Čo pomôže na kiahne v ústach?

werciatko04
3. mar 2017

Ahojte vsetci chcem sa s vami poradit lepšie povedané ak máte niektorá skúsenosť s kiahnami ? a mali ste ich aj v ustach ????????? Čo ste na to dávali ? Mali to dosť zle znáša ma aj horúčky vysypal sa včera totalne celý a a stale sa objavujú nové a nové vyrážky Máme ich všade po hlávke v uchu v oboch aby som bola presnejšia robia sa mu nové fliačiky tak mer po celej tváry okolo nosa a úst a dnes som zbadala na kolko ma teplotu aj cez den a odmieta jest a mame ich aj v ustach vyzera to ako afty take biele ...... Dostala som dosť strach čo možme na to ? Na kolko kloktat nebude .. Ma 4 a pol roka . Na vyražky používame puder včera nam ho dostali na pohotovosti počula som že sa používa hypermangan ako kupel .... ale dr mi vyslovene kazala natierat tekutym pudrom ...... dnes som volala dr a povedal že mozem aj aj mozem striedať ...... viac menej mu telo oplachnem v tom hypermangane a po tvary trocha navlhcim tiez tym a okolo usi a na hlavke mu potieam len pudrom ..... neviem ci je toto dostacujuce ? Prosím poradte kto mate take to skusenosti vacsinou co som čítala staršie diskusie ste všetci maly lahký priebeh a bez teplot a vysevu v ustach .... samozrejme maly je dosť ťažký pacient ked že v ničom nechce spolupracovať a neda sa prehovoriť a najma pri natierani bodkovani s pudrom . Dakujem za každý príspevok .😔

jlp
3. mar 2017

Ahoj puder zrus. Kup si na striekanie tantum verde. Mozes ho striekat aj do pusy aj po tele. Kup si velke balenie a prelej do nejakeho rozprasovaca. Moji obaja mali v decembri. Pekne zasusi a dezinfikuje. Na kupanie hypermangan

senta_sofia
3. mar 2017

@werciatko04 tantum verde do tej pusiny a kludne aj na telo, od teploty nedavaj nurofen,ale nieco s obsahom paracetamolu, puder by som nedavala, vraj je to zastarale a dusi zbytocne kiahne...

werciatko04
autor
3. mar 2017

@senta_sofia ok tak ze najlepsie ten tantum verde v spreji a len ten hypermangan .... a ked to ma aj po tvary a po vlasoch ? staci to len tak omocit stym hypermanganom apr tamponom namočením do toho roztoku voda a hypermangan ?

senta_sofia
3. mar 2017

@werciatko04 mozes aj okupat narychlo v tom hypermangane kludne alebo s tamponom ako pises

werciatko04
autor
3. mar 2017

@senta_sofia ok a ten tantum verde teda kupmm aj v rozprasovaci ? a na telo teda isto mozem pride mi to divne preto ze sa to pouziva skor na hrdlo ak sa nemylim ?

zabina27
3. mar 2017

@werciatko04 neviem, ci je tantum verde aj v rozprasovaci, my sme to len proste preliali do flasky s rozprasovacom. maly sa tiez nechcel dat natierat, tak sme ho tymto striekali, to uz bola pre neho celkom sranda. je to na hrdlo, ale pouziva sa aj na kiahne

ajsha123
3. mar 2017

tantum verde existuje aj v spay, resp. existoval. Urcite je dobry na kiahne v ustach, obsahuje dezinfekcnu zlozku, aj liecivo a chladi (dobre robi aj pri bolestiach hrdla, tak pomoze aj na kiahne). Tantum verde radila doktorka jednej kamaratke, je to vyskusane.

monilik
3. mar 2017

@werciatko04 moji mali obaja predminuly rok.doktorka zakazala cimkolvek natierat a patlat.puder uz vobec nie.tie najhorsie sme iba 60%tnym liehom susili a v ustach na vatovu tycinku tantum verde a tym potierali. v lekarni dostat tanno hermal take mlieko co je na kiahne priamo urcene.kamoska si ho pochvalovala.

ajsha123
3. mar 2017

My sme mali kiahne pred tyzdnom, resp. taky isty priebeh, ako opisujes - vsade, aj v ustach, horucky... Usta sme vyplachovali, telo oplachovali hypermanganom, ale ked to zacalo byt neunosne co sa tyka svrbenia, zacala som syna potierat Tee tree oilom - da sa kupit aj v DM. Nepotierala som kazdu vyrazku zvlast, ale dala som si olej na ruky (viac) a to som rozotrela po tele. Krasne sa mu to zasusovalo. Ja mam s Tee tree olejom velmi dobre skusenosti, puder sme nepouzivali. A kedze bol syn ako mrcinka a vsetko ho bolelo, volala som doktorke a ona nam predpisala Isopronosine - sirup, on zmiernuje priebeh virusovych ochoreni. Akonahle sme ho zacali uzivat, prestali horucky, nove vyrazky sa uz netvorili a zacalo sa to ukludnovat a hojit. Ten sirup je len na predpis. Ale bezne sa pouziva, co viem. Len ja som o nom nevedela.

ajsha123
3. mar 2017

este pridam dalsiu radu, kedze toto citaju viaceri - ked sme uz mali po, dostala som radu, kupat namiesto hypermanganu v sode bikarbone. Vraj to fakt pomaha, dezinfikuje a vyrazky sa nezapaluju a rychlo vyliecia. Nestihli sme to vyskusat. Dat do vody trochu sody a tym oplachovat telo. potom neosprchovat cistou vodou.

miriam11
3. mar 2017

@werciatko04 ked mala dcera kiahne, volali sme lekarke, ta povedala, ze nemame davat absolutne nic. Vraj sa rychlejsie vsetko zahoji. Tak sme nedavali nic. Super sa vsetko zhojilo, mala si nic neskrabala, nic ju nesvrbelo, ziadne jazvy nezostali.

ajsha123
3. mar 2017

Ano, ale asi je rozdiel v tom, aky je priebeh kiahni. 4 deti mali uplne znesitelne, ani sa neskrabali a zili, akoby ich nemali. Len syn mal take iste, ako pisala werciatko04 - vsade a horucky. Radsej potriet niecim liecivym, ak je to neznesitelne, radsej, ako by sa malo dieta skrabat a plakat od bolesti. Lebo syn plakal, tak ho vsetko bolelo.

senta_sofia
3. mar 2017

@werciatko04 ono to ma taky nastavec do hrdla,ved uvidis,ako ti to pojde lepsie,ci potierat alebo striekat

werciatko04
autor
3. mar 2017

@senta_sofia mam ten tantum verde pfu je pisane vsak od 6 rokov a 5 ideme mat ay na yaciatku juna

werciatko04
autor
3. mar 2017

@miriam11 ano pocula som uz aj o tom to tiež mi to suseda spominala že nedavala obom detom absolutne nič nato ani nekupal nic proste volny priebeh a maly to vraj tak tiez vsade ............ ale nemali horučky... no ja si osobne neviem predstaviť nedat mu na to nič a len čakať a nič preto nespraviť už teraz sa idem zblazniť a ked ho vidim aký je cely obodkovany ...... 😢😨

senta_sofia
3. mar 2017

@werciatko04 ked len vytries,mozes kludne,ono je tam vekove obmedzenie hlavne kvoli aplikacii ako sprej,kvoli vdychovaniu

werciatko04
autor
3. mar 2017

@senta_sofia tak že len umyvame v hypermangane a nastriekam mu ten tantum verde uvidime ....

werciatko04
autor
3. mar 2017

@senta_sofia no mne si to vytriet urcite neda . to ani nejdem skusať to nepojde ..... tak že ani striekat nie ?

senta_sofia
3. mar 2017

@werciatko04 mozes nastriekat,jasne, mi to odoslalo skor,vdychovaniu,ked sa strieka do hrdla,toto je ine

werciatko04
autor
3. mar 2017

@senta_sofia aj ked nema 6 rokov ?????????? Vy ste mali ked ste to pouzivali ?????

werciatko04
autor
3. mar 2017

@senta_sofia a sťažuje sa mi aj že ho boli hrdlo ato vždy ked mu začína teplota ppresne teraz ... že ho boli hrdlo ja myslim ze to ma asi aj v hrdle aj vy st eto mali až tak ????????

senta_sofia
3. mar 2017

@werciatko04 nie,ale opakujem,ze tam to obmedzenie veku je kvoli tomu,ze ked sa to podava na hrdlo,tak by dieta malo byt schopne spolupracovat,vediet zadrzat dych,nie kvoli tomu,ze to nesmie,inak je to aj na dezinfekciu ustnej dutiny,cize pohoda

senta_sofia
3. mar 2017

@werciatko04 ak mas pocit,ze je to moc zle,tak smer lekar,vedia predpisat aj antivirotika,takto cez pismenka sa to strasne zle posudzuje,moze byt vysypany aj "zvnutra"

jlp
3. mar 2017

Maly mal 2,6r a striekala som aj do pusy. Ved to nema na litre.

werciatko04
autor
3. mar 2017

@jlp ved ano a pomohlo vam to ???????? Neviem mne sa to nepači ked ma aj tie horúčky do toho

jlp
3. mar 2017

@werciatko04 pomohlo za den

werciatko04
autor
3. mar 2017

@jlp no skusime to teda aj mi . Dakujem :D

ajsha123
3. mar 2017

My sme tie vyrazky mali aj v hrdle, syn nevladal ani prehltat tekutiny, nie to jedlo. Doktorka mi kazala davat mu jednak proti horucke, ale aj proti bolesti Nurofen, Paralen... Hovorila mi, ze tie kiahne aj bolia a ze mu mam davat Nurofen aj vtedy, ked nema horucku, povedzme 3-krat denne. Tak som aj robila, rano, na obed, vecer. Vzdy polhodinka-hodinka po nurofene dokazal jest. Je treba, aby si do syna dostala aspon nejake jedlo/napoj, nech uplne nezoslabne. My sme boli 2 dni na pudingoch... (syn ma rad sladke a krupicu som akurat doma nemala - ale to je jedno - nieco co ma rad a zje to).
Syn ma uz skoro 10 r., vedel mi to vysvetlit - tie vyrazky ze ho svrbia (ked sa tvorili, take cerstve), ale zaroven, ked sa ich dotkne, ze ho bolia... jeho bolelo cele telo - a hlavne, ked uz mal vredy - kde sa oprel, ci laktom, ci sa chcel posadit (na dlani), ci poleziacky - na zadku, stehnach, vzdy mu nejaky vred praskol ☹ Bolo mi ho luto, len lezal a snazil sa nehybat. Resp. ani nevladal.

werciatko04
autor
4. mar 2017

@ajsha123 dakujem za radu, tiez ste teda maliaj horucky.? Ano mne sa naje tak tiez ked mu zabere ten nurofen. A teda nedavali ste nic ked ste to mali v hrdle a v ustach? Same vas to preslo? A ano aj jeho to boli. A napit sa napije v pohodeide len oto ze citonie je v tom hrdle a ustach nebezpecne?!

ajsha123
4. mar 2017

@werciatko04 ahoj, prepac, neboli sme doma. Ano, mali sme horucky a vyrážky v ustach aj v hrdle, vraj je to normalne. Vyplachovali sme usta ustnou vodou, plus nurofen. VYyrazne sa to zlepšilo po tom antivirotiku (isoprinosine), ako som uz pisala. Po dvoch dnoch uz syn hovoril, ze ho hrdlo neboli.