icon

Čo pomáha na svrbenie na intímnych miestach u dievčatiek?

danculik
17. okt 2012

Ahojte, chcem s vás opýtať. Už je to skoro mesiac,čo sa trápime s dcérkou zo svrbením na intímnych miestach. Boli sme u našej detskej lekárky, tá nám predpísala masť Framykoin, ten nezabral, zobrala moč, ten bol OK. Tak som potom sama kúpila masť Pityol..mám pocit , že tento zabral tak trošku..lenže svrbenie stále neprechádzalo...tak som zašla k obvodnej nech s tým už konečne niečo robí, lebo to nie je normálne že sa tam stále škriabe. Tak som sa pýtala ku detskej gynekologičke.Boli sme tam, ale poviem vám už asi nikdy s malou tam nepôjdem...aký stres jej urobila..ah joj ☹ ...ale pozrela sa na to...a nič nezistila, urobila jej výter..a o týždeň sú výsledky. Kázala mi umývať ju detským mydlom, aj tri krát denne a potom jej robiť sedavý kúpeľ v hypermangane tiež 3x denne a potom AK ju to bude svrbieť tak potierať krémom Clotrimazolum...ale ja mám pocit akoby ju to ešte viacej svrbelo ako doteraz...poradte mi co mam robit?? Uz som zufala...strašne mi je jej ľúto...lebo ona sa chystá za "pišulku" aj na verejnosti.. ☹ ☹ ☹ ..a je to dosť nepríjemné...Neviete čo by fakt mohlo zabrať? ☹

Strana
z7
sendy182
30. nov 2012

@danculik no to asi nie je možné 😒 .......ani sa malej nečudujem že nechce spolupracovať.......je to háklivé i pre dospelé........v noci spíte?........urobili jej vôbec výter z pisulky? na detskgynde? mne to fakt pripadá ako pleseň.....soor...ani tebe sa tam nedá pozrieť......mobilom si posvieť.......záhyby či tam nemá belavé fliačky..........ak by to boli mrle tak väčšinou svrbí aj noštek a deti sú nervóznejšie..... nič proti svrbeniu jej nedali....antishamistiká?..............no chúďa moje...........a čo v stolici nič? doki by mala zopakovať stery i stolicu do lábáka...........

mariaki
3. dec 2012

A Sudocrem si neskúsila?je to antiseptický ochranny krém.malo by to zmierniť svrbenie.

vadimka
3. dec 2012

@danculik ahoj,

no teda, to je uz riadne dlha doba, co sa trapite....
mna napada, ci to svrbenie nemoze byt uz aj psychickeho razu....predsa ked sa vylucili ine choroby....ale predsa, ty by si jej nemohla zobrat vyter z ritky aj z pisulky? s tebou by predsa lepsie spolupracovala....
a na parazity brala znova vermox? ten je slaby....to ti mohla daco silnejsie ten zentel je takmer na vsetky parazity, len sirup sa uz nevyraba ale asi len tabletky.....skus ju kazdy den kupat v repiku...alebo sprav silny vyluh, vylej do lavorika a nech si tam sadne aspon na 15minut....moja dcerka tak sedela a hrala sa s dacim....ale to mala zapalenu pisulku tak zato...no drzkajte sa, nech vam uz zistia co to je...

mira55
3. dec 2012

ahojte🙂 mam doma pomaly stvorrocnu dcerku,a mame takito problem,ze okolo pisulky ma troksu cervene,aj take male cervene vyrazky na zadku,ale to asi len takych sest ma...a vravi mi ze ju pisulka trosku boli,aj druhy den si uz tak divne posedava,tak som jej aj vyvraila vsetky gatky co ma,vyzehlila,aj dva dni ju uz davam sadat do toho hypermanganu,ale este s ato nezlepsilo,tak co mam robit poradte...to iste mala v lete,boli sme u lekarky,a moc mala v poriadku,nemala nijaky zapal,len mi kazala ze nech jej davam kupel s hypermanganom.pomohlo jej to,ale mala to preto lebo s adost catso bycilovala,ale teraz neviem z coho to ma....kebyze to za dva dni neprejde tak mam ist opet k lekarke s tym?
lebo ono ju to nestipe ked piska,len vravi ze ju trosku boli,a nema to velmi cervene,len tak trosku... ☹

danculik
autor
4. dec 2012

@sendy182
@sante

@vadimka

Ahojte🙂 tak dievčatá prišli sme konečne na to,čo moju malú trápi...urobili sme opakovane znova všetky vyšetrenia, vyter zo stolice, negavitny, moč negativny, boli sme na alergologii a tiež vysledky negativne...výtery na plesen, kvasinky, negativne az nakoniec vyter z pošvy a tam že bakteria Enterococcus Faecalis....má sa to liečiť ATB.. tento vyterz z posvy nam robila mimochodom naša kožná lekarka, kedze inak sme sa k tomu nevedeli dopracovat....( to je na dlhsie)...a tak som sla za obvodnou nech mi predpise tie ATB, lebo kozna sa do toho nevyzna....a obvodna ma odbila ze nie...ze to by jej ublizilo, ze toto sa nelieci ATB...a ze s tym nalezom mam ist k detskej gynekologicke, ze nech sa ona vyjadri...no ma skoro svaclo o zem...tak zajtra cez pol mesta musim utekat tam aj s vysledkom a uvidi sa....obvodna odovodnila to, ze nie ATB, lebo by mohli vzniknut kvasinky a plesen..a ze takym malym dievcatam sa nedavaju do posvy cipky....ze jednoducho nie....lenze ako vysvetlite dietatu ze neskriab sa tam vkuse....to asi doktorka nechape....este mi obvodna povedala, ze ved to prejde aj samo ,len nech si to dcerka nevsima a ze ju nemame napominat nech sa neskriabe..no chapete?...ale nic zajtra idem za tou dets.gynekologickou aj ked nie je detska iba berie deti...ale poslala som to aj mojmu gynekologovi nech sa vyjadri aj on ze co s tym....

a to svrbenie stale pretrvava....sice uz malicko ale stale.... ☹

Ďakujem hlavne sante a sendy182 za vasu podporu a ochotu mi poradit a pomoct...cenim si to...

PS:...apropo si myslim ze aj tie mrle tam boli, lebo po uziti lieku sa rapidne znizilo svrbenie...no hold aspon vieme konecne po 3,5 mesiacoch na com sme....ale treba to dotiahnut do konca...

danculik
autor
4. dec 2012

@mira55 ...ahoj sla by som....a dala urobit vytery....

danculik
autor
4. dec 2012

@mariaki ...tyh kremov sme mali velmi vela....a nezaberalo nic....

sante
4. dec 2012

@danculik och, hlavne, že ste konečne prišli na dovod svrbenia. teším sa s tebou, nech je malinkej už konečne dobre 🙂 a rada som pomohla aspoň trošičku, aj ked mimo ... 🙂
@mira55 no kedže mala moč aj pleseň v poriadku, tiež asi základ by som dala vyšetriť parazity, výter z riťulky, pretože je to dosť častý dovod u detí a ked sa nepotvrdí, patrať dalej... ja mám vlastnú skúsenosť, moja dcerka mala mrle na konci školského roka a nesťažovala sa na svrbenie, len na štípanie šušky. ale teda všimla som si potom, že sa škriabe aj v ritke...

sendy182
4. dec 2012

@danculik ahoj....tak mi si tu radíme navzájom jedna druhej 🙂....som rada že sa konečne dopátrali príčiny............táto baktéria je so stolice prenesená do pisulky........ 😢 ...........to škriabanie keď si to predstavím je na nevydržania........určite máš statočnú dcérku.... 😉 ......čo sa týka atb na toto ak sú prvý krát nasadené tak určite môžu pomôcť......no baktéria sa môže zas premnožiť potom to už fakt môže mať i z tých atb.......mali by jej brať a kultiváciu......ak sa už až tak neškriabe tak to môže byť hádam na dobrej ceste.....hlavne silné probiotiká a vitamíny budú na mieste............možné vyšetrenie aj u imunológa, urológa..............tak sa len vyliečte.. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .....pozor na WC správne utieranie 😉

bag
17. feb 2013

Ahojte chcem sa opýtať chcela by som vedieť prečo mi popukáva koža okolo piški dajte mi prosím vedeť

euphoria
17. feb 2013

@danculik
Moja dcera mala v dcembri zistene z vyteruz posvy entorococcus.ju to sice nesvrbelo, mali sme ale zapal mocoveho mechura, uz druhy za necele dva mesiace, chuda stale len cikala a cikala hoci nastastie nic nebolelo. Kazdopadne nato dostala atb a je ok.. Tak len pre info

lencika
12. máj 2013

ja ked malu svrbelo pouzila som bepanthen ale samozrejme dolezite je ci to nie je zapal alebo ine chorenie na to asi mast nepomoze a raz som pouzila rossalgin lebo to chuda mala hrozne

anulik888
6. sep 2013

@danculik Ahoj, tak my sme s podobnym problemom tiez hodnu chvilu zapasili ked mala mala 2.5 roka. vyter ukazal to iste co vam. chodili sme na detsku gyndu v Ke a dr dala malej atb cipky do pipiny . tie hned zabrali. problem bol len s podavanim ☹ ale zabralo. po istom case sa jej to zopakovalo. To nas uz riesila gynda v TN. nebudem popisovat pristup a spravanie. zvalovala to na mrle - ktore samozrejme nemala, ani plesne ani nic v stolici ci mocovych cestach. cokolvek zrobila az po mojom drzom trvani na dalsich vysetreniach. vo vytere vyskocilo to iste co v ke. V TN sme dostali prasok do vody na sedave kupele - nazov neviem. a okrem toho je mala mierny alergik a alergia sa u nej prejavuje formou zacervenania okolia cikule a svrbenim. to vzdy po dakej chemii .... vsetky tie farbene sladkosti pre deti. ak mas este stale problem s malou pytaj sa na nefrologiu k dr Sadovej. je to neskutocne uzasna a ludska lekarka.

danculik
autor
9. sep 2013

@anulik888 a ta pani doktorka Sadova je z KE?ak ano kde presne?...nas to uz trosku preslo, len sem-tam sa to objavi znova... ☹

anulik888
9. sep 2013

@danculik takze dr sadova je z priamo z ke. tukni si www.nefrosa.sk Tunajsia gyndoska nam dala taky biely prasok do vody na sedave kupele. ma dceru lekarnicku tak jej to ona namiesa a dodava na ambulanciu. popravde ani poriadne neviem co presne je to ale zabralo. teraz som spozorovala ze ma mrle tak som bola u detskej pre tabletky,
ale mrle a svrbenie cikule su dve uplne rozdielne veci, nechapem ako si gyndoska moze mysliet ze sa to da pomylit ....
dalej ked ma mala take to zacervenanie a mierne zdurenie pomaha dithiaden. 1/2 - niekedy cely. u nej je to prejav alergie. alergie sa zvyknu prejavvovat na miestach kde sa stretava sliznica a pokozka. najcastejsie usta, nos, oko. moja mala ma tu smolu ze sa jej to ukazuje tam dole :(

zuzana315
10. sep 2013

@danculik @anulik888 ahojte maminky, na umyvanie intimnych miest Vasim malym dievcatkam Vam odporucam aloe vera umyvaciu emulziu, je vyvinuta prave na umyvanie intimnych miest malych deti. Ja mam sice chlapceka ale maminky kamaratky, ktore si odo mna kupuju tuto umyvaciu emulziu pre svoje male slecny, ale aj pre seba🙂, si ju nevedia vynachvalit. Prave male dievcatka maju casto problemy so svrbenim, ktore je vyvolane z roznych pricin, tato emulzia utlmi svrbenie, upokojuje, regeneruje a hoji....ak by ste chceli vediet viac, napiste, rada poradim a pomozem...prajem vsetko dobre...

ebbi
26. máj 2014

@sante Ahoj,
prosim ta na tie mrle to bol sirup Zentel, co ste uzivali? Moja dcerka ich ma tiez a dostali sme cela rodina (kazdy jednu davku) a vobec jej to chudatku nepomohlo. Zaujimave, ze vam dali rovno 2x sirup pre dieta a 3x pre dospeleho - ak som to teda dobre pochopila. Nechapem aka davka sa ma vlastne pouzit - aj na letaku je ze od 1x1 az do 2x denne 5 dni - to je vsetko, takze vobec neviem,ci sme mali spravnu davku. Mala ma 9r. -chuda sa velmi trapi uz dlho - kym sme vlastne zistili, ze ma v posve mrle (nasli sme zive) a teraz jej to este nezabralo -dufam, ze nie kvoli setreniu liekmi☹ Poradte mi prosim Vas niekto ake ma byt davkovanie?? Alebo ake dali Vam davkovanie? Som z toho zufala.

sante
26. máj 2014

@ebbi Ahoj, aj v prípade sirupu a o rok v prípade liekov, vždy sme mali na 3 dni. podla mňa je jedna dávka málo, neviem či to ničí aj vajíčka nakladené a už si nepamatám ako rýchlo je z vajíčka červík, ale myslím jednorazovo podať je nič... asi treba ešte lekárovi. a teda dávka po 3 dňoch zabrala vždy

blue99
9. aug 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.
meggie1543
1. máj 2015

Ahojte mám taký problém z ničoho nič ma začalo svrbiet ohambie.
Neviem z čoho to môže byť ... Chcela by som sa toho zbaviť sama ale ako :-/

roxet
17. okt 2015

@zuzana315 ahoj ty maš to aloe vera originalne balenie ja mam presne taky isty problem s mojou dcerkou ma 5 rokov a doktorka ? ...ani nahodou skušala som sudokrem ale nezabralo ak by sa dalo aj by som skusila tu emulziu nech jej pomôžem už je väčšia a je jej to neprijemne , ďakujem

boglarka123
1. dec 2016

Dobry ja m z dcerkou 8-rocnou probel uz asi rok ze skrabka si sulunku o komodu slebo di lahne na zem a sucha sa uz to ma aj modre spotena cervena boli sme uz na det.gyne. boli sme u psych..a stale si to robi kazdy hovory ze hormon..no ja uz som zufala a bezradna ako by som jej vedela pomoct...prosim poradte

sticker
aber
1. dec 2016

@boglarka123 určite ju to svrbí, skus vynechať avivaz, biely toaletak, bez parfému

weronica159
6. feb 2018

Ahojte mamičky. Mam 9 mesačnú dcerku nosíme ešte plienky ale už vyše 2 meaiacov sa nám darí aspoň kakať do nočníka občas aj pišame no keď je bez plienky stále aa chytá za pišuľku dnes dokonca ako keby sa škrabala. Doktorka tvrdí že je to z vlhhčených utierok ale tie použiváme minimálne lebo každe ráno ju umývam čistou vodou v umývadle. Neviete či to je len skúmanie čo tam má alebo je to isto nejaký problém. Ďakujem za odpoveď

yaseminn1
4. feb 2021

@zuzana315 dobry, kolko stoji ta Vasa emulzia

Strana
z7