icon

Čo robiť pri podozrení na autizmus u dieťaťa?

nat_alia
16. mar 2025

Ahojte, môj 2-ročný syn má PODOZRENIE na autizmus, boli sme zatiaľ na dvoch diagnostikách aby sme si vypočuli všetky informácie a dozvedeli sa viac. Podozrenie som zvýraznila preto, lebo viem že mnohé mi napíšete ze v 2 rokoch je ešte priskoro niečo určovať. Viem to aj ja, ale každopádne chcem sa spýtať najmä mamičiek s detičkami s PAS, že čo mám teraz vlastne robiť? Ako začať? Predpokladám že existujú rôzne terapie, To nám povedali aj na tých diagnostikách, ale chcem vás poprosiť aby ste mi napísali konkrétne príklady a skúsenosti, kde a s čím je najlepšie začať..? Totižto všade sa spomína, že čím skôr sa s tým začne pracovať, tým lepšie. A ja som na 95% presvedčená, že môj synček má PAS.
Kam začať chodiť aby to zaujalo 2-ročné dieťa? Ako prvé ma napadá canisterapia, syn má rad psíkov…
Budem vďačná za každú radu, vopred ďakujem.

thereisabear
16. mar 2025

Napíš odkiaľ si. V rôznych mestách sú rôzne možnosti.

deti95060810
16. mar 2025

VIA ABA - Zvolen ... prihlás sa na workshop...

nika11103
16. mar 2025

Ahoj , aké ma príznaky ? Ak teda môžeš napísať . Moja švagriná rieši niečo obdobne , len ona ešte na žiadnej diagnostike nebola . My jej hovoríme že chlapec ma len čas ale možno by bolo prínosné aj pre nás ak by si napísala tie príznaky , samozrejme ak môžeš a chceš .

elenita
16. mar 2025

Ahoj, zalezi od toho, ake ma priznaky a co najviac potrebujete riesit....je x druhov terapii.

nat_alia
autor
16. mar 2025

@deti95060810 byvame v ZA, ale dakujem

deti95060810
16. mar 2025

@nat_alia no a? však zo Za do ZV nie je 1000km... z celej sr chodia ľudia do zv aby sa niečo dozvedeli.... pred 2 r plánovali otvoriť aj v mt, len neviem či sa to uskutočnilo... to si musíš zistiť.
v za je p. Gronska - súkromné centrum...

lienka.7
16. mar 2025

@nat_alia podľa toho, čo mu je začať chodiť na terapie. Canisterapia tu nepomoze. Pokial nerozpráva, tak treba logopeda a ABA terapiu riešiť. Inak mas potom ESDM terapie... takto je ťažko radiť, keďže každé dieťa je individuálne, najlepšie ti povedia priamo v terapeutickom centre. Na FB mas skupinu PAS, tam mas aj videa a môžeš si porovnať svoje dieta s inými. A 2 roky nie je vôbec priskoro, začínajú deti už aj v 18 mesiacoch. Cim skôr riešiš, tým lepšie.

rachel36a
17. mar 2025

@nat_alia v ZA mate super...je tan Adept a je tam vyborne CVI na Salezianskej ulici č budove Byterm kde pravw mate možnosť terapii a poradia ti ako s dietatom pracovat

dotka04
17. mar 2025

@nat_alia O.T.A terapia, tu robis sama doma, skvele vysledky, odporucili v centre pre PAS deticky (u syna nakoniec Pas vyluceny, ale OTU sme skusali a hned nabehol👏).Skusila by som aj logoterapiu - v 2 rokoch uz pokojne, ale taku, kde vedia robit a pas detickami.
Drzim palce

vierkainka
18. mar 2025

V Ružomberku je Nosko centrum,skús tam zavolať .Aspoň konzultácia cez telefón by ti pomohla sa " pohnúť"ďalej, respektíve nasmerovať..🙂

vierkainka
18. mar 2025

@dotka04 môžem ti napísať súkromnú správu?🙂

dotka04
18. mar 2025

@vierkainka samozrejme 🙂

jenni_p
Autor odpoveď zmazal