icon

Čo robiť, keď dieťa nechce jesť ani piť?

baruska199028
14. sep 2024

Dobrý deň,

nechcem vyznieť ako hlupana ktorá za každú malú drobnosť vola na 112 preto sa radšej skúsim predtým opýtať tu mamičiek či nemajú podobnú skúsenosť.

Dcéra včera po príchode zo školy bola úplne v pohode , v noci sa pretáčala zo strany na stranu a ráno mala 38,3 teraz ma už len 37,3 ale na moju otázku či ju niečo bolí odpovedá že nič ale je len unavená.
Od šiestej je hore, len leží celý deň, nepije iba jeden glg si dala co som ju nejako donútila ale inak odmieta všetko aj piť aj jest ...
O 13:20 zaspala zobudila sa len na to ze chcela ísť na záchod potom ľahla a spi ďalej.
Prosím Vás mam volať na 112 a poradiť sa co ďalej? alebo počkať ešte ako to bude do večera.
Ospravedlňujem sa ak vyzerám ako čudná ale som v 29 týždni tehotenstva a som v takom strese že neviem čo robiť už som raz dostala vynadane od rodiny že načo všetko riešim že zbytočne dramatizujem .

Ďakujem veľmi pekne za každú radu

anavixy
14. sep 2024

Snaz sa dieta “prinutit” pit a sleduj znamky dehydratacie, pripadne jej daj rehydratacny roztok. Jest nemusi, pit ano. Podla mna zajtra sa choroba viac prejavi a budes mudrejsia.. kazdopadne konzultovat telefonicky mozes s detskou pohotovostou napr. Na 112 urcite nevolaj, mozes sa poradit na 155ke, ak to povazujes za nutne, ale nie na 112 (zbytocne obklukou sa dostanes tak ci tak na linku 155).

deti95060810
14. sep 2024

maminka kľud... žiadna 112, ani 155... stačí sa informovať na pohotovosti. ale ani to netreba. dávaj dcére piť po lyžičkách, alebo len tak pomaličky cez slamku... jesť nemusí, od teploty nepotrebuje tiež nič.
112 a 155 sa volá len v prípade ohrozenia života... ste v takom stave? verím že nie.

januska12323
14. sep 2024

Áno dramatizuješ. Stačí keď ju donútiš piť a budeš sledovať teplotu.

koniarova
14. sep 2024

Daj jej čo má rada. Piť kľudne Colu, jesť hocičo, aj sladké v normálnom množstve samozrejme.

anjelicek26
14. sep 2024

Akože myslíš,že toto je stav na sanitku alebo prečo chceš volať 112🫣 Normalne ju nut piť- glg dva a zvyšok nech spi...kludne vybublinkovanu colu, to je sladke a upokoji zaludok. niečo na ňu lezie...

cindirela346
14. sep 2024

Treba doplniť tekutiny, odsleduj si koľko ciká. Dehydratácia sa môže prejaviť spavosťou, ale keďže má i zvýšenú teplotu telíčko s niečím bojuje a oddych je najlepší liek. Jesť nemusí, možno nemá chuť alebo má zapálené hrdielko, črevná viróza ktorá sa rozbieha alebo sa jej môže ťažšie prehĺtať, ale tekutiny sú zaklad. Vlažný čaj, voda, riedený džús čokoľvek po troškách aby sa zavodnila. Skoré uzdravenie malej princeznej 🍀

kluska
14. sep 2024

@baruska199028 to je dobre ked spinka, spanok lieci, iba kontroluj a davaj pit a posielaj na zachod, nic ine. Moj raz prespal vkuse 15 hodin, vecer prisiel z kupaliska, zvracal, posiel spat a spal celu noc a zobudil sa okolo obeda. A zobudil sa zdravy, nic nebolo uz. Takychto prihod mam s detmi vela. Mal vtedy 6-7 rokov, tvoja uz chodi do skoly, nejajedna sa o babatko, bude v pohode.

lucia147852
14. sep 2024

6 ročnej hádam dokážeš vysvetliť, že piť musí. Jesť nie. Piť čaj, vodu, riedeny džús. Colu určite nie, je tam kofeín čo ešte viac odvodňuje. Tá sa dáva pri tráviacich problémoch po lyžičke. Piť cez slamku po glgoch.

pralinka86
14. sep 2024

Po glgu aspon pit. Zaklad sú tekutiny. Kulisek nemate doma? Ak by ho nechcela samotny vypiť, moze sa aj s banom zmiesat:
https://www.instagram.com/reel/CsEtjScva6-/?igs...
Ak by sa zajtra nezlepšilo, tak zavolat mozno na tu pohotovosť, ale mozno sa uz rozbehne choroba..

dusankomoj
14. sep 2024

@baruska199028 skús dať malej coca-colu,je to svinstvo,ale doplní energiu,aj niečo málo tekutín a už neviem prečo,ale odporučili mi to už pred rokmi pri chorobe detí. A samozrejme nie liter.

kluska
14. sep 2024

skor kofola, coca cola je svinstvo, kofola ma lepsie zlozenie

mimi3008
14. sep 2024

6 rocne dieta je dost velke a uz vela veciam rozumie (mam 5 rocneho). Ved jej vysvetli, ze ak nechce byt dehydrovana a skoncit na infuziach v nemocnici, musi pit aspon po troche, ale casto. Daj jej nieco, co ma rada, nejaky dzusik alebo oblubeny cajik

tahomi
14. sep 2024

112ku? Toto nie je ani len na pohotovost, nie este volat sanitku!

Dieta ma virozu/rozbiehajucu sa chorobu, jest nemusi, pit nieco oblubene po glgoch. Zrazaj teplotu nad 38, symptomaticka liecba.

A daj si nieco na ukludnenie, tato reakcia nie je normalna. Onedlho budes mama 2 deti.

nikpa
14. sep 2024

@baruska199028 po radu sa vola na ktorúkoľvek detskú pohotovost, nie 112 🙄 to už by si v tvojom veku mohla vedieť.

baruska199028
autor
14. sep 2024

Ďakujem veľmi pekne za každú radu, áno viem že niekedy zbytočne stresujem, dcéra sa akurát zobudila a povedala mi že už sa cíti lepšie len ju strašne začalo štípať hrdlo takže naozaj niečo na ňu lezie , v pondelok mi hovorila že dvaja spolužiaci tam týždeň hrubo kašľali .
Ale aspoň si už pýta jesť aj keď moc toho asi nezje keď ju to štípe, urobim jej asi kašu , tak to ma potešilo že už trošku ožila tak je dobre .
Ešte raz ďakujem veľmi pekne

nika23t
14. sep 2024

@baruska199028 prajem skoré uzdravenie. Ešte pridam, ze moje keď takto nechcú nič, dávam aj kompót a kompotovu stavu, čaje, džúsy, pepsi, ovocnwstavy, akúkoľvek vodu, a jedla ako krupica, ryžová kaša, puding, upečiem bábovku, hocičo, co chcú. Moje vedia vtedy na kila pýtať pomarance, asi aj smäd im to zaženie. A poznám to, tiež hneď u mňa nastúpi stres, keď mám choré deti.

marsmykkok
14. sep 2024

@baruska199028 však je to už rozumné dievča, normálne povedz, že ak nebude piť tak odpadne a skončí v nemocnici čo asi nechce. Som aj predpokladala z úvodu, že ju bolia dutiny a hrdlo. Vtedy je najlepšie ponúknuť na pitie nejaký obľúbený džús, nie je to bublinkové a nedráždi a je to sladké, teda skôr vypije ako vodu a ešte má to aj cukor, energiu, teda aj ked menej zje, nie je to tak zlé.

kluska
14. sep 2024

to, ze pri chorobe dieta alebo dospely neje, je tiez dobre, lebo organizmus zbiera sily na vyliecenie choroby a nemusi sa trapit a vynakladat energiu este na rozkladanie potravin, pit je ale dolezite, tiez horucka je dobra, lebo nici chorobu a ano hlavne nestresovat, prajem rychle vyzdravenie