Čo variť, keď dieťa zvracia?
Ahojte, poraďte čo variť, najmä aké polievky variť ak dieťa zvracia . Tyčinky, chrumky a suché rožky už máme za sebou, skôr chcem poradiť s varením hlavného jedla. Ďakujem
Ak zvracia, žiadnu polievku, varené zemiaky, ryžu, neskôr pridať varené kuracie, králičie
Jedlo dávať až keď si sám pýta. Malé porcie
Mrkvova polievka. Mrkva ma liecivy vplyv na traviacu sustavu. Ale az po zastaveni vracania.
Mixovanu mrkvou polievku mozes skusit, ale len velmi riedku a bez tuku, V podstate len mrkva uvarena v troske slanej vody, ale naozaj len po lyzickach skusat.
Ked zacne mat prvu chut do jedla (uz par hodin nezvracia, chrumky a suche v sebe udrzi) robim “bruskovu polievku” - na sucho osmahnem ovsene vlocky, pridam nastruhanu mrkvu, na male kusky pokrajam zemiak a uvarim. Moje deti tuto polievku zboznuju a ked uz toto zjedia uz je to na dobre ceste…samozrejme najprv len par lyzic a ked je vsetko Ok daju si viac.
Vyvar z chudeho masa (napr. kur. prsia) a zeleniny po lyzickach - najprv cisty, neskor, ked zvladne, aj mrkvu, cestoviny a trochu maska. Z tuhych jedal varene zemiaky, ryza, cestoviny bez omacok.

Ryža a chudé biele masko. Ryba a zemiaky. Vserko bez masti a masla.
S polievkami by som pockala