Čo robiť, ak Morov reflex nevymizne v 4. rokoch?

jankabodka
6. apr 2014

Ahojte! Mam otazku ohladom nasho 4rocneho syna. Od malicka (od babatka) je placlivy, neskor ukricany, velmi citlivo reaguje na podnety (aj velmi male), tazko nadvazuje vztahy s inymi, zvlast s detmi, lebo nevie si akoby ovladat silu - ak chce deti objat, tak ich tak stlaci, ze sa az rozplacu, akoby si sam nevedel ovladat telo, je sam z toho nestastny. V jednom nemeckom zdroji som sa docitala, ze moze ist o nevymiznuty Morov relfex. Mate niekto z vas skusenosti s nevymzinutym Morovym reflexom v starsom ako babatkovskom veku? Tu na MK sa pise len o Morovom relfexe u babatiek. Pripadne poznate nejakeho dobreho mileho detskeho neurologa, ktoreho by som sa na to mohla opytat (tusim aspon, ze tieto reflexy riesia neurologovia)? Dakujem.

cairka
6. apr 2014

@jankabodka , mne naša neurologička povedala, že keby nevymizol Moorov reflex, tak je dieťa ležiak...takže neurológ asi veľmi nie. Mojej to zistila jedna poľská odborníčka, neviem, na koho sa obrátiť na Slovensku, ale ako sme začali cvičiť bobathovou metódou, tak sa to výrazne zlepšuje, tak skús skôr pohľadať bobath terapeuta v okolí 😉 Moja bola tiež motoricky taký macko. A v podstate aj psychicky 😝 Ale ona má tých nevymiznutých reflexov viac, takže aj prejavov...

Ináč ešte niečo by mohli poradiť aj tu http://www.avare.sk/

culak
7. apr 2014

@jankabodka z vlastnej skúsenosti odporúčam tiež http://www.avare.sk/

jankabodka
autor
7. apr 2014

@cairka @culak Ahojte! Velmi pekne dakujem, ze ste sa ozvali a napisali! Pozrela som si tu stranku, je tam vela zaujimavych veci, popis nevyzminuteho Morovho reflexu... akoby som citala o nasom synatorovi... Cairka, ak sa mozem opytat, tvoja dcerka mala nejake porodne alebo ine tazkosti? Vies prvvotnu pricinu? Ak by si mohla, tak mi napis o tom viac - asi do sukromnej spravy. Na Bobathovu metodu sa pise odporucanie od detskej lekarky ci ako sa tam dostat? Clovek si to sam plati? Culak, zucastnila si sa aj osobne (s dietatom) tej metody INPP? Ak som dobre pochopila, tak ide o nejake cvicky - je to nieco podobne ako Bobathova metoda?

vergilius
2. okt 2015

kto ma blizsie na sever, v ZA centrum www.euspe.sk, ktore vyuziva INPP metodu

maminecka2
8. apr 2018

Ahojte dievcata, mate niekto skusenosti s INPP, alebo centrom Avare? Rozmyslam nad tym u synov. Dakujem pekne.

adus126
16. dec 2021

@jankabodka dobry den, je to už dosť dávna diskusia.. Ale ak sa neurazíte chcem sa opýtať ako ste vtedy so synom dopadli, ci ste boli v Avare. My sme tam boli, začali sme cvik, tiez mam aktualne 5 ročného syna, ktorého som v popise na Avare úplná nasla, v zmysle jeho prudkeho emocne ho prežívania. Ďakujem veľmi pekne.