icon

Čo robiť, ak sa črevné virózy opakujú?

16. jún 2026

Posledneho pol roka sa u nas neustale opakuju. Je nas doma 5, mna to nechyta vobec ale ostatní do kolecka neustale. Niekto viac, niekto iba bolesti brucha. Zvlast syn je taky citlivy na to. A uz aj zacina robit triedna ucitelka (este stastie ze je pol roka), lebo pravidlene vymeskane 1 den. Bo to su take 1 dnovky, bolesti brucha plus minus 3 dni ale to v skole da. Som uz rozmyslala, ci dajake vysetrenia alebo co. Alebo len su take tie virzozy rozsirene? Nemate aj vy nieco take?

anonym_5e6c5e
16. jún 2026

Nie, ale môžeš skúsiť dávať dlhodobo probiotiká, malo by to pomôcť.

lenka7477
16. jún 2026

alebo sa objednajte na gastro

thirstymonk
16. jún 2026

Všetci furt s tymi probiotikami, ale mne probiotika nepomahaju vobec. Ale že absolutne. Rozhodne by som navštivil gastro, tym nepokaziš nič. Možno spravia dajake odbery a možno vysvitne nejaky problem, možno nie. Možno zistia alergiu na potraviny, ktora môže spôsobovať taketo trable. Alebo celiakiu, alebo intoleranciu atď atď.

anonym_657ab5
16. jún 2026

Po crevnej viroze moze byt narusena vystelka creva, moze byt, ze sa znizia tie dobre bakterie a nechrania crevo, moze byt prechodne zhorsene vstrebavanie zivin, znizena imunita a teda casto byva aj intolerancia na laktozu, to mi hovorila doktorka. Skuste prejst dlhodobejsie na lahsiu stravu s obmedzenim laktozy, pokial to ide, nam to pomahalo pri dcere. A podla mna Hylak (ale to mi nechce) dlhodobejsie a nasledne probiotika. Lebo ten Hylak vyrovnava prostredie v creve a lahsie sa tam potom uchytia tie dobre bakterie.
My to teraz tocime doma uz pomaly mesiac, je nas 6. Ale snad je to za nami uz. Dufam.

simsalabim
16. jún 2026

Urcite poriadne vysetrit, mohli by to byt aj rozne intoleancie ci alergie.

magdalienka11
16. jún 2026
@thirstymonk

Všetci furt s tymi probiotikami, ale mne probiotika nepomahaju vobec. Ale že absolutne. Rozhodne by som navštivil gastro, tym nepokaziš nič. Možno spravia dajake odbery a možno vysvitne nejaky problem, možno nie. Možno zistia alergiu na potraviny, ktora môže spôsobovať taketo trable. Alebo celiakiu, alebo intoleranciu atď atď.

@thirstymonk myslíš tie syntetické probiotiká z lekárne? Máš pravdu, tie pomáhajú akurát tak do hrobu.
..

anonym_8a10fd
16. jún 2026

@anonym_autor zožeň si Tibetskú hubu na domáci kefír obsahuje kyselinu mliečnu, tráviace enzýmy, probiotiká... krásne to vyčistí a ozdraví črevá, ak netoleruje mlieko podobné zloženie má domáca kvasená kapusta a zelenina...

https://www.youtube.com/watch?v=mly9UaYrCPA

Hlavne kŕm deti každý deň čerstvo uvareným jedlom, lebo tie 3dňové plesnivé čo tu prispievateľky obhajujú znižujú imunitu, podporujú tvorbu zápalov, znižujú vstrebávanie živín...