icon

Čo pomôže 8 ročnej dcére na ekzém okolo očí?

nina88
24. apr 2012

Ahojte,chcem poprosit (aj na kolenach) o radu. Moja dcera 8 ( rokov) ma ekzem na vieckach a niekedy aj pod ocami. Boli sme uz na tolkych koznych a nikde nezistili pricinu len predpisali kortikoidy,ktore ja odmietam. Vyhodilo sa jej to 1. krat v ten mesiac,ako som oznamila,ze som tehotna... (2,5 roka dozadu) Takze ja to pripisujem psychike. S bratcekom maju uzasny vztah,velmi sa lubia,venujeme sa jej ako len vieme,vela sa s nou rozpravam,no napriek tomu sa jej to vyhadzuje. Zhorsuje jej to chlad,to uz vieme,ale napriek tomu ma niekedy aj v lete. Bolo obdobie kedy to nemala aj pol roka,potom zas... Mate niekto nejake rady ako na to??

Dakujem vopred za vsetky rady

bets
24. apr 2012

zalezi od ekzemu. ja som tiez nechcela davat detom okolo oci kortikoidy, ci ine masti. tak som pravidelne natierala dcere tymto:
http://www.saloos.sk/bio-karite/bio-karite-balz...
este som mala tiez iny prirodny krem, ktory vsak na SR sa nepredava.
ona mala ekzem vo forme supiniek, takej silne vysusenej koze pod ocami.

elka74
24. apr 2012

obklady z čierneho čaju.. moja dcéra mala podobný problém a pomohlo jej len toto.. namočiť odličovacie tampony a nechať posobiť cca 10 min. ráno aj večer

mummy01
24. apr 2012

skus obklady z caju z dubovej kory.Nam velmi pomaha.A potom pravidelne kremovat aby sa pokozka nepresusovala,len treba pouzivat kremy vhodne pre ekzematikov.

danainf
30. apr 2012

Nam pomohol krem Protopic. Predpisala nam ho alergologicka, ked dcere nezaberala dlhodobo kortikoidova mast.