Čo spôsobuje bolesť semenníkov u tínedžerov?
Baby nestretli ste sa s tým? Puberťák sa sťažuje na bolesť v tej oblasti, pozeral si to, nemá ani opuch ani hrčku. Proste ho to boli hlavne pri chôdzi. Bolesť cíti aj v podbrušku. Má to od piatku večera, len včera sa povedal, keď som videla grimasu. Vraj to mal aj pred 2 týždňami len to zmizlo. Je športovec!
Ja som take mal jednostranne (na sono nic, obvodna mi dala nejake protizapalove lieky) a po par rokoch sa mi na tej strane objavil pruh (inguinalna hernia). Samozrejme aj obcasne pichave bolesti som na tej strane maval, aj take bolenia "brucha" atd. Ale rozvijajuci sa malicky pruh (prietrz) asi ani na RTG a sono este nevidno.
...manžel mal tiež takto bolesti a vyklula sa z toho prostata...treba ísť každopadne k urologovi....
Pruh nemoze mat?
@madeincssr asi takto podobne to opisuje
mozno videl nejaku moc fesnu babu a rucna praca mu nestaci na odbremenenie 😉😄
Boli to na dotyk / stlačenie ci tak všeobecne neurčito?
...no i tak môže nachladnut....
Môže to byť pruh.
Problémy s prostatou mávajú aj mladí chlapci. Keď synovi operovali pruh bolo takych na oddelení viacej.
@martul v januári bude mať len 15 to je ešte na to mladý
Uvidíme veď ideme zajtra k lekárovi, len či náhodou nemá skúsenosť
Bolia ho obe dnes iba na dotyk a brucho už vôbec bolelo v páse a nič nemá ani hrčku ani opuch
Opakujem, nie je na to mladý.
Kľudne sa mohlo stať že prechladol, hrá basketbal, z tréningu chodí suchý, ale tak uvidíme.
Detská nás asi nasmeruje zajtra k urologovi, tak uvidíme
neda sa ist este dnes? to moze byt kopec veci. https://www.urology.sk/nase-sluzby/bolesti-seme...
u nas urolog pracuje aj cez vikend. asi by som necakala ak ho to naozaj tak boli. moze to mat nasledky.
@pralinka25 dnes asi nie Ale pestrý výber.
On sa až včera priznal keď bolo vidno grimasu, inak v noci mu to ustúpilo, iba na dotyk vraj. Že sa mu to objavilo pred 2 týždňami, ale na druhý deň to zmizlo
vies co ja uz som na tuto temu zazila a bola svedkom tolkych neprijemnosti ze by som necakala aj keby to mala byt len blbost. v co dufam ze u vas to nebude nic vazne.
@pralinka25 môže to byť hlúposť, ale aj niečo horšie?
Moze to byt aj torzia,pozor na to ,to je akutny stav
@trgypadl to sme pozerali na nete a to by nesedelo a hlavne som mu kázala pozrieť či nemá opuch alebo niečo
Môže to byť čiastočná/prerušovaná torzia semenníka/semenníkov. U tínedžerov je torzia bežná, hlavne u športovo aktívnych. Najčastejšie sa torzia vyskytuje v spánku, avšak môže aj pri fyzicky namáhavej činnosti. V každom prípade by som odporúčal návštevu urológa, pretože bolesť v tejto oblasti a v tomto veku môže mať trvalé následky, avšak môže to byť aj nejaká "prkotina".
..no.. u môjho 17 ročného bola z bolesti semenníka a chrbta rakovina...🙄
@panparrapl zajtra ideme určite k lekárovi
@miskakyska to je mi ľúto, syn sa z toho dostal?
O tomto som čítala, a málo sa o tom dospievajúcim hovorí.
Hneď som sa ho spýtala na chrbát a či niečo nemá zväčšené alebo tak vraj nie tak hádam by neklamal.
Ďakujem a držím palce
Ďakujem..💗
Už má najhoršie dúfam za sebou, chodíme pravidelne na kontrolu do Bratislavy... áno je toho veľmi, veľmi veľa a málo o tom rozpráva..
Tiež vám držím palce
aj keby to bola rakovina semmenikov - co urcite nie je. Je to najlepsia mozna rakovina. Metastazuje po extremne dlhej dobe a jej liecebny postup je odobranie 1 semmenika, liecba a ideme dalej. Mali sme to v rodine. Uz maju druhe dieta - aj s tym jednym semmenikom. A je to rakovina ktora ma extremne malu sancu na recidivu.
@miskakyska ja som to zazila s muzom. drzim palce. (P.S. pred rakovinou nam trvalo dlho otehotniet a po liecbe radioterapii sa nam podarili 3 deti na prvy sup. a to mal pokrocile stadium.) drzte sa. mna to caka tiez synom vysvetlovat) ked sme to prezivali my tiez som aj tu na koni nasla strasne vela zien co to riesili s muzmi, detmi. ano je toho veeeelmi vela)
@kittykat22 píšeš o liečbe,ako o liečbe nádchy nasivinom..
Môjmu sa ešte v bruchu po necelom roku spravil veľký teratom.. operácia trvala sedem hodín, hospitalizácia dva týždne...
Bez mihnutia oka mu uznali invaliditu 75% takže asi také žúžo to nebude...
Každý to len zľahčuje, vyhýba prevencii, však mňa sa to tykať nemôže a keď týka, však to len rakovina semenníka... určite máš teda preštudovane aj čo sú semiony a nesemiony..
K tej prevencii...ja som sa do syna dohučala čosi,aby si riadne kontroloval semenníky a nepomohlo ani to ..pri preventivke som vždy lekárku prosila,aby ho prezrela...neprezrela,lebo to nie je v jej kompetencií... ešte v deň, keď už nemohol pre náhlu bolesť vystrelujúcu do chrbta sme prišli pre výmenný lístok na urológiu,tak nám ho nedala, že nevidí dôvod a poslala nás na ortopediu..
Baby fakt, čo máte chalanov, dávajte na to pozor...
Ešte týždeň pred fackou čo sme dostali,bol bicyklovať a nič tomu nenasvedčovalo, že sa niečo deje..
ano moze to byt uplna blbost ale aj vazne. ja som flegmos po doktoroch chodim len ked je uz zvacsa neskoro ale v tomto pripade by som sla co najskor prave preto ze je to mlady chlapec. radsej riesit aj blbost ako nieco nestihnut. nechcem ta strasit to vobec nie. len je to take citlive problematicke a chulostive miesto