Čo robiť s dieťaťom s horúčkou 40°C?
Bola som obvinená ževraj preháňam situáciu keď zoberiem dieťa ktore ma navyše problémy s imunitou v 40,2 do nemocnice.
Ale co ti tym akoze ohovaranim vlastne robi? Ako ti u lekarov skodi? Fakt nerozumiem. Ak prides za lekarom s dietatom s takou horuckou a po opakovanom zapale pluc, myslis, ze ten lekar bude brat do uvahy nazor nejakej znamej? Toto mi rozum neberie.
@simsalabim zmaz tvoj komentár prosím ťa. Dik
A ktory? Co som kedy take zle napisala?
@simsalabim zmaz a napíšem ti.
15.50
Takze sa jedna o blizku osobu. Neda sa vam odstahovat? Lebo toto ozaj nerobi dobre tebe a ver ze ani tvojmu dietatu. Ta dana osoba by teda co ? Cakala? Kym dieta totalne neskolabuje a vola zachranku? Ci ani to nie?
Maj kuska rozumu-mas ho dost a bud toto ignoruj. A teda dufam velmi ze sa nejedna o muza-otca dietata ale ze to bude svokra alebo bezdetna svagrina.
Proti svojim moralnym zasadam som to zmazala, ale som vo velkych rozpakoch. Ved tam nebolo NIC, co by niekoho identifikovalo. AKO ti skodi ta osoba?
A.... co vlastne cakas od tejto diskusia?
@simsalabim nič, len potvrdenie či mi už šibe, že si dovolím ísť s dieťaťom, ktorému neviem znížiť horúčku doma do nemocnice. Lebo vraj nafukujem problémy a lekárov nahováram že dieťa je choré.
Tak to mas z tejto diskusie potvrdene. A naviac sme ti viaceri hovorili, ze si tu osobu nemas vsimat. Skodi ti u lekarov? Alebo u koho? Konfrontuj ju. Alebo ignoruj.
Ty si matka, ty rozhodujes o dieťati. Nechápem načo vôbec rozoberas zdravotný stav s inou osobou okrem manžela a doktora. Potom zmazes všetky komenty a človek ani netuší co sa deje
@nelka93 práveže sa osoba sťažovala, že jej nič nehovoríme keď sa pýta ohľadom vyšetrenia ako dopadlo a vzápätí ma takto doobviňovala. Najlepšie keby nevedela ani že niekde ideme…ale ani to by asi nepomohlo. Všetko otočí proti mne, ešte aj chorobu dieťaťa.
@autorka prepac, ale ty si svojpravna? Plnoleta? Lebo tak neposobis. Je ta osoba zakonny zastupca dietata? Ak nie, nema absolutne ziadne pravo sa k čomukoľvek vyjadrovat a nemusis ju o nicom informovat. TY SI ZAKONNA ZASTUPKYNA dietata a aj keby ta osoba bola riaditelka zemegule, nemas ju co informovat o zdravotnom stave dietata! Pouzi vsetky legalne prostriedky, ak nezabera nic ine, podaj trestne oznamenie. Co ine sa ti da poradit? Si matka, uz nie si zodpovedná len sama za seba a podla toho sa zariad.
@eleanor2510 neviem či si stihla prečítať.
Stihla som, ale preco mazes komentare, ked si tu anonymne? Co si taka ustrachana? Preboha, tie osoby nemaju pod palcom celu republiku. Musis zacat za seba a za dieta bojovat vsetkymi prostriedkami.
Toto je uz ine psycho s tym to mazanim a este si tu aj anonymne. Netusim, co tam bolo napisane, ale stale nemam odpoved na otazku, preco tak vadi, ze ta "ohovara". Lekar vas kvoli tomu neosetri? Cela dedina s tebou slovko neprehovori? Alebo si podala zaidost na sud o zverenie do starostlivosti? Ci ako? Nemozes ju proste ignorovat? A prosim, nezmaz to hned, lebo tu nevisim 24hod denne.
@simsalabim čo som chcela vedieť, som už zistila z vašich odpovedí.
Mas pravdu, mas problem, ked ako dospela osoba takto komunikujes, zalozis diskusiu a mazes komentare. Ty si zodpovedna za svoje dieta a nikto iny. A moze ti byt uplne jedno, co kto povie. Rovnako nie si povinna nikomu sa spovedat, rozoberat jeho zdravotny stav s rodinou a ak vies preukazat, ze dotycna sa vie dostat k informaciam poza tvoj chrbat, daj podnet na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, aby lekarovi alebo zdravotnej sestre pripomenuli, ake su ich povinnosti. A porozmyslaj nad sebou, ci nie je cas navstivit odbornika, lebo toto tvoje spravanie hranici s paranojou.
@autorka su len dve situacie. Si od tej osoby akymkolvek sposobom zavisla? Financne, byvanim...? 1. Ak nie, ak si samostatna zena a poradis si v zivote bez tej osoby, treba odstrihnut vsetky kontakty, využiť vsetky dostupne prostriedky, ako som uz predtym pisala, trestne oznámenie, podnet na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivosťou a podobne, dat ju na sud atd. 2. Ak od nej akymkolvek sposobom si zavisla, treba to zacat menit, urobiť vsetko pre to, aby si bola samostatna, a potom postupovať podla bodu 1. Hlavne sa spamätaj, lebo ako som uz tiež pisala, nie si uz zodpovedna len sama za seba, ale aj za dieta, aky mu chces dat vzor? Matka, co sa tak trasie pred niekým, ze maze komentare? Rob niečo, nikto, ani ta osoba, nema kontakty vsade! Ak ti tvoje dieta za to stojí, bojuj.
A nemusis na tento moj komentar odpovedat, odpovedz si sama pre seba, to je najdolezitejsie
@autor Odpoved som si samozrejme neprecitala… ale nevadi, aj tak som ti zabudla napisat, ze v danej situacii si postupovala spravne, pri takej vysokej horucke, co neklesala. Ale porozmyslaj nad tym, ci zdravotny stav tvojho dietata neozrkadluje scasti tvoje psychicke rozpolozenie a to je mozno aj to “nieco”, co si tu mnohi precitali medzi riadkami a co im na tvojom pribehu nesedi. Lebo ta osoba ti mozno v konecnom dosledku nechce tak zle, ako si myslis. Ak mas zaujem vypisat sa, existuju aj spravy, neciham tu naozaj, lez napises a zmazes komentar. Daj sa dokopy v prvom rade ty a potom bude urcite lepsie aj dietatu.
Ja viem, je to nepríjemne, ked ta takto ohovaraju... Ale skus to nechar tak. Kto ta pozna, vie aka je pravda. Neries to, zbytocne sa umaras.

No zas som to nestihla 😂 Naco je to vobec dobre, toto mazanie? Ved si anonymna.