Čo to má moje dieťa na prste?
ahojte čo to je prvý krat to vidím vyzerá to ako vyrážka

Aku dezinfekciu mu na to davas?
Tu dezinfekciu mu nedávaj, podľa mňa nanu zareagovala koža.
@danielahamar dala som este gafrovu mast nato na vecer tak sa uvidi. a vecer som dala uz len repik
@july0 no to je lieh… jednak stipe jak fras a okrem toho je plno setrnejsich a ucinnych dezinfekcii. Lieh ma okrem ineho aj ten ucinok, ze vysusuje. Ked, tak treba len tamponom vydezinfikovat blizke okolie a tu ranku, nie cely prst. Podla mna uplne zbytocne experimenty, pokial hnis nie je pritomny, treba davat bud fucidin alebo framykoin a dat tomu cas. Netreba ani dezinfekciu ani gafrovu mast uz. A na drobne detske poranenia a taketo ranky si radsej kup betadine.
Určite gafrovu mast a prelepiť vytiahne to.. drzim palce 👌
U nás na také vždy dávame propolisovu tinkturu, vždy pekne vytiahne hnis a zasusi
@jjanulienka neprelepila som to nevadi ?
No len aby tam ta mast vydržala lebo to hneď niekde otrie🤷🏽♀️
@jjanulienka ach no zajtra to uz prelepim
@july0 moja mala podobne na palci ale na nohe. Mala to z topánočky. Keďže som sa ku kožnej nedostala, normalne som sla s nou na Kramáre na chirurgiu (pre vsetky tu NIKTO ma odtiaľ nevýhodil ani mi nevynadali ze co ich otravujem s takou "banalitou"). Nevedela som co to je, vyzeralo to presne ako ma tvoj. Neslo jej nič vytlačiť z toho, žiadny hnis. Ja som odmietla na nej skúšať rôzne experimenty. Bradavica to nebola. Lekárka jej to vycistila a obviazala (podrobnosti neviem, bol s nou vnútri mm, ja som to nedala ju drzat) a predpísala nam masť. Ja by som sla k doktorovi.
@lienka.7 chirurgicka ambulancia a pohotovost je velky rozdiel 🙂 na chirurgickej ambulancii sa riesia aj taketo veci, ked si mama nevie dat rady, na pohotovosti by sa mali riesit akutne vzniknute problemy… podla mna toto je naozaj banalita ktoru vie clovek vyriesit aj doma, ale ked sa nepostupuje spravne, alebo sa clovek riadi xy roznymi radami a skusa veci rad za radom, tak potom to uz asi na lekara aj je
@anavixy ja som mala snahu zohnať kožného, ale keďže som u 3 z nich nepochodila (ani súkromný ma s ročným dieťaťom nechcel vziat, ze vraj o mesiac najskôr????) normalne som zavolala na Kramare, ze co mam teraz robit (bolo cca.13.00), tam mi povedali ze mam pokojne s nou prísť. Boli sme klasicky na urgente, dole, ošetrili jej to tam (strhli ten vrch dole a všetko vycistili, revala tam jak tur), predpísali masť co som vybrala v lekárni, zaplatila som 10€ a šli sme domov. Tuším 3 dní sa nemala kúpať. Len som jej to prevezovala a natierala, pekne sa jej to zahojilo. Ja by som s nou takéto hokusy-pikusy teda nestvarala. Lebo môžeš narobiť viac škody ako úžitku.
Hmmm sa cudujem ze co vsetko si mu na to uz dala. A stale je vidiet ze to ma tam este zapalene ☹
A skus mu na to suche dat aj nejaky detsky krem aky doma mas. A ak sa ti nezda tak ozaj radsej detska dr. Ked uz nic nezabera.
Ved som pisala pohotovost lebo bol vikend, tam uz odporucia kam dalej. Cez tyzden normalne k obvodnej neviem co sa tu niektori cuduju...moj maly ked mal problem s uchom a bol vikend najprv som sla na pohotovost tam mi dali vymenny listok a potom na usne🙄
A praveze som niekedy radsej riesit detsku pohotovost ako obvodného, nemusime cakat + mensia pravdepodobnost ze deti chytia daku inu chorobu...
@july0 prosím vás čo to nakoniec bolo? Dcérke to začalo na prste na nohe, tiež som si myslela, že v tom má hnis ale keď som to otvorila, nič tam nemala. Keď som jej to otvorila, tak jej tam zostala taká dierka, ozaj ako bradavica, kurie. Preliečili sme to fucidinom a teraz sa jej to spravilo na prste na ruke. Tiež natieral fucidinom a v pondelok ideme k lekárovi.
@gabi232 no dr som poslala do sms fotku toho a nevedel povedat že možno trieska alebo zapalove ložisko lebo cez hnis nevidel či tam čosi je pytal sa ma ze ci chcem prist mu to osetria alebo ci to zvladnem sama, vravim ze zvladnem tak kazal mi ihlu kupit v lekarni a dezinfekciu uz nepamatam akú a navigoval ma cez telefon ze to mam podobrať ihlou z boku toho hnisu ale nie prepichovať kolmo a namočenou gazou po bokoch popritlačať aby hnis vytiekol nesmela som to ale vytlačať ako vyrážku no a zahojilo sa mu to potom ešte par dni som mu to nezinfikovola

@maryetta zajtra to odfotím bola som celý deň preč a teraz spí, hnis tam nevidim nema tam biele ale je to cervene, mozno to potrva kym to zmizne, na vecer som dala fucidin mast aj rano tak uvidim ake to bude mať, vyzera to ale na infekciu lebo dnes som si vsimla ze sa mu to zacina robit na prostredniku len je to bez hnisu.