icon

Čo robiť keď sa bábätko furt zvíja a pučí?

tanna031
3. júl 2018
tanna031
autor
3. júl 2018

Ahojte, mám dvojmesačné bábo. Už konečne po dlhom čase kaká sam ale aj tak sa furt zvíja a puči z čoho je aj on sám nervózny a tým pádom aj zle spí. Poraďte mi niekto prosím čo na to pomáha. Dakujem

chiara8
3. júl 2018

@tanna031 Ked to ma dlhodobe na poradni to pripomen lekarke.Moj maly mal tiez koliky do 3 mes.A tiez sme mali to iste.Lekarka nam predpisala nato cajik.Ale na nazov si uz nespomeniem 😕a to nam pomohlo.Drzim palce.

tanna031
autor
3. júl 2018

@chiara8 ďakujem krásne...popitam sa jej...nebol to nejaký svatojansky?

chinwag
3. júl 2018

Mozno ma len upchate vetry a neprdka. Na to staci obycajny feniklovy caj. A obcas ked ho prebalujes, tak mu trosku kolienka potlac k brusku. Akoby si s nim cvicila.

chiara8
3. júl 2018

@tanna031 viem ze to bol od znacky Hami ale neviem uz naozaj 😯 A aj mna tiez teraz napadol ze feniklivy cajik ked vyskat treba

bale1rinka
3. júl 2018

@tanna031 poriadne ho nechat pokopkať si samého každý deň, je leto nech je holý, nebaliť ho natesno, svičiť s nožičkami, tlačiť pokrčené nožičky ku brušku aj 5x denne, ja som miestami použila aj rektálnu rúrku a vyprdkalo sa dieťaťko, robiť masáže bruška proti smeru hodinových ručičiek s mentolovou masťou napr. kúpanie vo vode pomáha, tam sa svaly uvolnia...

chovancova27
3. júl 2018

namočiť do kýblika na kúpanie, teplá voda uvoľní bruško. dať rektálnu rúrku, naviazať do šatky

shades3
3. júl 2018

Nam velmi pomohli probioticke kvapky Biogaia. Len 2 kvapky denne a po cca 2 tyzdnoch sa pucenie uuuplne zmiernilo... aj teraz pri druhom budem davat.

kahanikova
3. júl 2018

@tanna031 ženy radia rektálnu rúrku ale zabudli dodať, že po nej bábätku môžu zlenivieť črevá, o tejto alternatíve sa poraď radšej s dr. i keď každý má na to asi svoj názor 🙂

shades3
3. júl 2018

@kahanikova presne! Ja som netiskovala..

shades3
3. júl 2018

@kahanikova *neriskovala

linda2111
3. júl 2018

Polohovat na brusku by tiez mohlo pomoct

tanna031
autor
4. júl 2018

Ďakujem krásne za rady 😀