Čo robiť pri vysokej teplote u 12-mesačného dieťaťa?
Ahojte chcem sa opytat dnes sme boli u dr s mojim 12m syno kt ma uz druhy den tt nad 39 doktorka hovori ze je to 6 choroba . A kazde tri hodiny menit nurofen s paralenom. Ale moja otazka znie ak mu budu tt pretrvavat az do po delka asi to nebude lwn piata choroba. Ze co by to mohlo byt? CRP mal dne 4,5 cize negat. A malemu nic nieje az nato ze je viac spavy a tky mojkavy viac ako zvycajne. Inak nic. Vdaka maminky🥹🙈
Však ak to nebude 6ta choroba,tak v pondelok môžeš ísť znova k dr,ak budú horúčky pretrvávať
Moze byt kludne siesta alebo nejaka ina viroza, uvidis, ci bude cez vikend aj exantem. Ak nie a stale bude mat teplotu bez inych zjavnych priznakov, tak pokdete znova k dr na crp. Ak by sa stav zhorsoval, tak na pohotovost cez vikend. K tomu striedaniu antipyretik, striedaj po 3h len ak je to nevyhnutne, pretoze hocijako musis dodrzat maximalnu dennu davku, co pri davkovani podla vahy (ako je potrebne davkovat!) vychadza na 4 davky paracetamolu a 3 davky ibuprofenu.

Tak sa prejavuje 6. choroba. Dcéra vysoké teploty , trvalo to cca 4-5dni. Inak bola hráva a nič iné jej nebolo. Keď ustúpili teploty nasledoval výsyp po tele hlavne na tvári a brusku. Nicim sa to nepotiera, nie je to svrbive.