Čo robiť, keď sa dvojtýždňové bábätko zadrháva pri dýchaní?
Ahojte, píšem, ci ma niekto s týmto skusenost. Mame 2 týždňového novorodenca, ktorý nemá teplotu ale od včera poobedia ho stále drhne- akoby mal niečo v hrdle, vyplazuje chudak jazyk, v noci bol cely prepoteny a teraz ráno,keď som ho dojcila ,tak stále ho drhlo , nevedel sa poriadne ani nakojit. Ma ale aj reflux , musí spat na kline, skoro stále zvracia po kojeni alebo sa dusil aj mliekom uz asi 10x...Nevyteka mu nič z nosa ale asi ho ma trosku upchaty- vie ale nim dýchať aj bez otvorených úst . Ked spinka,tak pocut taky pisklavy zvuk. Pediatricka bola u nás pred týždňom, keď sme prišli z nemocnice a dnes určite budeme volať, avšak neviem, ci nema dovolenku. Ako mu pomôcť aspoň trosku? Včera cez deň skoro vôbec nespal kvôli tomu a to doteraz spinkal ze 3hod spanok a 30min hore s úsmevom. Do toho ma asi 3 dni taky dosť nepekny vysyp okolo očiek hlavne a na očných vieckach.
@ivana3111 išla by som k pediatrovi, pri tak malom bábätku sa to moze "zvrhnúť" veľmi rýchlo a prejsť na dolné dýchacie cesty
Ja len dodám, že novorodenci vedia dýchať len nosom, ústami až do nejakého 3-4 mesiaca dýchať nevedia, preto je veľmi dôležité, aby mali čistý noštek
Preto treba čistiť morskou vodou plus jemne poodsavat čo ide
Mne sa len trosilinka nezdalo dýchanie a utekala som na pohotovosť. 10 dňový novorodenec a bol z toho silný zápal pľúc a rsv. Čiže ja by som ani sekundu neváhala a už by som bola u dr

@ivana3111 išla by som s ním k lekárovi, ten piskot má irituje, aby tam nemal nejakú stenozu/opuch/ laryngitida/ atd.....