Čo užiť pri pokašliavaní?
moj stvormesacny syn cely den pokasliava, mozem mu nieco dat alebo mam ist radsej k doktorke?
S takým malým babom asi k lekárovi...je blbe, ze dnes je piatok :/ Skús zajtra zájsť aspoň do lekárne a opýtať sa, možno ti poradia nejaký prípravok a v pondelok k Dr. Ak by vystúpila teplota, alebo by sa kašeľ zhoršil, tak pohotovosť...
ja so to tiez riesilas doktorkou kym bola taka mala, vacsina veci z lekarne je aj tak az pre starsie deti
tak malemu dietatu by som sama nedavala nic, ak je to ozaj len pokasliavanie vydrzat do pondelka a ist k lekarke ak silny kasel tak pohotovost...zijem v zahranici a tu ti v lekarni pre dieta do dvoch rokov nic nepredaju
Ak to nie je nejaké extrémne, tak počkať do pondelka a šup k doktorke. Ak je to veľmi, tak pohotovosť - kvôli tým prieduškám. Ono to je aj trochu počuť, či chrapčí na prieduškách. A dbať, aby nezatekali soplíky, ak sú - aj keď sa tomu celkom vyhnúť nedá, ale keď sa dá, odsávať a spanie na vyvýšenom (nadvihnúť predné nohy na postieľke do cca 30 stupňového uhla). Ak sa zhorší stav, tak pohotovosť, ešte je maličké bábo... Ja používam ešte prieduškový balzam vhodný pre deti od 1 mesiaca - Fitobalm. Ale zatiaľ som ho v lekárni ešte nevidela, len na internete. Natiera sa na hrudník a na chrbátik a mal by uľahčiť dýchanie.

Tieto prvé kašle by som riešila s doktorkou, či nemá aj priedušky chytené aby popočúvala a uvidíš čo lekárka odporúči, lebo pokus omyl na takom drobcovi nie je dobrý nápad. My napríklad dávame fenistil kvapky na utíšenie kašľa najma na noc..a podľa toho či je to suchý alebo hlienovity´ kašeľ sa postupuje rozne