Čo pomáha pri alergiách u detí?
Ahojte, chcela by som sa poradiť čo dávate deťom na alergie a čo im pomáha. Dcéra (6.r) je alergická neustále kycha, smrka. Je preskolacka, váham či ju dám do škôlky alebo racej nechám doma keď viem, že nie je infekčná ale samozrejme nie je jej najlepšie. Prosím vás čo sa vám osvedčilo pri alergiách a čo pomáha vašim deťom. Ďakujem 🙂
Mali by ste ist alergologovi, nas berie lieky na predpis.
@lucusa015 Troška nerozumiem - alergie mate potvrdené alergológom a nastavenú liečbu a ty sa pýtaš na niečo doplnkové?
Moja dcéra má alergiu na roztoče + pele tráv a raž, čiže je celoročná alergička. Liečbu nastavila alergologička + režimové opatrenia sme si poriešili v čo najväčšej miere podľa jej odporúčaní. Na čo presne ma tvoja dcéra alergiu? Možno poradím, keďže je to i pre nás aktuálne.
@lucusa015 ak máš podozrenie ze je alergická, treba ísť na alergologiu, dajú lieky a hlavne papier do škôlky, aby si pri každom kychnuti nemusela nechať dieťa doma.
@lucusa015 Jasné, chápem. Moja dcéra tiež užíva Spirabel a v prípade príznakov aj Nasonex.
Co sa týka psa a mačky, tak tam urobíš jediné - snažiť sa, aby dcéra nebola v kontakte s psom ani s mačkou. Co sa týka peľu, tak taký základ je - nesušiť prádlo vonku, všade mat protipeľové sietky na oknách (klasické nestačia), dcéra nech nosí vlasy v cope, resp co najviac zmotane (ja robím malej najčastejšie taky drdol, často umývať vlásky, nosiť slnečné okuliare, najmä keď je sucho a veterno, ihneď po príchode domov sa treba prezliecť a samozrejme prestriekať nos akoukoľvek izotonickou morskou vodou a poriadne vysmrkať nos. Toto je to, čo sa snažíme dodržiavať.

@lucusa015 no ak je to alergia tak to sama neporiesis. My berieme lieky a kvapky od lekara.
Mozes vyplachovat so sterimarom s meďou vhodne aj pre deti.