Čo robiť, keď dieťa ochorie v zahraničí?
Cauko, isla som s dcerou do CR na tyzden a hned ochorela, kasle. Asi ma chytene priedusky. Ako mam postupovat, dakujem.
Choďte na pohotovosť, dajte európsky preukaz poistenca a ak zaplatíte cash, budete kontaktovať poisťovňu. Ste pripoistení cestovnou poistkou verím. Ale ak nie, choď na pohotovosť a hotovo. Nemáš moc na výber.
A ty si lekar ked s istotou povies ze potrebuje antibiotika?
Treba ist lekarovi Urcite tam nejaky je😆
Normálne kartičku poistenca máte, tak šup do nemocnici na vyšetrenie. Tiež som tak bola s deťmi. Veď máme kartičky slovenské a aj európske nie? Mňa v Prahe zobrali normálne a aj deti.
Logicky treba robit to co keby ste boli na SK 🤣 ist k lekarovi teraz jedine na pohotovost ako samoplatca a cez tyzden mozes kontaktovat aj pediatrov a ist ako samoplatca.
Ved nie si v Zimbabwe, ale CR, cize ani jazykova bariera neni. Najdi si najblizsiu pohotovost a nechaj dieta vysetrit. Lekar posudi ake lieky potrebuje. Predpokladam, ze kedze si v zahranici, cestovne poistenie mate. Resp mas aspon europsky zdravotny preukaz. Za vysetrenie zaplatis a potom si to uz poriesis s poistovnou.
Mas modru karticku poistenia, nikdy som v nemocnici v EU nemusela platit. Vzdy to islo cez poistovnu.
Ja by som sla domov ak je taka možnosť.. Ak nie je v stave ze by nezvládla par hodinovu cestu.. Ak teda idete autom a nie napríklad vlakom
Ist k lekárovi
Normálne na pohotovosť. Stačí európsky preukaz poistenca. Dcéra si pred rokom zlomila na zápase v Česku kľúčnu kosť. V nemocnici ju komplet ošetrili na ten. Nemala pri sebe ani poistenie, bolo na izbe, a stačil jej iba preukaz... Mimochodom, bola nadšená sanitkou, prístupom zdravotnikov aj celou nemocnicou. Potom na Kramaroch bola sklamaná, porovnávala.
Ja som mala v Prahe úraz, brala má sanitka do nemocnice. Mala som aj poistenie. Ale to ich vôbec nezaujímalo. Úplne mi stačila európska kartička poistenca. Nič som neplatila. Len za rontgem malý poplatok
Ale treba ísť do štátneho zariadenia samozrejme, nie do súkromného.
Stalo sa to mne, aj mojmu synovi. Vzdy nas bez problemov vysetrili na pohotovosti.
Dakujem za rady. Pohotovost tu je zial zrusena. Zajtra ideme k pediatrovi.
@biglovemom ano, mas pravdu, nie som lekar, iba mama, co uz spozna svoje dieta a uz tusim, co jej asi je. Inak by som vobec nepisala na konika.
Išla by som autom tam, kde zrušená nie je.

Potrebuje urcite ABT.