Čo pomáha na svrbenie na intímnych miestach u dievčatiek?
Ahojte, chcem s vás opýtať. Už je to skoro mesiac,čo sa trápime s dcérkou zo svrbením na intímnych miestach. Boli sme u našej detskej lekárky, tá nám predpísala masť Framykoin, ten nezabral, zobrala moč, ten bol OK. Tak som potom sama kúpila masť Pityol..mám pocit , že tento zabral tak trošku..lenže svrbenie stále neprechádzalo...tak som zašla k obvodnej nech s tým už konečne niečo robí, lebo to nie je normálne že sa tam stále škriabe. Tak som sa pýtala ku detskej gynekologičke.Boli sme tam, ale poviem vám už asi nikdy s malou tam nepôjdem...aký stres jej urobila..ah joj ☹ ...ale pozrela sa na to...a nič nezistila, urobila jej výter..a o týždeň sú výsledky. Kázala mi umývať ju detským mydlom, aj tri krát denne a potom jej robiť sedavý kúpeľ v hypermangane tiež 3x denne a potom AK ju to bude svrbieť tak potierať krémom Clotrimazolum...ale ja mám pocit akoby ju to ešte viacej svrbelo ako doteraz...poradte mi co mam robit?? Uz som zufala...strašne mi je jej ľúto...lebo ona sa chystá za "pišulku" aj na verejnosti.. ☹ ☹ ☹ ..a je to dosť nepríjemné...Neviete čo by fakt mohlo zabrať? ☹
ja mám dobru skusenosť s imazolom skus antimykotikum
@danculik ahoj no moja ako pozerám vy sa ešte "trápite" ...............toto už mrle nemusia byť.........aj ju to páli či len svrbí........?........neboli ste predtým ochorením na plavárni? či niečo odtiaľ nechytila..........sedavé kúpele jej rob........ak by mala močové cesty "chytené" tak je to bolestivé.....aj deti majú rezák....no skús ten moč........detskú lekárku by som zmenila čo najskôr........takýto háklivý problém a nieje ochotná...brali jej krv......?už je to skoro mesiac..........dlhé to obdobie...... ☹....antishamistikum proti zmierneniu škriabania jej mala dať už dávno......vidím že vám dali fenistil............
@vadimka ..a ktore probiotika myslis?..lebo raz brala jedny a z toho ju prehanalo... 😒 ...neviem ine tazkosti zatial nema, len to ze ju stale svrbi pišulka...bolenie brucha ani nic ine nema...zajtra idem na doktorkou a poziadam ju o opakovane vysetrenia..hlavne moc a krv...a ak nebude doktorka spolupracovat asi mi nic ine neostava len zmenit doktora...a tento vikend berieme poslednu davku Vermoxu a ju to stale svrbi...a samozrejme aj tu mast jej davam co vravela kozna aj ma sedave kupele v sode bikarbone a aj fenistil kvapky jej davam...a stale nic ☹ ....
@sendy182 ...iba ju to svrbi....zatial ine tazkosti nehovori ze ma...zajtra idem s nou k lekarke a budem ziadat o opakovane vysetrenia hlavne krv a moc...a ak nebude doktorka spolupracovat tak ju zmenim...lebo toto uz fakt nie je mozne taha sa to uz dobre dva mesiace.... ☹ ..pred ochorenim sme boli na kupalisku ale to bolo este v Auguste...no a v Septembri to zacalo..myslis ze by to bolo aj z toho?...a bola som s nou aj u kozneho a ten nam dal masticku vaginalnu, sedave kupele v sode bikarbone a kvapky fenistil...ale mam pocit ze jej uz nezabera nic ☹
@sante ...ahoj, tak ani lieky od gynekologicky nezaberaju...a to ich berie od stredy, teda vlastne masticku a kvapky...a je nedela a ju to stale svrbi...a tento vikend dobrala poslednu davku Vermoxu...a stale nic...ja uz fakt neviem co s nou...zajtra idem rano s nou k lekarke a budem ziadat opakovanie testov a vysetreni..hlavne moc a krv....a ak nebude spolupracovat doktorka ze ma bude odhovarat, tak zmenim lekarku..aj ked za poslednych 5 rokov uz druhy krat ale mam to v paži....ked jej nevie pomoct...
Ahojte, idem sa vám sem primiešať, lebo máte tiež ten problém. Moju Skoro 7 ročnú dcérku svrbieva často šuška. Ale ani nie svrbí, skôr štípe. Ale nieje to každí deň. Možno je to tak 1-3x do týždňa. Ale mrle ma ani nenapadlo, že by to mohli byť 😕 na bruško sa sťažuje tiež často, že ju bolí. No skúsim si to teraz viac odsledovať. Ale keby mala mrle, tak by ju to svrbelo asi vkuse, nie? Inak ja nohavičky žehlím už roky a prášok nemením, lebo ja sama som mávala problémy(mykóza). Skúsim jej ešte nasadiť probiotiká a uvidím, či sa nám to neupraví.
@sante svrab by už mali všetci........sú to chrobáky a všetko sa musí vydezinfikovať......parazit si urobí tunelíky pod kožou 😕 je to vidno....a je to chytľavá pliaga.........to malá to určite nemá ...............
@danculik ja si myslím že to je ono.......to kúpalisko..... skús neakého odborníka...........primár na gynde,kožný primár, pozerám že si z KE skús vo fakultnej sa opýtať.....veď toto nie je možné..........taká dlhá doba............vkuse ........verím že natrafíš na ochotného lekára............zatelefonovať.....ja som mala ako malá častý zápal močových ciest a nebol adekvátne liečený..........až v dospelosti som sa dostala k urológovi našťastie som nemala žiadne následky.....no rozčuľoval sa že kde som bola doteraz. 😢 ...a chcel vidieť moju zravotnú kartu a priebeh liečenia a medzitým nič netušiasa sestrička záznamy z detstva skartovala 😀 ...................držím palce...........ako to popisuješ mne to vyzerá na plieseň.....a už zápal 😒
@janyka moja dcerka mala pred letom mrle potvrdené a iba raz sa mi sťažovala, že ju štípe šuška. v noci sa neškriabala, ani som nič nevidela v otvore a ani v stolici. ale bolelo ju stále bruško a potvrdili sa
@sendy182 aha, v tomto neviem ako to presne je, to sme našťastie nemali a snad ani nebudeme mať 😅 moja malá chytí všetko čo sa dá 😅 okrem bežných chrípok a angín 😀
@sante keby cesnak liečil mrle, alebo príčina štípania by boli mrle, tak potom by u nás nemali šancu 😉 u nás sa jedia cesnakové tobolky na prevenciu proti bežným chorobám a cesnakovú polievku, nátierku, cesnak ne chlebík, cesnakový pletenec a vôbec všade kde je cesnak, to naša dcéra môže 😀 skôr ma napadlo, či to nebude nedostatok tých laktobacilov a príbuzných kmeňov v jej brušku. Keďže neje vôbec jogurty, ona ani mlieko nepije. Ale to mlieko mi nevadí. Len neviem či aj dievčatká majú v pošve laktobacilov? Keďže sa tvrdí, že dievča nieje malá žena. A niekde som čítala, že ony nepotrebujú takú hygienu, ako ženy. Intímne mydlá s kys.mliečnou sú im zbytočné. Čiže mi z toho vychádza, že ani zápaly by ich nemali trápiť? Čiže fakt len tie mrle?
@mircalla no isto probiotika nijako neuškodia, ja nasadím dosť často babám 🙂
@janyka no ked takto cesnak u vás ide, ja by som skor mrle vylúčila 😔 ako skúsiť vzorku skús, ale asi fakt, nejaké probiotika dlhodobo. mne sa osvedčili Infants Dophilus, je to vo forme prášku. raz som mala bio gaja, ale neviem z akého dovodu mi zožalatinovala a takmer celá šla do koša 🙄
@janyka ahoj aj malé dievčatká môžu mať žiaľ zápal podobne ako dospelé ženy.........je to väčšinou z nesprávnej hygieny, priveľa pracieho prášku....., alebo atb.......no ak ju štípe....zamerala by som sa na moč...........močové cesty.....mrle môžu byť ak je aj malá nepokojná škriabe si nos......... 😉 ........
@danculik no ako ste dopadli u dr?
no my sme brali PROBIO-FIX, dcera z toho nemala hnacky....
podla mna ked ju brusko neboli, tak to asi tie prarazity nebudu....lebo tie sa zvyknu hlasit aj v noci a to by asi mala nekludny spanok a plakala by...je teda zaujimave, ze ju svrbi len pisulka, ale konecnik nie...
@janyka
Ahojte, a poculi ste uz o biorezonancnej diagnostike? je uplne bez vedlajsich ucinkov,takze vhodna aj pre deti. Mne tam odhalili vela zahadnosti, na ktore mi doktori neprisli a ktore boli povodcami mojich castych ochoreni.....takze, ked nic nezabera, ja by som volila tuto cestu urcite, budete si aspon konecne iste na com su a nebudete davat do nich zbytocne vselijake lieky, ktore aj tak nezaberaju a ak aj hej, tak iba nachvilu, co jasne vidno,ze prolem teda neriesia....
My chodime k doktorke Tomovej cela rodina a sme velmi spokojni. Pomohla nam vsetkych...vrelo odporucam
@janyka
Ona ma diagnosticke centrum niekde na vychode, myslim v Presove. Ale chodi po diagnostikach v ramci celeho SR. Skus si kliknut na https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/aurolea/, tam sa mozes aj objednat na taketo vysetrenie.
@janyka
Jasne, sak toto je to o com tu stale pisem vsetkym. tu sa zisti skutocna diagnoza a povod, preco -zaco a to sa zacne aj cielene liecit. My sme bracha kedysi liecili na pecen napriklad, mal zvysene pec. hodnoty, tak sme to brali jasnacka, pecen. A tuto nam povedali ,ze to vsetko tie problemy ma za nasledok zlcnik, ten bol povodcom vsetkeho zla. Dali mu specialne predpisanu liecbu a vsetko bolo ok behom mesiaca..... Nemas nad cim uvazovat, uvidis budete spokojni, My uz ani nikam inde nechodime lebo vlastne ani nemame preco 🙂 Dali nas do poriadku a teraz uz si zajdeme iba raz za 3 mesiace na taku kontrolu, ...aby sme boli stale vo vyvazenej pohode. Lebo ako vies, kazde 3 mesiace sa obnovuju bunky. Tak si ich ideme uz iba skontrolovat, ci je vsetko v pohode....ty si odkial? pytam sa lebo zrovna 7. decembra pride ku nam do PB doktorka na diagnostiku, tak ak to mas poblisku, by si mohla so mnou skocit tam....inak si kukni aj tu na MK v prefesionaloch (Aurora- bioregulacna medicina). Tam su blizsie infosky, kde sa robia diagnostiky a kde sa mozes objednat. Ja si vzdy volam tam .
@janyka
ked si napises alebo tam zavolas ta pani ti dokaze povedat, kde budu a kedy k tebe najblizsie robit nejaku diagnostiku....ja som z Papradna a tiez tu nemaju centrum ale chodia sem, lebo nas tu je uz vela pacientov,co sa s nimi liecia. Oni to robia v ramci celej SR....urcite chodia aj do Nitry....tak tam napis a uvidis ,co ti povedia.
Ahojte, ozyvam sa po dlhsej dobe, lebo nejako sme toho mali viacej🙂 Takze svrbenie u nas stale neprestalo...ani nahodou, Bola som znova u doktorky, tak nas poslala na Infekcne oddelenie že či to nie je nahodou nejaka infekcia...ale dcerka nechcela spolupracovat nechcela ukazat pisulku, tak nas odtial poslali prec s tym ze mame ist za koznou , ze asi to bude nieco ine...tak u koznej sme travili dva tyzdne na mastickach a kvapkach proti svrbeniu a ono to stale nepreslo....dokonca aj masticku od gynekologicky sme brali ci nahodou nejde o nejaky zapal alebo kvasinky ci plesen...a nic svrbi nas to dalej...tak nakoniec som zasla za obvodnou ze trvam na dom aby sa zopakovali testy...tak teda moc sme mali negativny, brali jej krv ci nahodou nema cukrovku ale nic zasa negativne...no tak teda sme isli za koznou ze to znova nezabralo..dala nam kortikoidnu mast...ale ani ta nezabrala..tak sme znova zobrali ster z ritky a aj stolicu zaniesli na rozbor a cakame na vysledky...medzitym sa jej urobil vyter z pisule...ale moc dcerka nespolupracovala, tak neviem aky bude z toho vysledok..budem vediet v pondelok...lenze mne to uz nedalo, tak nas pre istotu poslala obvodna ku alergologicke ci nahodou n ie je na nieco alergicka...boli sme na testoch...a nic ...vsetko negativne..tak nas este poslala na urologiu..ci nahodou nieco tam...ale tam ideme az buduci tyzden....no lenze ju to stale svrbi a svrbi....tak nam alergologicka nariadila aby sme znova zopakovali liecbu na mrle..tak som jej dneska naordinovala tabletky,,,lenze obvodna mi zasa iba 1 balenie a ze jej mam dat iba 1 tabletku....ze jednoducho nechape preco jej to nezabralo predtym, ze to nemoze byt ani mozne...
No a taktiez ma napadlo ze svrab, lenze doktorka na koznom ju prezrela a povedala ze nie..a tak isto alergologicka ju prezrela a ze nic tam nevidi...tak neviem...
A vylucila som moznost ze nejake kvasinky alebo infekcie alebo plesen na pisule, lebo na to brala maste..a nepomohlo takze toto vylučujem...jedine mi ostavaju tie mrle...alebo teda ten svrab aj ked ten sa vylucil tiez , sice vysetrenia sa nerobili ale na pohlad by to clovek asi videl
Len teraz je otazne aku liecbu znova zvolit a co vsetko treba urobit aby to znova nedostala?..menit pyzamko kazdy den a ked doberie lieky tak vyprat celu bielizen a vytepovat matrace a koberce...a na kolkych stupnoch to prat?...
a vsimla som si u nej ze ju len tak svrbi nos...to bude asi tiez priznak mrli nie?
@danculik joj, no myslela som na vás a teda mrzí ma, že sa stále trápite, to už nie je ani možné ☹ Mrle, ked už je moc, sa dostanú do uší a nosa, preto je možné svrbenie nosa ☹ a lekárnička mi tvrdila, že prať tak treba, že pred hodením vecí do prádla najskor prežehliť opačnou stranou, čiže prevrátiť veci a potom oprať. musí byť vysoká teplota... a prečo si si ten sirup Zentel nevypýtala? možno by zabral lepšie ak ide o mrle. a možno ide o iné parazity...

@danculik a mala nema pisullku cervenu od toho skrabania? Teraz to tam moze mat velmi citlive a mozo aj preto citi ten moc tak horuco....ten kvalitny jogurt, ako ti tu radili malej na pisulku by som ti radila aj ja a dlhodobo probiotika....nemohla by mat na pisulke daky ekzem??? ale to by hadam ta kozna videla....
ten vermox sa davkuje podla toho aky parazit konkretne dcerka ma....kedze jej nezistili, tak jej to dr, predpisala len tak akoze preventivne.....s takouto neochotou som sa stretla aj ja....nasej malej nasli parazita az v nemocnici [liecili sme sa na zapal pluc ale stale je aj bolelo brucho] a tam nasli LAMBLIE na ktory vermox uz nezabera...a tie lamblie sa vraj len tak lahko nedaju zo stolice zistit...tam zistuju dake protilatky ci co...ja si touz nepamatam, bolo to 4roky nazad....takze sme brali iny liek....nedaj sa odbit...inak ak tam uvidis este raz dakeho parazita, kludne zajdi na veterinu, tam by ti to mali potvrdit snad aj hned....asi si za to budes musiet zaplatit, ale ked sa nevies dohodnut so svojou lekarkou tak skus toto.....
aj ked osobne si myslim, ze tvoja mala ma aj daco ine ako parazita...mozno alergia na prasok....per jej zvlast, dobre oplachuj, zehli.....