icon

Čo robiť, keď dieťa ochorie v zahraničí?

26. jan 2025

Cauko, isla som s dcerou do CR na tyzden a hned ochorela, kasle. Asi ma chytene priedusky. Ako mam postupovat, dakujem.

autor
26. jan 2025

Potrebuje urcite ABT.

ina2405
26. jan 2025

Choďte na pohotovosť, dajte európsky preukaz poistenca a ak zaplatíte cash, budete kontaktovať poisťovňu. Ste pripoistení cestovnou poistkou verím. Ale ak nie, choď na pohotovosť a hotovo. Nemáš moc na výber.

biglovemom
26. jan 2025

A ty si lekar ked s istotou povies ze potrebuje antibiotika?

Treba ist lekarovi Urcite tam nejaky je😆

tatiana149
26. jan 2025

Normálne kartičku poistenca máte, tak šup do nemocnici na vyšetrenie. Tiež som tak bola s deťmi. Veď máme kartičky slovenské a aj európske nie? Mňa v Prahe zobrali normálne a aj deti.

nynia
26. jan 2025

Logicky treba robit to co keby ste boli na SK 🤣 ist k lekarovi teraz jedine na pohotovost ako samoplatca a cez tyzden mozes kontaktovat aj pediatrov a ist ako samoplatca.

sofiia87
26. jan 2025

Ved nie si v Zimbabwe, ale CR, cize ani jazykova bariera neni. Najdi si najblizsiu pohotovost a nechaj dieta vysetrit. Lekar posudi ake lieky potrebuje. Predpokladam, ze kedze si v zahranici, cestovne poistenie mate. Resp mas aspon europsky zdravotny preukaz. Za vysetrenie zaplatis a potom si to uz poriesis s poistovnou.

compra
26. jan 2025

Mas modru karticku poistenia, nikdy som v nemocnici v EU nemusela platit. Vzdy to islo cez poistovnu.

13uzivatelka11
26. jan 2025

Ja by som sla domov ak je taka možnosť.. Ak nie je v stave ze by nezvládla par hodinovu cestu.. Ak teda idete autom a nie napríklad vlakom

yanabella
26. jan 2025

@ina2405 vysetrenie na pohotovosti je vramci EU zadarmo, plati sa len poplatok co platia aj miestni, napriklad v Cesku je to 90kc, uz neviem kolko som platila na slovensku. Cestovne poistenie jej vobec netreba. Bola som na pohotovosti v CR pred tyzdnom

sense
26. jan 2025

Ist k lekárovi

ina2405
26. jan 2025

@yanabella dík za info, tiez som si myslela, že netreba extra hotovosť, ale poistení sme vždy keď sme von. Pre vážnejšie situácie. Našťastie som nepotrebovala nikdy nič riešiť.

lilke
26. jan 2025

Normálne na pohotovosť. Stačí európsky preukaz poistenca. Dcéra si pred rokom zlomila na zápase v Česku kľúčnu kosť. V nemocnici ju komplet ošetrili na ten. Nemala pri sebe ani poistenie, bolo na izbe, a stačil jej iba preukaz... Mimochodom, bola nadšená sanitkou, prístupom zdravotnikov aj celou nemocnicou. Potom na Kramaroch bola sklamaná, porovnávala.

elenajezova
26. jan 2025

Ja som mala v Prahe úraz, brala má sanitka do nemocnice. Mala som aj poistenie. Ale to ich vôbec nezaujímalo. Úplne mi stačila európska kartička poistenca. Nič som neplatila. Len za rontgem malý poplatok

elenajezova
26. jan 2025

Ale treba ísť do štátneho zariadenia samozrejme, nie do súkromného.

mamamasama
26. jan 2025

Stalo sa to mne, aj mojmu synovi. Vzdy nas bez problemov vysetrili na pohotovosti.

autor
26. jan 2025

Dakujem za rady. Pohotovost tu je zial zrusena. Zajtra ideme k pediatrovi.

autor
26. jan 2025

@biglovemom ano, mas pravdu, nie som lekar, iba mama, co uz spozna svoje dieta a uz tusim, co jej asi je. Inak by som vobec nepisala na konika.

ina2405
26. jan 2025

Išla by som autom tam, kde zrušená nie je.