icon

Čo pomôže na zápchu pri prvých príkrmoch?

halci
2. mar 2016

Mam 6 mesacnu dcerku plne dojcenu a zacala som ju teraz prikrmovat. Davala som jej uz zemiak, obycajny aj batat, mrkvu, kalerab.. problem je ze ju zapeka, niekolko dni nemala stolicu a place, je nespokojna. skusala som jej davat teplu lucku - dojc. vodu a aj slivkovu vyzivu od hipp, no nezabralo. neviem co s tym..poradite prosim?

gabika_tkacikova
•
2. mar 2016

nám stále zabral biely jogurt - kvalitný, drobec jedol veľa zeleniny, ovocia, a keď občas dlhšie nekakal, tak jogurt stále pomohol 🙂 nikto odporúča jogurty až od 8. mesiaca, ja som dávala od 6.teho

jasminet
•
2. mar 2016

vyluc zatial mrkvu a nedavaj ani ryzu varenu...skor zaved take zmakcujuce potraviny - cuketu, hrusku a podobne...

lubi40
•
2. mar 2016

skus do kazdeho prikrmu primiesat lyzicku oleja (na cca 150-200g) (repkovy, olivovy, kokosovy..., mozes aj striedat, lebo kazdy obsahuje nejake ine ziviny) to by malo pomoct. Tuky su pre dieta dolezite a pomahaju vstrebavaniu vitaminov, navyse teda pomahaju aj vyprazdnovaniu. Drzim palce.

pribinak
•
2. mar 2016

Skus davat feniklový cajik, nie granulovany, pomel jej lanové semiačka a daj do papanice, tie su výborne, nepomel ich ale velmi, urob jej polievočku

mirkaaa80
•
2. mar 2016

My sme mali podobny problem, musis zistit co ju zapeka a pockat s tym prikrmom na neskor. Ja som malemu vobec nedavala varenu ryzu, mrkvu, tekvicu, karfiol...Bol plne kojeny a nakakane mal v kazdej plienke, po prikrmoch nekakal tyzden a tiez ho naduvalo. Tiez som mu davala lyzickou tu slivkovu stavu co ty aj tu marhulovu mozes a je aj hroznova. Uvarila som ovsene vlocky a tu vodu som davala do prikrmov. Myslim si, ze mala sa stopla tou mrkvou a do toho kalerab ju moze nafukovat takze ju boli brusko. Pouzivali sme rektalnu rurku - nam ta kombinacia s tymi stavami pomohla ale skus sa poradit s pediatrom, viem ze niektore deti potrebuju pomoct cipkom. No a kedze maleho takto zapekalo stale, dr.nam odporucil davat activiu bielu, a ta nam naozaj pomohla, jedol ju cca od 7 mesiaca. Tak pevne nervy 🙂

evitka83
•
2. mar 2016

vylucila by som mrkvu-zapeka, kalerab -nafukuje. Nam pomahalo davat probiotika probiofix kvapky, infacol a slivkove vyzivy od hippky. S fenyklovym cajom opatrne, sice pomaha s travenim, ale vo vacsom mnozstve zapeka. Ked jej robus zemiak, tak tam pridaj vela rasce. Ked uz je najhorsie, tak sa da v lekarni kupit taky sirup, ktory posobi na zmakcenie stolice a ta ide potom lahsie von, ale s tym treba tiez pri malinkych detoch opatrne. My sme ho naozaj pouzili iba raz, ked uz nic nezaberalo. Ja som mala nejak problem s tou rurkou. Kamoskin maly si na to zvykol a inak sa uz vykakat nevedel. A kludne mozes miesat varene jablko do prikrmov, to tiez celkom pomaha pohnut sa stolici.

luba41
•
2. mar 2016

odložiť prikrmovanie, ešte nie je pripravená..ked tak, dávať len pár lyžičiek raz za den ochutnať..treba odstrániť príčinu a nie riešiť dôsledky

maca283
•
2. mar 2016

Ja som davala kvapku bodliakoveho olejceka a nebol problem