Čo robiť, keď deti často bolí?
Mam 2 deti, 10 a 12. Casto mi hoviria ze ich boli brusko, toci sa im hlava, boli noha… Uz som fakt zufala lebo testy od lekarky maju ze su zdravi. Nechcu chodit do skoly. Potom ked su skutocne chori tak váham, ci su alebo nie su. Uz niekolko krat som nechala starsieho doma ale nic z toho nebolo. Oni vedia ze ja som doma kedze pracujem z domu a od kedy bol covid tak chcu byt doma so mnou. Je to tazke odhadnut a popravde si myslim ze si tie choroby vsugerovavaju a ozaj ich nieco boli. Ale je to psychika. Mate niekto podobnu skusenost? Ako to riesite prosim?
Mam 13 rocnu a je to podobne. Nema moc rada skolu, nemaju teraz na druhom stupni ktovieakych ucitelov, kazdy im len prezentacie pusti a je to dost nudne vsetko. No a potom maju vela virozy deti, vkuse im chyba 5-6 ziakov, ale ked ani teplotu nema ani nic, len trochu smrka - my sme tak normalne do skoly chodili, ona by to chcela tyzden vylezat. A potom este dva tyzdne by chcela ospravedlnenku na telesnu. Podla mna to ten covid ozaj urobil aj s detmi aj s nami, ked ziadne taketo ani malinke naznaky nadchy nemohli ist bez potvrdenia o bezinfekcnosti do skoly... tak teraz zase vahame.
Ziadne tabletky, proste ich posli do skoly s tym nech nevymyslaju, pozri hrdlo, zmeraj teplotu a hotovo. My sme boli teraz na jesen viac doma, a dcera tiez takto vymysla.. aj dnes rano.. hovorim, ze sorry, dovi a do skoly... este si dieta budem na tbl ucit... max ak sa stazuje ze skrabe hrdlo, dostane cmulacku bylinnu, rano, odstrihnem jej aj na obed a poobede... to si vezme.
proste nepocujem ziadne kasle, nepocujem ze fuka nos kazdych par minut, nema teplotu, nezvracia = nie je chora
Majú aj nejaké príznaky okrem "mami je mi zle"?
Treba pohladkat, pofukat, natriet bylinkovou mastickou a opytat sa, aka silna bolest to je na stupnici1-10. Neda sa kvoli tomu chodit, rozmyslat, pisat? Treba ist k dr. Ja by som silnu bolest nepodcenovala (mam s tym skusenost, ze to netreba ignorival, ale vysetrit), ale je fakt, ze u deti sa aj psychicke nepohodlie a stres vie prejavit ako bolest.
Skúsenosti s tak veľkými deťmi (10,12) nemám. Ale na mladšie perfektne zaberá placebo. Kúpiť nejaký krém, čo sa tvári ako medicínsky produkt, kúpiť, alebo aj vyrobiť nejaký sirup na bolesti brucha a podobne. Ak nezaberie, tak potom riešime lekára.
@simsalabim u lekara sme boli, na pohotovosti tiez, nikdy nic nezistili.
Riesila by som skor preco nechcu chodit do skoly.
Vitamíny a minerály sú OK? Nechýba im niečo v strave alebo pitný režim či pohyb?
Môže to byť spôsobené psychikou, ale môže byť aj psychický nepokoj spôsobený nejakou (chemickou) nerovnováhou v tele.

Však keď ich bude bolieť daj tabletku a šup do školy. Prinajhoršom ti zavolajú zo školy že máš ísť pre dieťa. Deti skúšajú v takom veku čo im prejde .čím viac to budú robiť a ty ich necháš doma tým častejšie sa to opakovať bude . Moje deti vedia že len tak doma ich nenechám