Čo pomôže na bolesť bruška 2 mesačného bábätka?
Ahoj,chcem sa opytat co je dobre na silne krce v brusku 2-mesacneho babatka okrem teplomera do zadocku,masaze a masticiek.vopred dakujem za kazdu radu 🙂
Sab Simplex kvapky
espumisan,ale nam s toho bolo zle na vracanie alebo potom super su babycalm
ak kojis, davaj si pozor na to, co jes... nic, z coho teba a tym padom aj babatko nafukuje (cerstve pecivo, muka, pizza, cestoviny,...). Pred kojenim, cca 10 min vypi feniklovy caj alebo zmes na uvolnenie bruska pre babatka (detsky caj), alebo trosku daj napit priamo cez flasu babatku. V DM maju detsky caj od 6 tyzdnov... Nam zabralo. A nic velmi korenene, ja som sa to snazila dodrziavat zhruba do 3-4 mesiaca a pomohlo 🙂
babycalm su super, my sme ich tiez pouzivali 🙂
Ak môžem poradiť tak nam zabral INFACOL 😉 poradila mi to detska sestra v pôrodnici. Pred každym kojenim som mu dala kvapku do pusy. A už keď som videla na malým že je nespokojný a často mi plakaval, tak som mu to davala i častejšie a vôbec to neškodi babätku. 🙂
no ja musim povedat ze stravu som dodrziavala teda a bolo to aj tak nanic lebo aj tak ked pije a vrti sa pri tom tak sa nadycha vzduchu takze aj tak sme tam kde sme boli, ale my to nemame az take hrozne a nevadi mu ak si dam nieco pikantne napr.samozrejme v miernom mnozstve a tiez pijem feniklovy caj a ten davam aj malemu aj cvicime s nozickami vtedy sa mu pekne ulavy 😉
Espumisan alebo infacol 🙂
Kvapky espumisan a infacol - tam je rovnaká látka len iné dávkovanie - nám nepomohli, ale kvapky babycalm- to sú oleje feniklový, rascový - riedia sa dojčenskou vodou a chutí to ako feniklový čajík a môžu sa vo veľkom množstve - tie mojej malej pomohli. Potom ak kojíš tieto kvapky si môžeš dávať aj ty pred každým jedlom a jej pôjdu do mlieka alebo si uvar rascový odvar - v hrnci variť vodu s lyžicou rasce tak ako polievku a piť. Čo najčastejšie dávať na bruško a potom cvičiť - kolienka spojené smerom ku brušku a potom od seba - ako keď sa kreslí srdce, alebo potom opačný lakeť a kolienko ku sebe. Trošku nahrievaná plienka na bruško. Nosenie na trigríka - dole bruškom. A ak kojíš veľmi si dávať pozor na stravu.Bude sa to zlepšovať keď sa začne viac hýbať.
Nám zabral Infacol, iné nič a to sme vyskúšali asi všetky možné kvapky.
Ahoj vieš je aj prípad ako sme mali my keď si vyskúšala úplne všetko a aj viac čo ti tu baby píšu a nič ti nepomôže. Len počkať do tretieho mesiaca a samé to prejde. Píšem z vlastnej skúsenosti . Črievka sa vyvíjajú. To ti povedia aj veľmi skúsení gastro lekári a ak to pokračuje po treťom mesiaci tak hľadaj príčinu niekde inde. My sme vyskúšali naozaj všetko možné a nič nepomohlo. Malá mala 3 mes. a necelé 2 týždne a buuum, zrazu to úplne samé prešlo.Naša dokonca ani nekakala.Držím ti palce a pevné nervy. Viem že je to naozaj ťažké.
Nám pomáhal iba INFACOL ;)
my sme skusili aj espumisan ale nic moc,kupili sme infacol a bolo po probleme 🙂
biogaia probiotika a rascovy cajik...trosku pomahalo, zmiernovalo ale aj tak sme museli vydrzat, kym sa crievka nenaucili same pracovat
Ja som si vzdy zapisovala ze co jem (ja som kojila). Ak sa dostavili koliky (neustale plakanie aj 2 hodiny, cerveny a spoteny v tvari), tak som sa len pozrela ze co som jedla 3 hodiny dozadu. Takto som zistila ze moj syn neznasal mliecne vyrobky v mojej strave, nafukovalo ho to. Tie som vylucila a nahradila tabletkami calcia a koliky prestali. Od 4 mesiacov som zasa konzumovala mliecne vyrobky, ale to mu uz neprekazalo🙂.
my sme pouzivali espumisan, je bezpecny od narodenia a nam stale pomohol
Nam pomaha espumisan. dalsie...infacol, biogaya
no aj moja malinka mala tento problem zacali sme pouzivatnajskor espumisan,biogayu,pupik masticsku olej z lipy,masaze kupanie vo vedierku nosenie ,hojdaie,rozne cajiky upravila som si stravu kedze ju kojim ,....a nic nepomohlo ale davala som jej vodu lucku ale bez toho co2 klasicku potom ju nemali a kupili sme rajec a od vtedy tie problemy z bruskom podstetne mesnie teraz manzel kupil opet lucku a mala chudatko stele plece tak uz som si ista ze jej z lucky bolo tak na ...ale kazde babko je ine no moja jednoducho bez cajika od hippo nezabuva preto jej musim davat vodu drzim palne nech vam to cim skor prejde skuste napr tiez ak pije cajiky zmenit vodu
ja davam malej espumisan kvapky 20 kvapiek a je to super nema žiaden problem.odporučam to určite zaberie
Nám pomohol Pupík a tiež vrecúško s čerešňovými kôstkami - len pozor na teplotu vrecúška!
Podľa mňa dôležitá otázka je, či kojíš alebo malinké papá UM. Pretože potom sa od toho treba odrážať. Ja ti viem poradiť, len to čo zaberalo nám (ja som obe deti kojila cca do 10 mes). Musím si odklopať ani dcérku ani synčeka bruško ani raz nebolelo... mala som šťastie. Ja som doma žiadne kvapky na bolesť bruška ani nemala - neviem, či je vhodné tak malinké deti učiť na espumisan (a to som jedla okrem kapusty, citrusov, orechov, jahôd, ozaj všetko...). Neviem, či pomohlo aj to, že som jedávala veľa vajcovej polievky s rascou (ja som používala rascu skoro do každého jedla) a pila som feniklový čaj, jedla veľa prívarkov, mäsa, kompotov a pod. alebo neviem, či sme mali jednoducho len šťastie.
V každom prípade držím palce a prajem všetko dobré!
Ja som bola taktiez zufala a vyskusala som snad vsetko od espumisanu cez infacol, babycalm, rascovy cajik, krem pupik ale nepomohlo nam nic len vydrzat.. po druhom mesiaci sa to same bez akychkolvek pripravkov vytratilo. Mali sme dokonca um na predpis Nutrilon antocolic ale nula bodov.. ako pisu dievcata treba vydrzat a potom ti to babo vynahradi. Nasa hviezda ma uz 6 mesiacov a prdka niekedy ako stary chlap ;) prajem pevne nervy

Ahoj ja som dcerke dávala babycalm a biogaju pozri na nete je to dobre na prdky a kakanie