Čo robiť, keď 2-ročný syn odmieta jedlo?
Ahojte, malý mal sople aj kašeľ a prestalo mu chutiť. Jedol pomenej … Šli sme do lekárky a dala mu atb na kašeľ. Chvíľu bolo dobre a teraz zase začal kašlať. Sople uz nemá a kašle len ráno. No ale teraz prestal jesť. Za celý deň vypije 2x po 150ml mlieka (na obed a pred spaním večer ) a zje 2 krajce chleba so smotanovou nátierkou. Už to trvá týždeň. Čo mám robiť ? Mám ísť do lekára ? Nebol nikdy velky jedak ale toto je extrém. Vypije aj 1.5l vody/caju … všetko vypľúva, aj obľúbené jedla. Neviem to do jeho nijako dostať.
Skúste probiotika, atb narušujú črevnú mikroflóru, môže to ovplyvniť chuť do jedla.
Častejšie ponúkaj spomenutý biely jogurt + ovocie. Jogurt obsahuje probiotika a enzýmy, podporí trávenie a chuť do jedla.
@katka3212 naša keď mala atb nejedla nič, rozhodilo jej to trávenie...

@katka3212 určite mu nedávaj jedlo nasilu. Nebolí ho hrdlo? Nemá afty v ústach? Skús mu urobiť vlažné jedlo alebo chladné. Naši nemali radi teplé jedlá. Skús mu urobiť zemiakovú kašu, jogurt možno zje, puding, micované ovocie. Banán. Alebo to len daj pred neho a nevšímaj si. Popri hre zje. Keď ma rad mlieko rozmixuj do neho ovocie. Alebo niečo iné. Banán.