icon

Čo variť, keď dieťa zvracia?

bibiankaa
23. máj 2026

Ahojte, poraďte čo variť, najmä aké polievky variť ak dieťa zvracia . Tyčinky, chrumky a suché rožky už máme za sebou, skôr chcem poradiť s varením hlavného jedla. Ďakujem

anonym_353efc
23. máj 2026

Ryža a chudé biele masko. Ryba a zemiaky. Vserko bez masti a masla.
S polievkami by som pockala

patka06
23. máj 2026

Ak zvracia, žiadnu polievku, varené zemiaky, ryžu, neskôr pridať varené kuracie, králičie
Jedlo dávať až keď si sám pýta. Malé porcie

simsalabim
23. máj 2026

Mrkvova polievka. Mrkva ma liecivy vplyv na traviacu sustavu. Ale az po zastaveni vracania.

viestta
23. máj 2026

Mixovanu mrkvou polievku mozes skusit, ale len velmi riedku a bez tuku, V podstate len mrkva uvarena v troske slanej vody, ale naozaj len po lyzickach skusat.

bubinda
23. máj 2026

Ked zacne mat prvu chut do jedla (uz par hodin nezvracia, chrumky a suche v sebe udrzi) robim “bruskovu polievku” - na sucho osmahnem ovsene vlocky, pridam nastruhanu mrkvu, na male kusky pokrajam zemiak a uvarim. Moje deti tuto polievku zboznuju a ked uz toto zjedia uz je to na dobre ceste…samozrejme najprv len par lyzic a ked je vsetko Ok daju si viac.

kp7333
23. máj 2026

Vyvar z chudeho masa (napr. kur. prsia) a zeleniny po lyzickach - najprv cisty, neskor, ked zvladne, aj mrkvu, cestoviny a trochu maska. Z tuhych jedal varene zemiaky, ryza, cestoviny bez omacok.

bibiankaa
autor
23. máj 2026
@viestta

Mixovanu mrkvou polievku mozes skusit, ale len velmi riedku a bez tuku, V podstate len mrkva uvarena v troske slanej vody, ale naozaj len po lyzickach skusat.

@viestta ďakujem

ukulela
24. máj 2026

@bibiankaa čistá ryža a varené kuracie prsia. 1-2 dní takto. Alebo varené zemiaky. Hlavné bez tuku. Plus probiotiká.

anonym_807166
26. máj 2026

Ak zvracia tak nic, okrem vody max vyvar skus. Ked prestane zvracat tak ryza a chude biele maso.