Čo robiť, keď vaše 9-mesačné dieťa nesedí ani neštvornožkuje?
Ahojte maminky prosím vám viete mi poradiť malá bude mať 9 mesiacov zatiaľ neusedí sama neštvornožkuje ani sa neplazí akurát sa pretočí na bruško dávam ju na 5 min za deň do chodítka a tam sa stavá posuva(viem že to chodítko nieje dobre ale myslím že tých pár minút jej neublíži) je pravda že je narodena o mesiac skôr doktor mi povie len že je všetko v poriadku že každé deti sú iné keď sa snou snažím cvičiť keď je na brušku tak ma stále ručičky v puse trápia ju zúbky tak moc nepocvicime
Išla by som k fyzio
Skus tu pohladat temy. Je to v norme. Mozno je hypotonicka-slabsie svaly. Urcite ju nedavaj do choditka. Moja v 9 ani nesedela, zacala chodit v 14 mes. Vsetko dobehla s minimalnym cvicenim. 9 mesiacov este nie je vela. Skus starsie temy.
@simona19935 moja, tiez o mesiac skor narodena, sa rozlozila tiez nejak v tesne 9m (korigo8). To choditko zrus. Preco sa ma namahat ked ju tam davas?
Hrazdicka, knizky, hracky, vezicku co chce zhodit, motivuj ku tomu pohybu! 🙂
Sedenie bolo az niekde uplne na konci, sikmy sed snad ani nikdy neurobila, z bruska na vhrbat sa nikdy neotocila ked uz raz sla na to brusko (v 7m).
Uz by sa mala udrzat na vystretych rukach, dokaze byt opreta o lakte? O dlane? Nepodkladas vankusom?
Nasa sa tiez posadila az par dni pred dovrsenymi desiatimi mesiacmi, doktorka nam povedala ze ak sa do 10 mesiacov neposadi, tak treba riesit rehabilitacie. Ale nasa uz cca od 8.mesiaca tak balansovala na boku, podopierala sa laktom a neskor aj dlanami, cize jej do sedu chybalo uz len malo, len jej to dlhsie trvalo kym sa posadila. A najprv zacala lozit, az potom sa posadila.
Mala by si ju viac davat na zem, na podlozku, aby si to stale mohla trenovat, nasej to velmi pomohlo.
Z akeho dovodu ju davas do choditka? Uplna hlupost, to zrus. Nas mladsi zacal stvornozkovat v 11 mesiacoch a chodit v 17 mesiacoch. A teraz lieta po dome ako sarkan.
@kitycat áno vydrží opretá o lakte aj o dlane len ako píšem hneď dáva ty rucicky do puse
@simona19935 ahoj naša bude mať 10 mesiacov . Nepači sa jej na brušku ,nesedime,neplazime,nechodime. Keď mala 5mesiacov a prišla k nam sme jej museli držať hlavičku.Malu mame z DD tak isto som nahnevana (hlavne ako toto možu dopustiť profi rodič,kt. bere z to prachy) ale ako je u nas chodime na fyzio aj pani chodi k nam. Pomaha jej to ma snahu sa posadiť ale nie ešte tak ja cvičim s nou aspoň šykmi set na lopte lebo nič ine si netrufam vyskušaj to našu to aj bavi aj lepšie pospi. 😀😀 drzim palce

Hm, 9 mesačne dieťa by už malo byt rozhodne viac akčné
Asi by som hľadala fyzioterapeuta aby ju pozreli.
To choditko by sim zrušila, tu nejde o pár minút, ale o to, že si vytvára nevhodne pohybové stereotypy