icon

Čo pomáha zmäkčiť stolici u malých detí?

6. aug 2026

Dobry den, moje 20mes dieta ma tvrdu stolicu, s tym ze poriadne tlaci pri vyprazdnovani, ale samo sa kazdy den vyprazdni. Teraz malo 2 dni po sebe krv na stolici, zrejme z poranenia vnutra konecnika. Vedeli by ste mi poradit co najlepsie davat jest aby mala stolicu makku a aby slo vyprazdnovanie lahsie? Dieta aj menej pije, aj ked ponukam kazdy den. Davam momentalne aj slivkovu stavu, polievky, biele jogurty, a pije aj umele mlieko. Ale ktore potraviny su najlepsie pre makku konzistenciu stolice? Dakujem

petulkahu
•
6. aug 2026

@anonym_autor Melon, uhorky.... veela vela vody ( urobit hru z pitia ) a probiotika.

anonym_2abffa
•
6. aug 2026

Hlavne zvýšiť pitný režim, dať aj domáci sirup do vody, alebo doma úročiť šťavu a zriedit s vodou

Ale určite melón, dyne, uhorky, slivky, broskyne, nektarinky, hrozno, cuketa, toto všetko obsahuje veľa vody

Dobre sú polievky. A pečivo sl semienkami.

Ideálne je ráno ak už nepije mlieko, ponúknuť piť niečo vlažne.

purple_wolf
•
6. aug 2026

ty tomu dietatu nedavas dost vody a vlakniny .. fakt nerozumiem preco si niekto spravi dieta apotom ho tyra

saxana000
•
6. aug 2026

Zaradit ovsene vlocky sosovicu hrasok prirodzenu vlakninu robit kremove polievky.a vodu vodu vodu.neponukat ale natlacit pohar flasa ked nechce tak striekackou nasilu deti sa extremne rychlo dehydruju hlavne v lete.. jogurty momentalne su malo treba zaradit do jedalnicka na kazdy den.vyhodit cukor cokoladu suche pecivo ziadne banany ryza. Jablcko hruska hrozno.. do polievok kvalitne oleje napriklad tekvivovy olivovy.ked uz tlaci a ma ranky na konecniku ide o zapchu ak zaciti bolest zacne ti vedome zadrziavat a mozte skoncit na klystyroch.musis do nej dostat enormne mnozstvo vody a tu vodu v nej udrzat bez toho creva ani vyprazdnivanie fungovat nebudu..

evickuska
•
6. aug 2026

@anonym_autor nam vacsinou vela tekutin a mliecne, jogurty atd.

autor
•
6. aug 2026
@purple_wolf

ty tomu dietatu nedavas dost vody a vlakniny .. fakt nerozumiem preco si niekto spravi dieta apotom ho tyra

@purple_wolf a ja fakt nerozumiem tomu, ze niekto nema dieta ale mudruje o rodicovstve.. 😀 auuu