icon

Čo predpisujú lekári deťom na COVID?

4. sep 2024

Co dáva lekárka detom do 10 r. Na covid!? Naša lekárka nedala nič. Najlrv ma nenaoadlo ze covid.. Len teploty ma 3 dní. Ani ATB nedala. Dokonca nam mudr. Nechcela ani dat pečiatku do žiackej knižky. Ze my rodičia mame pravo 5 dní ospravedlnit dieťa. Áno máme.. Viem. Aj vás tak odopinkne mudr?

nika23t
4. sep 2024

Ani náhodou. Naša sa pýta, predpisuje podľa tazkosti, aké udávame. A s pečiatkou som nikdy problém nemala, dala nám potvrdenie vždy, keď som potrebovala. Aj na dva dni, nikdy nemala reči. Atb zbytočne nedáva, keď sme mali covid, mali zvýšenú teplotu a kašeľ, nádchu. Poradila vitamíny, predpísala Fenistil a pod. Jedna dcéra silnejšiu bolesť hrdla, tam dala aj atb.

autor
4. sep 2024

@nika23t a testovala vás na covid? Lebo v ambulancii nevedela určiť co mu je.. Az ja na druhý deň kúpila test.. Ja ze už covid nie je.. A je..

autor
4. sep 2024

@nika23t a berie za pečiatku 2 eur? Naša, berie

jaroe
4. sep 2024

moje deti tiez nedostali na covid ATB. A do 5 dni ospravedlnujem ja. Mne to praveze vyhovuje. Netrepat sa k lekarke len kvoli potvrdeniu. Nehovorim, ze ty si tam isla kvoli potvrdeniu, ale myslim pripady, ked stav nevyzaduje navstevu lekara, ale dieta nie je ani zdrave, aby mohlo ist do skoly.

nika23t
4. sep 2024

Nie, ja som ich otestovala sama, totiž u nás s covidom prišiel muž, ale to bolo este v januári. Tak keď deti začali, už som vedela. A nie, neberie nič za pečiatku do žiackej. Ani by som za to neplatila. A. Ak nemá ťažkosti okrem zvýšenej teploly, na to by ani naša nedala. Také ako sople, kašeľ, teploty, to už podľa stavu predpisuje. Väčšinou par dni čaká, ak nie je väčší problém.

vanilkovazmrzka
4. sep 2024

Atb sa na virusove ochorenie ani nedavaju lebo nemaju zmysel.

autor
4. sep 2024

@vanilkovazmrzka to áno.. Ale keď sú par dni teploty?

vanilkovazmrzka
4. sep 2024

Teplota je prejav toho, ze telo bojuje s virusom. Takze jedine co ti da na to hocijaky lekar su tabletky na znizenie teploty, ked uz je prilis vysoka, tj zatazuje telo, srdce… cize nad 38 ci 38,5 (u deti je ta hranica mozno trochu ina).
Celkovo pri takejto viroze, ci kovide ci chripke, davaju take lieky, ktore tlmia prejavy choroby. Ak kasle, tak na kasel, ak sopli, tak na nadchu, atp. Najdolezitejsie je byt doma v posteli, vela pit a oddychovat.
Potom dalej riesit s lekarom, ak sa stav nezlepsuje alebo nebodaj zhorsuje.
Kovid tu stale je a bude uz navzdy, rovnako ako ine chripkove virusy. Netreba z toho robit strasiaka, len sa spravat zodpovedne a poriadne doma preliecit 🙂

vanilkovazmrzka
4. sep 2024

Ale co sa tyka spravania lekarky nie je velmi privetiva…

elzu
4. sep 2024

Covid je virus, viry se antibiotik neleci.
Snizit teplotu nad 38,5 bud Nurofenem nebo Paracetamolem podle vahy ditete. Dite musi hodne pit.
Pokud po 3 dnech horecky neklesnou a stav se nezlepsi nebo se prida nejaky dalsi symptom, tak k Dr.- podivat se do krku, poslechnout hrudnik, pripadne stery, nabery.

taktotedanie
4. sep 2024

Na covid sa atb nedavaju jedine ze by sa stav zhorsoval a na virus nasadla infekcia bakterialna
Liecba symptomaticka podla priznakov- uplne bezny postup pri detoch aj dospelych
Ano za peciatku moze brat poplatok