icon

Čo robiť, aby si dieťa odgrglo?

danielatoracova
27. mar 2013

Ahojte mamičky. 10.3. sa mi narodil synček Patrik. Prvé dni v nemocnici mi vôbec nepapkal a nedokazal sa mi prisat k prsnikom. Zlepsilo sa to az ked sme prisli domov. Odvtedy ho neustale kojim. Snazim sa ho kojit kazde 3 hodinky pretoze sa mi to zda ako dobra norma ked spinkava. V poslednej dobe je velmi mrzuty a neviem si vysvetlit preco? :( Ci je to mojou zivotospravou alebo zlym dojcenim alebo tym ze zo mna citi unavu a nervozitu.. Najvecim problemom je, ze vsade vo forach a diskusiach sa pise, ze by sa dietatko malo odgrgnut po kazdom papkani a ze ak si neodgrgne do 3 minut tak to vobec nepotrebuje. Mne sa v poslednej dobe neda vobec odgrgnut,, uz so skusala aj inu polohu odgrgnutia ale vobec to nezabera.. odbornici radia ho dat spinkat na brusko ale tak mne pri tom strasne chrci :( bojim sa aby sa mu nieco nestalo.. prosim poradte mi co robit aby si odgrgol:( moze to byt ze ho boli brusko z mojho jedenia??? co mam robit??? :(

lalinko2010
27. mar 2013

zo mna citi unavu a nervozitu - tu je tvoja odpoveď na otázku. si unavená, nervózna a malý to cíti. treba sa ukľudniť trošku. a to grgnutie - môj malý tiež negrgal keď bol maličký a na bruško ho nedávaj spinkať, ale na bok. mala si založiť diskusiu, nie otázku, lebo takto ti kočky ťažko poradia, lebo nebudeš vedieť reagovať na odpovede.

mirka276
27. mar 2013

ahoj, moze to by nasledok vsetkeho, co si tu vymenovala. skus mu pomasirovat brusko vetrovou mastou. len tak jemne, moc nestlacaj brusko, dvoma prstami v smere hodinovych ruciciek. Nam to pomahalo. Misko si pri masirovani spokojne brumkal, kopkal nozickami.

stanislavao
27. mar 2013

tak v prvom rade nedavat spat dieta na brucho v ziadnom pripade. ked vam place, moze byt hladne. mate dost mlieka? ak je problem v tom, ze mlieko mate, mozno sa nevie dieta spravne prisat a nevie sa dosyta najest. treba zavolat laktacnu poradkynu - urcite najdete kontakt na obecnom urade, porodnici, u gynekologa, alebo na webe. pokial sa najest vie a place, tak moze byt, ze mu vadi nieco v strave. mozno ma koliku, laeob reflux. treba sa porazit so svojim pediatrom. takto na dialku vam nikto nepovie, ze cim to moze byt. vsetko su to len dohady. nieje pravidlom, ze si dieta musi odgrgnut. moj syn si nepotreboval odgrgnut niekedy vobec a niekedy si odgrgol po pol hodine. cize teoria, ze do 3 minut je uplne zla. nemozete prikazat dietatu, aby si odgrglo. najlepsia poloha na odgrgnutie je asi na pleci dospeleho. ak nemate dost mlieka, dajte dietatu Nutrilon, alebo ine UM. nenechajte ho hladne.

obi
27. mar 2013

Ahoj,ja som maleho kojila az do 15 mesiacov,s odgrgnutim sme mavali vzdy aj my problem,najprv som bola z toho nervozna,ale casom ma to preslo.Maleho som radsej davala lezkat vzdy na bok,aby sa nahodou nezadusil.Myslim,ze kojenie je v poriadku aj ja som mojho maleho kojila kazde 2-3 hodiny.Mrzuty moze byt aj z toho,ze ho boli brusko mozno ma vetry skus mu ho pomasirovat,ked aj viacktar za den a pocvicit nozickami,nam to zvyklo pomoct.Ja som si davala velky pozor nato co som zjedla.Ine si myslim asi nebude,ak nema horucku tak by to malo byt len to brusko a ta nervozita z toho.Tak drzim palce a dufam,ze som trosku poradila aj ked mozno taketo veci vies. 🙂

olivex
27. mar 2013

Ahoj take male by som este na brucho asi moc nedavala, a co sa tyka odgrgnutia, niekedy sme maleho aj pol hodinu nosili kym si odgrgol. bohuzial nieje to tak ze doje a grgne :( najhorsie to bolo v noci, ked pri piti zaspal, a potom sa zas rozobral, lebo sme museli cakat na grg :( drzim palce, nech si najdete dobru grg polohu 🙂 Odgrgnut by si urcite mal, lebo potom sa mu ten vzduch dostane do bruska a moze byt z toho nepokojny, ked ho bude boliet. 😒

zuzkat1
27. mar 2013

Po dojceni si dieta odgrgnut nemusi.idealne je ak zaspi pekne pri dojceni.dojci kedy chce babo..na poziadanie a nie podla hodin. Davaj ho spat na bok.nervozitu urcite citi...ty nejedz nic co naduva-strukoviny,kel,kapusta,karfiol atd..sytene napoje.pi caje s feniklom,anizom... Neviem ti viac poradit kedze nemam dalsie info

bernita
27. mar 2013

Ahoj, ja mám dve deti, ktoré som dlho dojčila a aj ja som dlho bojovala s problémom odgrgnutia si po kojení. Nakoniec mi jedna známa poradila, že ak si dieťatko neodgrgne ani po chvíli nosenia, je dobré na minútku dve ho položiť ľahnúť si na chrbátik a byť pri ňom, po tých dvoch minútkach keď ho dvihneš do sedu/alebo ho vezmeš na ruky, odgrgne si. Mne to zabralo vždy na 98 %. Možno je to čudná metóda a sama som zväžovala, či ju mám napísať do fóra, ale chcela som pomôcť vlastnou skúsenosťou.

ewca
27. mar 2013

v principe suhlasim s tym co napisala @stanislavao .... az na to spanie na brusku.... moja dcera spavala zasadne na brusku...samozrejme az ked vedela sama otocit hlavu (co ale bolo velmi skoro, ked sme si ju po 2 tyzdnochprienisli z nemocnice tak uz to vedela)a len pod nasim dozorom alebo ked sme mali monitor dychu...v noci aj ona zaspala po papani a velakrat si negrgla, ulozili sme ju na brusko do postielky a zaspala, alebo si aj odgrgla, vzdy sme skontrolovali ci je vsetko ok a kludne spinkala dalej...

dudduli
27. mar 2013

mrzuty moze byt aj preto ze mas malo mliecka,ty nevidis kolko si vysaje,tak ho skus prikrmit UM,mi sme odgrgavali bud na pleci alebo som ho nachvilku dala na brusko.na brusku bol ovela skor odgrgnuty ako na pleci 🙂

ivka1985
27. mar 2013

Moja skusenost s naj odgrgnutim je ze si ho das sadnut na nohy trosku prehnes cez ruku ako ho drzis a druhou masirujes po chrbatiku nam to velmi pomohlo a grgal ako stary chlap po dobrom obede🙂

danielaaa212
27. mar 2013

ja odpoviem len na to,ze deti musia odgrgnut do troch minut. podla mojho nazoru a nazoru vela ludi, to nebude pravdou. mne povedali ,ze niekedy trva aj 20 minut kym si dieta odgrgne.. a ja som to tak robila.. nechavala som syna na pleci dovtedy kym si neogrgol.. co naozaj niekedy aj 10 ci 15 minut trvalo.. ak nahodou som uz bola velmi velmi unavena.. tak som ho dala spinkat nabok. aa co sa tyka monitoru dychu, ten by som urcite mala... vies potom ,ze dietatko sa ti nezadusi. inak ale to ,ze je nepokojny moze mat viacero pricin. mliecko.. brusko.. grgy.. prdy.. nervozita..

linda20111
28. mar 2013

Na brusko ho dat lahnut mozes na chvilu, ale spat podla mna urcite nie. Take male babo som davala lahnut na chrbatik a vytocila nabok, takze spalo naboku, je to preto ak by nahodou grckalo aby mu to vedelo vytiect von z pusy a nezadusilo sa.

dadka28
28. mar 2013

http://www.novorodenec.sk/page.php?sekcia=clank...

nám toto odgrgávanie pomáhalo...

zuzanahobby
9. jan 2020

Dobry den poradi mi niekto preco dieta negrga moj syn ma 7rokov ale nikdy som ho nepocula odgrgnut raz ale to vazne bolo iba raz.