icon

Čo pomôže na zmäkčenie stolice u 1,5-ročného dieťaťa?

Včera o 08:43

Viete poradiť niečo na zmäkčenie stolice u 1,5 ročného dieťaťa čo s akože užívať dlhodobo ? Má s tým problém keďže máločo papa je dosť vyberavy a dávam mu vlákninu je to lepšie o čosi ale aj tak býva ta stolica menej častá a tuhšia a už mám pocit že sa aj boji kakať ako to vždy boli ....skúšala som vlákninu z DM aj Beba fibre ale stále to nie je dosť lebo občas musím dať forlax ale ten sa nemá dávať dlhodobo

anonym_69be3f
Včera o 08:52

Laktuloza dlhodobo
A hej, keď zadrziava je to horšie a dlhšie sa rieši
K vlaknine treba veľa piť
Veľa jesť to čo zmakcuje (u nas vyberavost neprejde lebo dôležité je vyprázdňovanie a zdravie ako preferencie dieťaťa)

vikusjk
Včera o 09:06

@anonym_autor slivky - kludne aj kompot, alebo vyzivku slivkovu, to by nemusel odmietat, kedze je to aj prirodzene nasladle

13uzivatelka11
Včera o 09:12

Pije dosť tekutín okrem mlieka?

kacena4
Včera o 09:14

zeleninu, napr. uhorka ma vela vody, tak isto hruska, jablko, velmi pomaha aj jablkovy 100% dzus

anonym_dabce0
Včera o 09:31

u mojich som častejšie podávala a boli ochotní to zjesť: slivkovú výživu (domáca s väčším podielom sliviek), makový závin (s vysokým obsahom maku - napr. z Lidlu), šošovicová polievka, dcéra zjedla aj ovsennú kašu (každé raňajky). Pri týchto potravinách bolo viditeľné zlepšenie.

anonym_c1fc3e
Včera o 09:58

Teplá polievka, ta zmäkčuje stolicu, aj u dospelých.

mirkasan
Včera o 10:03

U nas pomaha forlax

ada_alica
Včera o 16:25

@anonym_autor hlavne mu nedávaj kukuričné chrumky a potraviny tohto typu, moja to mala veľmi rada a potom nie a nie sa vykakať.....

autor
Dnes o 11:33
@mirkasan

U nas pomaha forlax

@mirkasan a ako často a dlho dávate ? .lebo písané tam je že Max tri mesiace

Ďakujem za všetky rady len s tou stravou je práve problém pretože nechce nič poriadne jesť momentálne a už vôbec nie ovocie a zeleninu