Čo spôsobuje zápach z úst u detí?
Prosím, čo môže byť príčinou zápachu z ust?
Vytery ma vsetky OK, ma permanentne ranný sopel a kychanie, ale podla DR. je vsetko OK.
Dostal antialergicke kvapky na vyskusanie, zatial ich ma pár dní, zlepsenie ziadne. Nemáte s tym skúsenosť?
Pojdeme samozrejme opäť k Dr., ale predpokladám ze tie kvapky treba dlhodobo (?), tak nechcem ísť hned.
Ten zapach je taký typický ako ked je angina, nie žalúdočný ani aceton a pod.
Nesprávna ústna hygiena, kazy ale aj mandle. Skús najprv zubára, ten možno odporučí dentálnu hygienu (vo všeobecnosti sa jednoduchšie dostaneš k zubárovi ako na orl) a ak nebude problém v zuboch, tak potom ORL.
Zvacsene mandle, zapach z ust je castym sprievodnym javom. Potvrdi/vyvrati fibroskopia na ORL
@anonym_autor ahoj, a zuby ma v akom stave? Lebo, ak ma kazy, alebo neumyva pravidelne, kludne to moze byt tym. Mozno by stalo za zvazenie aj preventivku u zubara.
@motylik2559 preventívna je pravidelne, zuby sú v poriadku, čistíme denne, ja kontrolujem, docistujem. Ma 6 rokov.
Aj mandle, mandlové kamene spôsobujú zápach.
@andreakotesova ďakujem. 👍
Ranny sopel som riesila u dcéry min. rok tiež 6 rokov. 3 mesiace to trvalo až nakoniec na moje naliehanie vzali krv a zistili sa plucne chlamidie ktoré boli zo sterov negatívne, ale v krvi pítomné boli ale hodnota len hraničná doktor ani liečiť nechcel. Ale ja som si stála za svojím lebo ju to veľmi obmedzovalo nad ránom sa jej už kvôli hlienom zle spalo budilo ju to. Dostala Klacid a bolo po probléme. A tiež ma odbíjali alergiou keďže má alergiu na roztoče.
Reflux?
@ikonica je to cely den rovnako. No musim to riešiť, lebo je to nepríjemné 🙈 dám vedieť.
Zvacsene mandle, zapach z ust je castym sprievodnym javom. Potvrdi/vyvrati fibroskopia na ORL
@titla ďakujem, dám vedieť ked poriesime, ze co to bolo.

@anonym_autor ahoj, a zuby ma v akom stave? Lebo, ak ma kazy, alebo neumyva pravidelne, kludne to moze byt tym. Mozno by stalo za zvazenie aj preventivku u zubara.