Čo robiť, keď trojmesačné dieťa stále plače?
ahojte, máme maleho chlapca, plakaval od narodenia dosť veľa sle hlavne kvôli kolikám, potom som konečne našla
kombo ktoré mu pomáha na vetry takze sa to polepšilo no posledné 4 -5 dní nič ine nerobi len reve a reve a reve. po jedení, pred jedením, po kúpaní, na rukách, v hojdačke,v postielke, všade okrem kočika aspon tam
je ticho. neberte to v zlom prosím veľmi ho lúbim on je jedina radost v mojom zivote ale uz zacinsm byt ohučaná a vynervovaná ked nonstop kričí, najradsej by slm ho dala mame na 1 deň aby som si užila ticho (nevie si ho vziat max na hodinu 1xza tyzden) co mu moze byt? zazili ste niektora? prejde to niekedy? môze byt ze sa mu zubky zacali nejak prerezavat alebo co mu môze byť preboha
@ivana3111 utorok máme pediatra , teplotu nemá, spí dosť ale hned po prebudení plače. este som si vsimla,ze napr sedi v lehatku , zabudne ze mal plakať a zabavi ho nieco. zbada ma a hned zacme revat znova. mam pocit ze ma nenavidi uz tolko place pri mne jak pri nikom inom. teraz je so svojim otcom a nepocujem ani hlások
Dieťa cíti, že si z neho nervózna, určite to ale neber osobne ako by ťa aj mohlo nenávidieť 3 mesačne babatko, ktoré je práveže na tebe závislé? Skus mu porozumieť a dat sa do kľudu, pediater snáď poradi. Keď je kľudný pri oteckovi, oddýchni si a uži si ticho. Ešte mi napadlo, ci si ho skúšala zabaviť napr. Kontrastnými kartami, cvičením s overballom, cvičením na brusku atd? Možno mu chýbajú nejaké nové podnety.
Nosič/šatka, túlenie, prsník, spoločne spanie - venovanie sa iba jemu, vypustiť domácnosť a iné veci na pár dní, ak je to možné . Vzájomné sa prepojiť a upokojiť. V drvivej väčšine prípadov to zaberie. Ale sú aj deti, kde nie, ktoré sú jednoducho "urevane" dlho.
@kittykat22 jej neplace 3 mesiace vkuse, precitaj si popis ešte raz.
Ja som si podľa opisu hneď spomenula na moju dcéru . Presne mala toto , asi od mesiaca do troch , štyroch ? Už neviem. Ona buď spala jedla alebo revala nič medzi a tiež v kočíku sa ukludnila alebo keď som ju normálne naobliekala doma do kombinézy ( zimné dieťa) a potom už ani to a plakala aj v tom kočíku . Tiež som chvíľami myslela že to nezvládnem . A potom proste naozaj , z úplne z jedneho dňa na druhý prešlo . Akoby utalo . Boli to koliky . Vykúpila Som všetky druhý liekov kvapiek rúrky čipky maste . Nič nepomohlo proste to muselo odozniet. Ja ti nemám ako poradiť . Len že cítim s tebou , ja ti tak rozumiem že by si si chcela oddýchnuť . Mrzí ma že to nie je možné . Ale vydrž . Vydrž vydrž vydrž Ono to prejde koliky nebudú navždy ani zuby nepôjdu navždy . A s tými kolikami to majú chlapci vraj ešte ťažšie . Vydrž moja vydrž , som s tebou a chápem tá . Prejde to
bohuzial musis len vydrzat. mam dve deti a jedno bolo presne taketo.bola som na nervy z neho, vsetko bol problem.zlepsilo sa to az tak po roku...
Nemoze mat reflux? Moj reval skoro rok, najradsej by som usla. Prezili sme, vo vyssom veku sme zistili laktozovu intoleranciu. Lekarka neriesila, ved prospieva a pribera... 🤦♀️
Drzim palce, pytaj sa lekarky, dieta by nemalo plakat ak mu nic nie je.
Dieťa je kojené alebo UM?
Podľa mňa tiež nie ste prepojeni. A ak ma bolesti bruska. Prišiel rastový špurt. V 3m prichádzajú veľké zmeny a babo sa mení. Hľadá u teba útechu, preto ta vidí a plače. Moje ma malo na očiach stále. Ak to nie je fyzické, tak musíš ukázať a dokázať bábätku, že je s tebou v bezpečí. Byt citlivejšia na jeho potreby. Kedy sa chce hrať, kedy jesť, kedy upokojiť a uspať, kedy grgnut a pomasirovst bruško.
Môj rok a pol starého syn plače keď plačem ja. Priateľ musí uklidnovat oboch. Najskôr mňa, potom malého. Ale sú deti ktoré sú placlivejsie. Sestra taka bola. Všetci vedeli ze je hore. Nič nepomohlo. Ale keď bola mamka nervózna bola aj ona nervoznejsia.

Nemôžu mu pretrvavat tie koliky? Teplotu nemá? Nejaké symptomy ochorenia? Spánku má dosť? Asi len tak pre nič za nič by celé dni neplakal. Možno by som zvážila návštevu pediatra a poradila sa s ním.