Čo pomôže na zmäkčenie stolice u 1,5-ročného dieťaťa?
Viete poradiť niečo na zmäkčenie stolice u 1,5 ročného dieťaťa čo s akože užívať dlhodobo ? Má s tým problém keďže máločo papa je dosť vyberavy a dávam mu vlákninu je to lepšie o čosi ale aj tak býva ta stolica menej častá a tuhšia a už mám pocit že sa aj boji kakať ako to vždy boli ....skúšala som vlákninu z DM aj Beba fibre ale stále to nie je dosť lebo občas musím dať forlax ale ten sa nemá dávať dlhodobo
@anonym_autor slivky - kludne aj kompot, alebo vyzivku slivkovu, to by nemusel odmietat, kedze je to aj prirodzene nasladle
Pije dosť tekutín okrem mlieka?
zeleninu, napr. uhorka ma vela vody, tak isto hruska, jablko, velmi pomaha aj jablkovy 100% dzus
u mojich som častejšie podávala a boli ochotní to zjesť: slivkovú výživu (domáca s väčším podielom sliviek), makový závin (s vysokým obsahom maku - napr. z Lidlu), šošovicová polievka, dcéra zjedla aj ovsennú kašu (každé raňajky). Pri týchto potravinách bolo viditeľné zlepšenie.
Teplá polievka, ta zmäkčuje stolicu, aj u dospelých.
U nas pomaha forlax
@anonym_autor hlavne mu nedávaj kukuričné chrumky a potraviny tohto typu, moja to mala veľmi rada a potom nie a nie sa vykakať.....
U nas pomaha forlax
@mirkasan a ako často a dlho dávate ? .lebo písané tam je že Max tri mesiace
Ďakujem za všetky rady len s tou stravou je práve problém pretože nechce nič poriadne jesť momentálne a už vôbec nie ovocie a zeleninu

Laktuloza dlhodobo
A hej, keď zadrziava je to horšie a dlhšie sa rieši
K vlaknine treba veľa piť
Veľa jesť to čo zmakcuje (u nas vyberavost neprejde lebo dôležité je vyprázdňovanie a zdravie ako preferencie dieťaťa)