icon

Čo spôsobuje zápach z úst u detí?

Dnes o 06:21

Prosím, čo môže byť príčinou zápachu z ust?
Vytery ma vsetky OK, ma permanentne ranný sopel a kychanie, ale podla DR. je vsetko OK.
Dostal antialergicke kvapky na vyskusanie, zatial ich ma pár dní, zlepsenie ziadne. Nemáte s tym skúsenosť?
Pojdeme samozrejme opäť k Dr., ale predpokladám ze tie kvapky treba dlhodobo (?), tak nechcem ísť hned.
Ten zapach je taký typický ako ked je angina, nie žalúdočný ani aceton a pod.

motylik2559
Dnes o 06:27

@anonym_autor ahoj, a zuby ma v akom stave? Lebo, ak ma kazy, alebo neumyva pravidelne, kludne to moze byt tym. Mozno by stalo za zvazenie aj preventivku u zubara.

andreakotesova
Dnes o 06:33

Aj mandle, mandlové kamene spôsobujú zápach.

anonym_12b03f
Dnes o 06:42

Nesprávna ústna hygiena, kazy ale aj mandle. Skús najprv zubára, ten možno odporučí dentálnu hygienu (vo všeobecnosti sa jednoduchšie dostaneš k zubárovi ako na orl) a ak nebude problém v zuboch, tak potom ORL.

titla
Dnes o 06:44

Zvacsene mandle, zapach z ust je castym sprievodnym javom. Potvrdi/vyvrati fibroskopia na ORL

autor
Dnes o 12:01
@motylik2559

@anonym_autor ahoj, a zuby ma v akom stave? Lebo, ak ma kazy, alebo neumyva pravidelne, kludne to moze byt tym. Mozno by stalo za zvazenie aj preventivku u zubara.

@motylik2559 preventívna je pravidelne, zuby sú v poriadku, čistíme denne, ja kontrolujem, docistujem. Ma 6 rokov.

autor
Dnes o 12:02
@andreakotesova

Aj mandle, mandlové kamene spôsobujú zápach.

@andreakotesova ďakujem. 👍