icon

Čo pomáha zmäkčiť stolici u malých detí?

6. aug 2026

Dobry den, moje 20mes dieta ma tvrdu stolicu, s tym ze poriadne tlaci pri vyprazdnovani, ale samo sa kazdy den vyprazdni. Teraz malo 2 dni po sebe krv na stolici, zrejme z poranenia vnutra konecnika. Vedeli by ste mi poradit co najlepsie davat jest aby mala stolicu makku a aby slo vyprazdnovanie lahsie? Dieta aj menej pije, aj ked ponukam kazdy den. Davam momentalne aj slivkovu stavu, polievky, biele jogurty, a pije aj umele mlieko. Ale ktore potraviny su najlepsie pre makku konzistenciu stolice? Dakujem

petulkahu
6. aug 2026

@anonym_autor Melon, uhorky.... veela vela vody ( urobit hru z pitia ) a probiotika.

anonym_2abffa
6. aug 2026

Hlavne zvýšiť pitný režim, dať aj domáci sirup do vody, alebo doma úročiť šťavu a zriedit s vodou

Ale určite melón, dyne, uhorky, slivky, broskyne, nektarinky, hrozno, cuketa, toto všetko obsahuje veľa vody

Dobre sú polievky. A pečivo sl semienkami.

Ideálne je ráno ak už nepije mlieko, ponúknuť piť niečo vlažne.

purple_wolf
6. aug 2026

ty tomu dietatu nedavas dost vody a vlakniny .. fakt nerozumiem preco si niekto spravi dieta apotom ho tyra

saxana000
6. aug 2026

Zaradit ovsene vlocky sosovicu hrasok prirodzenu vlakninu robit kremove polievky.a vodu vodu vodu.neponukat ale natlacit pohar flasa ked nechce tak striekackou nasilu deti sa extremne rychlo dehydruju hlavne v lete.. jogurty momentalne su malo treba zaradit do jedalnicka na kazdy den.vyhodit cukor cokoladu suche pecivo ziadne banany ryza. Jablcko hruska hrozno.. do polievok kvalitne oleje napriklad tekvivovy olivovy.ked uz tlaci a ma ranky na konecniku ide o zapchu ak zaciti bolest zacne ti vedome zadrziavat a mozte skoncit na klystyroch.musis do nej dostat enormne mnozstvo vody a tu vodu v nej udrzat bez toho creva ani vyprazdnivanie fungovat nebudu..

evickuska
6. aug 2026

@anonym_autor nam vacsinou vela tekutin a mliecne, jogurty atd.

autor
6. aug 2026
@purple_wolf

ty tomu dietatu nedavas dost vody a vlakniny .. fakt nerozumiem preco si niekto spravi dieta apotom ho tyra

@purple_wolf a ja fakt nerozumiem tomu, ze niekto nema dieta ale mudruje o rodicovstve.. 😀 auuu