icon

Čo si myslíte o liekoch proti bolestiam?

nina221
4. dec 2012

Ja by som sa chcela iba poimformovať že čo si myslíte o liekoch proti bolesti? Neškodia zdraviu (hlavne u detí?) 🙂 😉 Dakujem. 😉

trish31
4. dec 2012

@nina221 kazdy liek je chemia a chemia telu skodi.Liek je dvojsecna zbran.Pomoze,ale zaroven niecomu ublizi.Napriklad taky Ibalgin-ano,pomoze ale nici sliznicu zaludka.Ja osobne si davam lieky len ak uz naozaj trpim,doslova.Pretoze lieky odtsranuje bolest,nie pricinu bolesti.

xlucia
4. dec 2012

@nina221 to je co za otazka? kazdy liek co je na svete ma nejake neziaduce ucinky. detom sa nemaju mimo vaznych dovodov, napr. po operacii.... atd. davat ziadne lieky proti bolesti. ale zistiti co ho boli a to liecit. nie???

sissy27
4. dec 2012

@nina221 tak asi aj záleží, o akú bolesť sa jedná... ak niekoho pobolieva hlava, tak si myslím, že by sa mohol prekonať, ale ak má niekto silnú migrénu, tak sú lieky asi na mieste... mala som zápal dutín - pri každom nádychu sa mi chcelo umrieť od bolesti, tak som si tú tabletku dala, ale napr. u zubára si injekciu na bežné ošetrenie či vŕtanie nedávam pichnúť... a čo sa týka detí, je to na zváženie rodičov či lekára... každý má prah bolesti niekde inde...

nina221
autor
4. dec 2012

Ano, ked deti bolí hlava nedám im liek ale ked ide moja dcéra k zubárke tak či jej môžem dať tú tabletku? 😉

usiko
4. dec 2012

@nina221 tak ja mam strasne nizky prah bolesti, takze u zubara injekcia musi byt, ked ma trochu boli hlava, algifen, bolest pri menzes algifen, aj ked mi vyprchava injekcia od zubara, tak to boli a davam si algifen /ked nie som tehotna, samozrejme/...ja neznasam bolest, som vtedy strasne nervozna, neviem fungovat...ale zas neberiem zoadne ine lieky a nie som skoro nikdy chora /ak neratam jednu dve nadchy rocne/, zdravo sa stravujem, nefajcim, nepijem, nedrogujem, nejem maso, takze u mna tych , neviem, zo 8 davok algifenu rocne asi neuskodii tak ako u ludi co na svoje zdravie uplne kaslu, /......dcere nedavam nic, ale ani nebola prilezitost...okrem toho, ked bola ako 4 mesacna na operacii, pravdepodobne jej nieco dali.....osobne si myslim, ze cim menej liekov proti bolesti davas detom, tym skor z nich vyrastu osoby s vyssim prahom bolesti,takze znesu aj vacsiu bolest....a nebudu zavisle na liekoch vseobecne, ako su terajsie generacie....

cerez
4. dec 2012

Ak moju dcéru bolí zub alebo hlava, čo je málokedy, riešim to paralenom. Na druhý deň sa už rieši zub u doktora. Nikdy som sa nezamýšľala či jej nejako liek proti bolesti ublíži. Nekŕmime ju tým každý deň, tak jej nemá prečo ublížiť.

sintra
4. dec 2012

Pri kazdom lieku treba vzdy dat na misky vah skodlive ucinky a benefity, ktore poskytuje. Analgetika su dolezita vec a su choroby a stavy, kedy su nezastupitelne, ale treba ich uzivat s rozumom. Tak to "preventivne" uzivanie ruzovych Tabletiek, len co trosku pichne v hlave, ktore praktikuju hlavne zeny, nie je OK.

zuzi0911
4. dec 2012

Uzivanie liekov nie je prospesne.ale raz zacas ked nie je cloveju dobre nestane nic ani dospelemu ani dietatu.samozrejme davat len tie pre dany vek urcene.dlhdobe uzivanie nici zdravie ale to su uz troska ine choroby na ktore to treba uzivat.ale liek_d bokesti davas len v krajnych pripadoch.bat sa nemusis.

veriiii
4. dec 2012

pri kratkodobou uzivani ak su dodrzane podmienky pre davkovanie, indikacviu a kontraindikaciu/napr astmatici a ludia s zaludocnymi a dvanastornikovymi vredmi by sa mali vyhybat analgetika typu aspirin, ibuprofen../,deti samozrejme do 16 rokov ziaden aspirin,ludia s pecen.problemami ziaden paracetamol..atd ,tak vhodna indikacia a davkovanie su na mieste,nie?-nenechas alebo nebudes predsa zbytocne trpiet ..a niekedy je bolest lepsie predchadzat/napr migrena, alebo menstruacne bolesti/ako potom ju"liecit"...

lentuska
4. dec 2012

@nina221
urcito nie. maju hrozne neziaduce ucinky, ktore sa prejavia az pocase. Narusaju v mozgu receptory. Treba skor investovat do prevencie, aby bolesti neboli,nie? A hlavne vediet pricinu choroby, aby clovek vedel, co v skutocnosti treba liecit, lebo ked aj su zle pecenove testy, to neznamena, ze je hned pecen na pricine. Ano, ta pracuje zle ,ale pecen je spojena jak s oblickami tak so zlcnikom a ten hlavny pachatel moze byt prave jeden z tychto organov. My chodime iba k lekarom ,co sa zaoberaju mitochondrialnou medicinou a robia biorezonancnu diagnostiku, kde nam hned povedia, co je zle a liecime to, co naozaj treba. A vylucne iba prirodnymi preparatmi.....

hradnapani
4. dec 2012

@nina221 kazdy liek svojim sposobom pomaha i skodi. Keby skodili zavazne, snad by neboli volnopredajne.
Na druhej strane, je tu x mamin, ktore svoje deti laduju panadolom ci nurofenom od malinka (ako prevenciu proti teplote po ockovani, pri zuboch atd) a deti su ok.
Ja osobne by som dieta, ktore mi povie, ze ho boli hlava alebo zub, nenechala trpiet, ale na druhy den by sme boli u lekara, zistit, preco ta bolest.

nina221
autor
4. dec 2012

Dakujem vám všetkým za radu. 🙂 🙂 😉