aj neskor keby bol starsi.

kissova
7. feb 2015

My máme podobný problém, predkožku mu sťahujem pri večernom kúpeli , ide stiahnuť až po žaluď a tam má takú blanku a cez tú sa ďalej nedá ísť, večer mu to natieram triamcinolom a snažím sa sťahovať pokiaľ to ide a kým to malého nebolí, má 4roky bojím sa že budeme musieť ísť k doktorke a tá mu predkožku stiahne nasilu.

maminecka2
7. feb 2015

My sme sťahovanie zanedbali, lebo pediatrička povedala že nič nerobiť do 3 rokov. A mal predkožkou poriadne zúženú, nedala sa vôbec stiahnuť, ale pri cikaní OK. Potom sa nám našťastie zmenila pediatrička a narodil sa nám 2. syn a kázala nám hneď ako si na to trúfnem začať sťahovať- vykúpkať a potom ešte vo vode (prípadne ak sa nedá tak hneď po vybratí z vody) opatrne trošku stiahnuť len pokiaľ ide. Tak sme to vtedy začali robiť aj staršiemu, ale poctivo pri každom kúpaní, a cca po pol roku sa to výrazne zlepšilo, už min. tretinu stiahneme. Určite by som to takto pravidelne sťahovala a až ak by cca roku naozaj nič nešlo tak by som dovolila siahnuť na syna urologom. Počula som že to radi sťahujú nasilu už aj malým chlapcom.

slavenap
7. feb 2015

hmm..ale ako "prinutit"syna,aby si pipika dal vobec chyti do mojich ruk,a sam to robit nechce......... 😖 ?

malabiba
8. feb 2015

Máme dvoch, nesťahovali sme. Poslali nás so starším synom k urológovi, keď mal 1,5 roka, násilné stiahnutie, krvácanie - mala som z toho des a hrôzu, nechala som to tak. Teraz sú puberťáci, úplne všetko je v poriadku aj bez sťahovania. Máme synovca, od malička mu sťahovali išlo to ťažko, 2 zápaly, zákrok, teraz asi pôjdu na ďalší, lebo to stále nie je dobre....možno genetika, no sťahovaním sa to nezlepšilo

bazoskaa
31. mar 2019

Ak niekto potrebuje krém mám vždy v zásobe hneď k odoslaniu ak treba poradiť kľudne napíšte rada pomôžem..