Čo sú tieto vyrážky?
Ahojte, prosím vás neviete čo to môže byť? Boli sme s tým dokonca aj pri kožnej, povedala že to určite niesu ani blchy ani ploštice. Mám to dokonca aj na veľa na nohách, chrbáte, rukách. Žiadne domáce zvieratko nemáme, všetko sme vypratali a hlavne ja dnes. Muž keď prišiel s týždňovky v robote nič no doma na druhý deň mal tiež kopu hlavne po nohách. Je to zo začiatku ako vyrážka, no ak sa poškrabem väčší pupenec. :/ Vylúčili sme aj ovocie nakoľko ho skoro vôbec nejeme. Máme vodu vlastnú zo studne mysleli sme že s toho, tak sme si kúpili zásoby vody, no aj tak máme tie ako povedala kožná ochvaty. Neviem čo mám robiť, včera mi ešte dcérka ku tomu začala soplíkovať, je nervózna všetko ju svrbí (aj napriek tomu aké nám kožná dala mastičky). Ku tomu som ešte aj sama, manžel príde až v utorok neviem čo robiť.

@ladore my sme ho mali a nyvzeralo to takto, takze nech sa nato nespolieha, svrab moze vyzerat ako ekzem, u ineho ako stipance u niekoho ako alergia, u niekoho ako kiahne, tazko sa diagnostikuje, ja som to mala ako kiahne, velke vyrazky na lytkach, neskor sa rozsirovali po tele az v neskorsom stadiu vyzera ako ekzem, toto na obrazku uz je pokorcile stadium, kedy je to rozsirene a dosrabane a koza je infikovana skrabanim a zahnisana...
Určite je to svrab, podla príznakov aj ako to vyzera, treba riešiť čím skôr. Dajú Vám buď sirovu masť alebo je este jedna, neviem ako sa vola, niekto ju tu spomínal. Treba potom vyprať vsetko postelne aj veci na vysokej teplote, často vysávať, aj posteľ...A proti svrbeniu fenistil kvapky
@zuanach Infectoscab, je lepsia ako sirova mast, lebo sirova mast strasne smrdi a hlavne oblecenie a skrine jak sa nou nasmradia, tak sa toho nezbavis ani o rok a liecba sirovou mastou trva dlhsie a musi sa opakovat, infectoscabom sa natrie len raz.
a tiez informovat manzela ked vam stanovia diagnozu, lebo on je pricinou nakazy, musi zmenit ubytovanie, lebo co z toho, ze sa vy preliecite, ked on vam to zas zanesie.
@mamulka211 no volala som sním je práci a poedal že sa mu tiež ďalej robia tie štípance že ho tak nesvrbia ale robia sa... :/
@modkon78 majú istú inkubačnú dobu a potom ked sa to dlhsie nelieči, takto začnú robiť sarapatu... Možno by bolo dobre uz zajtra zájsť na pohotovosť, lebo je to hnus a svinsky to svrbí, viem o com hovorím, my sme si to tiež domov priniesli asi z nejakej čakárne u Dr. . Najprv sa to prejavilo u dcéry, tiež som si myslela, ze dajakú z tých detských chorôb ma. Išli sme k lekárke, ale ta noc nepovedala co to je, ze o týžden kontrola, predpísala masť, ze 3 dni mastit. Po týždni to uz mala dcéra lepšie, pýtam sa, co to vlastne je, lebo aj mne sa to rozšírilo, a vtedy zabila, ze svrab pravdepodobne, to som uz týžden mohla robiť opatrenia a zatiaľ som sa kvalitne vychádzala za ten cas......lýtka, ruky, brucho..... V tescu majú aj sirove mydlo, ako doplnok k liečbe môžeš pouzit
@mamulka211 len napr. Ja nemôžem ten inffecto, lebo kojím, takze este ďalšia komplikácia, je to len na predpis tuším, ale účinok veľmi vysoky
@modkon78
@zuanach ja som si robila sirove kupele, ale strasne som si tym dokaslala pokozku, lebo sira vysusuje, potom som musela pouzivat kortikoidne masticky :D
@zuanach nam dala najprv sirovu masticku, ale malemu to nepomohlo ani po tretej kure, az po tri stvrte roku som sa nastvala a aj ked mal len rok som mu dala infectoscab a od vtedy je pokoj, ale rok chudacik sa natrapil, v noci vobec nemohol spat a ja s nim
@modkon78 svrbia v zavoslosti od teploty a čím viac sa skriabes, tym je to horšie a horšie - pri dieťati je nemožne vysvetlit, ze neškrabať sa, inak ostrihať nechty úplne nakrátko treba, lebo tam sa to tiež moze zaniesť a rozšíris si to ďalej ked sa budes škriabať. Malej daj 10 kvapiek fenistilu ak mas, resp. Podla letáku, neviem či je to od kil
@mamulka211 nestraš, rok? O jej..... No môžu to deti od 2 mesiacov a kedže kojím novorodenca, Dr povedala, ze by som si to nemala dat, dcere sa to celkom hojí, ale vidím, ze stale si niektoré miesta skrabe, takze som myslela, ze by to mohlo byt ok. No so mnou to bude asi tazsie
@zuanach nasmu sa pod pazuskou spravil taky uzlik, kde bolo vlastne lozisko tych zakoziek, doktorka mi to ukazovala, bola to taka velka vyrazka a mal to strasne dlho. Deti maju slabsiu imunitu, tak im sa to moze aj vratit, v zivote by som to uz nechcela zazit... ☹
@mamulka211 Tak to ti verím
zajtra pojdem určite na pohotovosť, už nemám nato nervy... :/ 😠
@katrin21 dobre ranko 🙂 viem ze si prispevok pisala v dobrom je vsetko krasne ako ta to ohromne bavi ale je dost prehnane tvoje tvrdenie ze toho vies celkom dost... odkial cerpas informacie?spolubyvajuca je siestacka a v zivote som z jej ust tuto vetu nepocula, mam kamaratov uz skoncenych dr a tiez povedia ze maju pocit ako malo vedia pretoze si uvedomuju ze sa budu musiet nadalej vzdelavat a titulom ich ucenie nekonci... ono je to vsetko krasne citat si na zdravie sk v encyklopediach ale v nasich knihach je toho omnoho viac a napr taka anatomia-aj nasa prednostka ustavu sama povedala ze cnsku si musi stale opakovat a to uz to uci x rokov a ja som si tiez zapamatala z anatky minimum ako vsetci ostatni pretoze mas dalsie skusky dalsi naval informacii a k tym starsim sa musis vracat a ozivovat si to. Ten kto na skole nebol si moze dovolit povedat ze toho vie celkom dost lebo ma asi mylnu predstavu o mnozstve knih ktore prejdu rukami medikov. Vobec nemyslim tento prispevok zle nechodim na mk sa hadat ale musela som ti to takto otvorene napisat co si o tom ze vies celkom dost myslim.... dalsia vec je ze moj nazor ta absolutne nemusi trapit😀 a este raz pisem nechcem vyzniet chvastavo sama som len student a stat sa moze vselico mozno zo mna dr nikdy nebude tak aby ma zas niekto neobvinil ze sa nafukujem. Len zastavam seba a ludi ktorych poznam a viem kolko namahy a slz odriekania ich to doteraz stalo....
Ahojte zienky, neviem co to je ale podoba sa to na kiahne. Moja dcera mala kiahne 2x . Tiez som si myslela ze ked som ich mala ako malá tak ich uz nedostanem, ale co sa stalo?Dcéra sa preliecila a po 3 tyzdnoch som schytala kiahne aj ja druhy krat. mala som 35 rokov a boli sakramensky hnusne a velke. No ale ked to ma aj manzel tak neviem.
@katusska1 napriklad ja som pol roka spala pod obrazom od Picassa a az po pol roku som konecne pochopila, co na nom je nakreslene a to je Picasso vyhlaseny za super maliara...a potom poznam maliarov o ktorych nikto nikdy nechyroval, ale ked sa pozries na ich kresbu, tak hned vies co to je a hlavne je to pastva pre oci. Takze tolko o tych tvojich studiach a tituloch a neviem com.
@katusska1 myslela som, ze na nedoktora toho dost viem 🙂 nie ze viem toho tolko, ako lekar.... aby sme sa rozumeli 🙂 citala som rozne veci, uvediem priklad vademecum medici a pod... pravidelne kupujem aj Zdravie, ano je to len casopis,ale clanky tam pisu lekari a aj hyperfunkciu ŠŽ som si diagnostikovala podla clanku v Zdravi, zrazu mi vsetko zapadalo do toho.. 🙂
Ked som bola tehotna, citala som lekarsku knihu gynekologie a porodnictva, normalne pre medikov.. takze viem, ze ako sa sije cisarsky a pod.... proste mna tieto veci bavia... casto pozeram aj na STV2 tu relaciu co chodi a ukazuju operacie, vzdy nejake zameranie.. naposledy som vystihla, ked bola urologia a davali stimulatory pre zeny, co mali problem s močením.... velmi zaujimave !
Viem, ze nic neviem , ako povedal Sokrates... anatomiu ako taku som nestudovala, to je jasne... ja skor choroby , symptomy a take... neviem ani 5% toho, o lekari, to je jasne...ale na laika proste mam celkom prehlad 🙂 tak som to myslela 🙂
Neboj, som v pohode, chapem co chces povedať, mas pravdu 🙂 len chcem , aby si spravne pochopila aj ty mna 🙂
@modkon78 no ako si dopadla?
@katusska1
@ladore
@zuanach Tak ahojte som tu po dlhšom čase. V prvom rade vám chcem poďakovať za akékoľvek rady. Takže blchy a ploštice to niesú na 100% ....niesu to vpichy! Pred týždňom sme boli aj s mužom a dieťaťom pri kožnej ,,inej" a veľmi dobrej ... pred tým týždnom nám dala ten tekutý púder ktorý pomáhal. Minulú stredu sme všetci spali v obývačke na gauči, všetci traja ... 5 dni žiaden pupenec... ja som si úprimne myslela že aj tak to bude asi blcha kedže 5 dni nič.... no včera čo sme ešte spali na gauči a dcére sa spravilo na stehnách... mužovy tiež ..mne včera len jeden na ruke, dnes ráno už aj na nohe. Dnes sme vlastne šli na kontrolu, takže to doktorka videla čerstvé, no už minule povedala no nechcela nás tým strašiť že to môže byť svrab no potrebuje vidieť trochu ten priebeh, no poviem vám bolá veľmi zlatá ..milión otázok, nie tak rozmýšľala. Dnes nám už dala INfectoScab.... osprchovali sme sa natreli, večer sa máme znova osprchovať, periny poprezliekané všetko sa ešte stále perie. A máme sa prísť ukázať znova o týžden. Ak to zaberie bol to svrab, ak nie budeme pátrať ďalej. No ja pevne dúfam že to pomôže, aj keď vám poviem že mi na jednej strane odľahlo že to blchy ani ploštice niesu. 😕 🙂
tak predsa je to svrab 😉 , skore uzdravenie
@katusska1 : a ty si uvedom, ze nie kazdy musi byt lekar nato,aby vedel odhadnut chorobu. A na buduce neryp do tych, co sa snazia radit.
@mamulka211 ja som dostatocne uvedomela, a prave preto nesuhlasim s rozdavanim diagnoz "z brucha", a ani nikdy suhlasit nebudem 😔 ja som do nikoho nerypala len som napisala to, co sa tebe nepacilo, a to je rozdiel 😝 prosim ta, uz nechajme tuto debatu tak, ja si myslim co si myslim o takychto konikovskych doktorkach a uz som aj zabudla ze som sem prispela, zjavne teba cele sviatky trhalo 😀

a ešte pridám ten svrab, takže keď nato pozerám tak to čo máte vy toto určite nie je https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn...