icon

Čo spôsobuje bolesť semenníkov u tínedžerov?

13. okt 2024

Baby nestretli ste sa s tým? Puberťák sa sťažuje na bolesť v tej oblasti, pozeral si to, nemá ani opuch ani hrčku. Proste ho to boli hlavne pri chôdzi. Bolesť cíti aj v podbrušku. Má to od piatku večera, len včera sa povedal, keď som videla grimasu. Vraj to mal aj pred 2 týždňami len to zmizlo. Je športovec!

kittykat22
13. okt 2024

@miskakyska tak to vies, rakovina semennikov ma casto velmi dobry priebeh. Na rozdiel od takeho gliobalstomu multiforme alebo DIPG. Kde je ta sanca uplne na nule. Nie je rakovina, ako rakovina. Samozrejme sa moze stat, ze je ten priebeh aj narocnejsi. Ale co som videla v rodine a okoli, tak to bolo v pohode.

miskakyska
13. okt 2024

@pralinka25 to mi je ľúto,syn mal tri série kombinovanej chemoterapie.. pred ňou nás poslali do Martina na zmrazenie spermií.. všetko sa dialo strašne rýchlo.. spätne spomínam, že som si v duchu opakovala,"to sa mi len sníva,to nemôže byť pravda"..šokové terapie

autor
13. okt 2024

Baby ja som si včera naštudovala hlavne torziu a prejav nádoru. Som ho poprosila nech si to pozrie či nemá opuch alebo niečo na tom , povedal nie, a aj tak je isté že pôjdeme k doktorke, nemal má dôvod klamať.
Ale pýtala som sa ho keď som čítala o tom nádorena že je aj puberťákov. Vraj o tom nikde nepočul a ani ja u detskej že by na to upozornila

autor
13. okt 2024

Do zajtra budem mať nervy v kybli

jj_anka
13. okt 2024

@miskakyska syn mal aj na pohmat nález v semeniku? Držím palce mladému mužovi.

1andrea111
13. okt 2024

@miskakyska veľmi držím palce aby bol syn zdravý aby to celé bola len minulosť. Koľko je to spätne? Ako sa má?

trgypadl
13. okt 2024

Pozri priznaky vzdy nemusia sediet,len si spominala ze sa stazoval ze mu to vystreluje do brucha..
Radsej 100x zbytocne ako raz neskoro….
Mam vlastnu skusenost s nie stastnym koncom

miskakyska
13. okt 2024

@1andrea111 rok dozadu a v priebehu roka dve operácie a liečba na onkológii

autor
13. okt 2024

@trgypadl keď to vystreluje do brucha to môže byť čo?

sweaaa
13. okt 2024

Treba ísť na pohotovosť, môže to byť torzia, vek by sedel. Ale hneď. Zajtra môže byť neskoro.

miskakyska
13. okt 2024

@jj_anka práveže nie.. aspoň tak tvrdil.. začalo to len bolesťami a rýchlym, veľkým opuchom

trgypadl
13. okt 2024

Torzia

autor
13. okt 2024

@sweaaa
@trgypadl ideme sme sa rozhodli Ďakujem

trgypadl
13. okt 2024

Drzim palce💕

trgypadl
13. okt 2024

Radsej nech urobia uzv a byt v klude ako prist o semennik

autor
13. okt 2024

@trgypadl Ďakujem
To asi treba rovno na urgentný príjem nie na detskú

miskakyska
13. okt 2024

Daj vedieť,ako ste dopadli ✊✊✊

pralinka25
13. okt 2024

@miskakyska nam tiez kazali odlozit si spermie dokonca to bolo zadarmo pri tejto diagnoze.
mne raz vecer muz ukazal ze ma napuchnute jedno vajko. to bolo asi 6 hodin vecer po praci. ja som mu povedala nech s tym hned ide. mame tu v meste lekara co ordinuje aj do 11 vecera. nechcel ist ale bola som neoblomna. ked tam prisiel volal mi ze odchadza lebo je tam vela ludi. prvy krat v zivote ma osvietilo a povedala som ze ho nepustim domov. ja naozaj nepanikarim ale tentokrat mi moj vnutorny hlas hovoril ze to nie je len tak. nakoniec pockal. na radu sa dostal o pol desiatej vecer. lekar ho vysetril a povedal ze ma nastupit rano o siestej do nemocnice ze prisiel v hodine 12. vte nden mu porobili zrychlene vsetky vysetrenia a hned ho aj zoperovali. taku rychlost nikto z nas vobec necakal. my sme sa nestihli ani bat. ano potom teda u nas radioterapie roky kontrolnych vysetreni. ale uz je o 14 rokov. verim ze bude tvoj syn v poriadku. je to hrozne a najhorsie ze sa o tom malo hovori. rizikova skupina medzi 15 a 30 rokom.

sweaaa
13. okt 2024

Tam kde majú sono a chirurgiu.

pralinka25
13. okt 2024

autorka drzte sa. daj potom vediet. dufam ze to bude len nejaka hlupost a nic vazne. myslim na vas.

1andrea111
13. okt 2024

@miskakyska treba byť nastavená že všetko dobre dopadne, patrí to medzi diagnózy s dobrou prognózou. Určite sa vylieči ❤️. V nou ba sa lekár Michal Mego venuje takým diagnozam a jej výborný.

miskakyska
13. okt 2024

@pralinka25 tiež som bola milo prekvapená,ako rýchlo konali.. operácia do týždňa,krv vzali hneď na mieste, zvyšné predoperačné urgentne...
My sme za zmrazovanie platili a platíme raz ročne,ako onkologický pacient 90e .. ináč je raz toľko..ale vys*ať na peniaze..
Som rada, že sa mužovi darí..prajem veľa zdravia,obidvom..celej rodinke☘️☘️

miskakyska
13. okt 2024

@1andrea111 áno je, čítala som o ňom veľa..syn patrí k doktorke Rejlekovej.. tá tiež venuje tejto diagnóze

1andrea111
13. okt 2024

@miskakyska môj syn mal 18 rokov keď mu zistili rakovinu semenika. Našiel si hrčku. Nasledovala operácia a prísne kontroly každý tretí mesiac. Bez ďalšej liečby, zistilo sa to skoro. Bude tomu 10 rokov. Chcem Ťa povzbudiť že to bude dobré, treba to náročné obdobie vydržať. Tiež si prajem aby bol zdravý aby sme už nič podobné nemuseli riešiť. Držím palce

autor
13. okt 2024

Ďakujem už sme na ceste, naozaj radšej nech to pozru. To vedia určiť ultrazvukom čo je aktuálny problém.

miskakyska
13. okt 2024

@1andrea111
Och to má mrzí, že ste si tým museli tiež prejsť...
Lekári sa sami čudovali, že nemal dovtedy žiadne problémy nakoľko mal strašne vysoké onkomarery..

sticker
pralinka25
13. okt 2024

@miskakyska aha mozno je to teraz uz inak s tymi poplatkami. My ked sa nam deti podarili sme to pred rokmi dali zrusit. Ale jasne ja by som to tiez platila aj keby to stalo hocikolko.
Teraz to mate cerstve. Len ta chcem povzbudit so vsetkymi s ktorymi som si v tom case pisala alebo sa aj osobne stretla ohladom tohoto su stale tu aj tych 14 rokov po. niektori teda dlhsie lebo to mali davnejsie. Verim ze aj u vas to vsetko dobre dopadne. Moc vam drzim palce.

martul
13. okt 2024

To je super, že ste išli, možno to nič nebude. Každopádne aspoň budete vedieť výsledok. Neistota, čakanie a samé spekulovanie je najhoršie.

pralinka25
13. okt 2024

Autorka. Neboj urolog zisti problem ak nejaky bude.

miskakyska
13. okt 2024

@1andrea111
@pralinka25 dobre mi padli písmenka od Vás ♥️ ďakujem žienky