icon

Čo robiť, ak dieťa prestane chodiť po úraze?

zuzankka2122
28. jan 2025

Dobry den idem sa opytat stalo sa niekomu . Moja 4ročná dcerka spadla a buchla sa na nohu ale mala ju len odretu a prestala mi dat stou nohou krok. Ale pritom ked je na posteli tak si aj na nu sadne aj s nou poskakuje po posteli ale ako nahle ju dam na zem chytim za ruku ak len stoji nohu ma vo vzuchu a nechce urobit ani krok. Vtedy sa zasekne a sa nepohne. Ako nahle sa vrati do postele tak sa opet hra ako keby nic nemala. Ja neviem ako hej uz mam pomoct.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzinka888
28. jan 2025

Asi sa boji ze ju bude boliet. Moja mala uraz mala nohu v dlahe a este tyzden po vybrati z dlahy sa len plazila a odmietala chodit po zemi no po gauci skakala ako opica. Vyriesila to navsteva aquaparku. Tam hned na parkovisku sa "zazracne" uzdravila🤣🤣

elviku11
28. jan 2025

@zuzankka2122 ja by som s ňou išla na rontgen. Môže mať vnútri zlomenú alebo nastiepenu kosť, a preto by ju bolelo, ak by na to stúpla.

nikaeli
28. jan 2025

A čo urobí, keď ju zavoláš napr. na čokoládku (na niečo, čo miluje)? aby si pre ňu musela prísť?

zuzankka2122
autor
28. jan 2025

no nic pride ale plazi sa po zemi. a po postei mi ties moja skace ako keby ju nic nebolelo ale ako nahle ide na zem tak koniec zostane stat a ani sa nepohne. A nema to ani opuchnute ani modre nic. Ked sa hra dokaze stym normalne hybat ako vzdy ked sedela a sa hrala. Ale ako nahle chcem as sa postavi a kraca tak nie nic zasekne sa a nepohne sa.

lulupulu
28. jan 2025

@zuzankka2122 u nás to trvalo 3 týždne. Z nohou nič nebolo absolutne. Ale aj tak na ňu nestupal a radšej sa plazil, to mal 2 roky. Napokon sme šli na pohotovosť a rengen. Kde tiež nič nezistili. Keď sme prišli domov vybehol z auta a už lietal sam ako divy 🙄😀 sú to malé prefikance, ktoré si vedia aj takto získavať pozornosť a paci sa im to.

nikaeli
28. jan 2025

@zuzankka2122 hmm, myslela som, že sa 'zabudne'. Moja tak spadla zo schodov na dlane, pol dňa nosila ruku zvesenú, nič do nej 'nemohla' chytiť, už som myslela, že zlomila zápästie. Cestou z nákupu sme sa zastavili na zmrzline - a ako šikovne otáčala kornútok 🤪 razom zabudla na bolesť!
Ak s tým neprestane, asi by som to šla skontrolovať. Možno to cíti inak, keď sedí a keď sa má postaviť a preniesť celú váhu na nôžku..

andrejka1974
28. jan 2025

@zuzankka2122 určite chod na tendenciu syn mal takto tiež a zistilo sa že mal zlomenú nohu mal prasknutú kosť a tiež sa na nohu nemohol ani postaviť ale ináč ho nebolela

zuzankka2122
autor
28. jan 2025

no ona na posteli normalne stoji skace a sa aj hra ale ako nahle ju prosim aby sa na zemi postavila tak stoji ale nechce krok urobit. potom nohu dvihne hore a stoji na jednej a ked nevladze tak tu si polozi na tu druhu svoju nohu. myslite ze by to bude mat zlomene aj ked stym skace po posteli a ba dokonca aj na nej sedi. alebo ju vtisne medzi medzeru na jej posteli.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
jaaty
28. jan 2025

@zuzankka2122 tiež myslím, že to hraje. Skús ju povedať, že idete do Dracika, pretože si tam videla napr nejakú jej obľúbenú hračku. Alebo do detského kútika…, proste niečo čo ma veľmi rada a kam treba ísť. Nepodmieňuje to však tým, že sa musi postaviť na nohu. Hovor nepriamo.

zuzankka2122
autor
28. jan 2025

ved toto mi nejde do hlavy ze ked je na posteli tak v pohode si sedi na tej nohe a aj po tatovi obcas poskace a tak sa hra ako by hej nic nebolo ale ako nahle pride na tu zem a ma chodit tak konec za zasekne a nepohne sa

marianarem
28. jan 2025

@zuzankka2122 Tak ale zase postel.je makka, na tvrdom ju moze nieco pichat, boliet. Chod ju dat skontrolovat, ak nic nebude mat, tak jej ukazes, ze ujo doktor dal povrdenie, ze moze na nohu stupat a nic sa nestane.