icon

Čo robiť, keď sa dvojtýždňové bábätko zadrháva pri dýchaní?

ivana3111
27. dec 2024

Ahojte, píšem, ci ma niekto s týmto skusenost. Mame 2 týždňového novorodenca, ktorý nemá teplotu ale od včera poobedia ho stále drhne- akoby mal niečo v hrdle, vyplazuje chudak jazyk, v noci bol cely prepoteny a teraz ráno,keď som ho dojcila ,tak stále ho drhlo , nevedel sa poriadne ani nakojit. Ma ale aj reflux , musí spat na kline, skoro stále zvracia po kojeni alebo sa dusil aj mliekom uz asi 10x...Nevyteka mu nič z nosa ale asi ho ma trosku upchaty- vie ale nim dýchať aj bez otvorených úst . Ked spinka,tak pocut taky pisklavy zvuk. Pediatricka bola u nás pred týždňom, keď sme prišli z nemocnice a dnes určite budeme volať, avšak neviem, ci nema dovolenku. Ako mu pomôcť aspoň trosku? Včera cez deň skoro vôbec nespal kvôli tomu a to doteraz spinkal ze 3hod spanok a 30min hore s úsmevom. Do toho ma asi 3 dni taky dosť nepekny vysyp okolo očiek hlavne a na očných vieckach.

pseudomonas87
27. dec 2024

@ivana3111 išla by som s ním k lekárovi, ten piskot má irituje, aby tam nemal nejakú stenozu/opuch/ laryngitida/ atd.....

ivkav5
27. dec 2024

@ivana3111 náš to mal napr.dosť dlho z refluxu tak na obdobia…ak sa ti to ale moc nezdá, tak choď k dr.

any3108
27. dec 2024

@ivana3111 išla by som k pediatrovi, pri tak malom bábätku sa to moze "zvrhnúť" veľmi rýchlo a prejsť na dolné dýchacie cesty
Ja len dodám, že novorodenci vedia dýchať len nosom, ústami až do nejakého 3-4 mesiaca dýchať nevedia, preto je veľmi dôležité, aby mali čistý noštek
Preto treba čistiť morskou vodou plus jemne poodsavat čo ide

lucia13022023
27. dec 2024

Mne sa len trosilinka nezdalo dýchanie a utekala som na pohotovosť. 10 dňový novorodenec a bol z toho silný zápal pľúc a rsv. Čiže ja by som ani sekundu neváhala a už by som bola u dr

ivana3111
autor
27. dec 2024

@ivana3111 ďakujem, boli sme , napokon je to tiež z refluxu a z toho ze fakt veľa papa, vkuse bol na prse a mlieko mu tlacilo až hore žalúdok a vracalo sa mu do úst. Dychanie chvalabohu čisté.
Pred týždňom mal 3980g a dnes 4300g ,takže uberame z kojenia.