Čo robiť, aby novorodencovi klesla žltačka?
Nejaké overené triky ? Ďakujem
Presne ako pise zuzka, co najviac babatko slnit na dennom svetle. Ak si este v porodnici, prisun postielku k oknu. Ja som tak slnila malu lebo den po porode mi ozltla. Nastastie to preslo kym sme odchadzali domov ale teda bola co najviac na svetle.
Budit kazde 3 hodiny na mlieko aby babo vela pilo a slnit, pozobliekat a slnit inej rady niet 😉
A čo robiť v zimných mesiacoch, keď slnko toľko nesvieti? Ja mám termín na december...
Nám kázala doktorka v nemocke aby veľa pil, budiť každé 3hod aby sa najedol. Močom a kakaním sa to z tela vyplavuje. A naša pediatrička že môžeme dávať aj vodu s glukopurom že tiež to urýchluje.
Ďakujem baby za rady len teraz niejev tiež najteplejšie a nebudem ho asi vyzliekať ale dám ho na svetlo, aspoň na tvaricku nech sa to chytá to svetlo 🙂
My sme tiež mali a pustili nás z nemocnice s tým že veľa papať aby veľa cikala a kakala aby sa to vyplavilo.
ako pise @zanetakovacsova my tak isto - budit ak vela spal a aby casto papal a potom kakal/cikal a davat na denne svetlo (nie priame slnko)
Základom liečby hyperbilirubinémie u novorodenca je dostatočný prísun materského alebo umelého mlieka. Helioterapia sa už práveže neodporúča, vraj je to prekonaný postup, ktorý nie je v súlade s najnovšími vedeckými poznatkami. Držím palce.👍
@denisa0504 nam trvala zltacka do konca 3. mesiaca, narodeny v polke decembra, zamracene v kuse bolo. Bol narodeby 2 tyzdne skor, vyvolavali mi porod kvoli zdravotnym komplikaciam. Davali sme mu aj cierne uhlie zo 2 tyzdne, ale bez zmeny, tak sme len cakali. Preslo to na prelome 3. a 4. mesiaca, teda niekedy v aprili.

Dávať na slnko alebo na denné svetlo.