icon

Čo žiadať od pediatričky?

di228
14. dec 2022

Maminky, v krátkosti popisem situaciu. Mam deti, 11 mes, 3 roky a 5 rokov. Momentalne uz siedmy den maju teploty. Na zaciatku mali aj 40, riesili sme to zabalmi, kúpeľom a liekmi. Dnes je 7 den a najmladší a najstaršia maju stale 39. Dam liek, na nejaku dobu stlmí teplotu a potom zas vybehne hore. Dr som kontaktovala pred 3 dnami, ze tieto chrípky trvajú dlhsie, teploty okolo 5 dni a potom sa to moze vratit. Ide o to, ze najmladší a najstaršia dobrali atb asi pred 3 tyzdnami, tiez mali 40 teploty. Teraz uz im dr nechce predpísať atb, aby im nepoškodila pečeň..mna zaujima, je nieco, co by mohla dr spravit? Nejake odbery, stery? Uz som z toho celého unavena a vyčerpaná, naozaj by som chcela, aby uz boli ok :/ co sa tyka liekov, dostávajú Stoptussin, Sinupret, denne 2 krat inhaluju, okrem najmladšieho a teda lieky od teploty.

veronika_sk000
14. dec 2022

@di228 ziadala by som odber krvi na crp

petrahl
14. dec 2022

CRP urcite

sojorez
14. dec 2022

Crp. Ak nebude vysledok, svedciaci pre bakterialny infekt, tak netreba ani vytery. Nasi tiez z choroby do choroby, su traja, takze raz donesie jeden, potom druhy...

bamboa
14. dec 2022

Dcéra mala pred časom Streptokoka a Moraxellu = výter z nosa a syn má teraz šarlachovú angínu = výter z hrdla (úst), neviem odkiaľ ho robila 🤷‍♀️

di228
autor
14. dec 2022

@bamboa a mali aj crp hodnotu vysoku? Akoze mne sa to uz nezda, vysoke teploty tak dlho, dcera az grcia z toho ako ju napína na kasel. Ako sa prejavuje sarlachova angína pls?

bamboa
14. dec 2022

@di228 crp nerobila. Syn mal 2 dni teplotu a kašeľ. Ten trval dlhšie. Ale šarlach mali potvrdený v triede a dcéra bola po dvoch mesiacoch konečne v poriadku, tak som nechcela riskovať a zobrala som ho k lekárke. Js som takú diagnózu nečakala, on žiadne iné príznaky nemal. A dcéra mala vtedy tiež vysoké teploty, týždeň trvali 🙁 Okrem toho mala iba sople a kašeľ.

petrahl
14. dec 2022

@bamboa streptokoka a moraxellu mame v nose vsetci. To su uplne zbytocne robene vytery.

palicka
14. dec 2022

@di228 no v prvom rade by som žiadala o vyšetrenie. Už má značne unavuje počúvať o tom, ako sa stále pacienti ošetrujú cez telefon a e-recepty.! To už fakt tí lekári nestačia ani pichnut do prsta a pozriet hrdlo či popočúvať?

di228
autor
14. dec 2022

@palicka ona vyšetruje, resp. ja k nej idem vzdy, ked mam pocit ze je treba. Ale decká mali vysoke teploty, cakacky by boli niekolko hodinové medzi chorými detmi, tak ma to veru nelákalo. Ale jej vysetrenie je presne len o počúvaní, pozrie do hrdla a spravi crp, ked ju požiadam. Zajtra tam skocim s detmi, nech mam pokoj na dusi.

palicka
14. dec 2022

@di228 no našu ani len paralen nenapadne bez crp ankrvneho obrazu. Dokonca počas celého kovidu ordinovala, ak bolo treba, deťom v karanténe bola k dispozícii na telefóne vždy a okamžite. VdakaBohu za takých lekárov!