Čo znamená hnedá, hlienovitá a zapáchajúca stolica?
Ahojte, na radu od jednej z vas to zakladam ako diskusiu, predtym otazka - vid nizsie. Na margo toho, ze pisem roman o stolici, nemusi to nikto citat, ked nechce, mam o maleho starost, a niekde pisu, ze stolica nema byt hneda a zapachajuca a hlienovita(neviem, preco), inde pisu daco o cystickej fibroze... maly je plne dojceny, ja sa stravujem stale rovnako, tak neviem, preco ta nahla zmena!
Otazka: Ahojte dievky, mame maleho chlapceka - o 10 dni ma 5 mesiacov. Zo zaciatku maval obcas krciky a bolesti bruska, ako aj kysly reflux, ale kaka. normalne - zlte s takymi tymi zrnkami. Reflux mu presiel, krciky mava stale, ale asi pred mesiacom zacal kakavat menej casto (predtym kazdy den aj dvakrat, teraz tak raz za tri dni), medzitym sa trapi, kruti, mrvi a place od krcov, a hlavne ked sa vykaka, tak je stolica taka svetlohneda, ma ine skupenstvo, take lepkavejsie, hlienovitejsie, a neprijemne smrdi. Predtym mu smrdela len trosicku tak sladkasto, ze to vobec nevadilo,a teraz silno. davali sme mu od 2. mesiaca Infacol, od 3. mesiaca Espumisan kvapky. myslela som, ze to moze mat z Espumisanu, tak som mu tyzden a pol nedavala nic, ale nepreslo to. Moze to byt daco zle? Inac rastie normalne (7kg a 66cm v 17 tyzdnoch) a ked nema krce, je vesele a zvedave babatko, len hlavne v noci ho trapia krce, tlaci, obcas sa mu podari trochu prdkat, ale na kakanie si musi pockat tak 3 dni, a hrozne to smrdi...
suhlas s prispevkom vyššie.....pochopitelne by to bolo ak by si zavadzala už stravu ale ked kojiš iba....Lekarka može urobit rozbor stolice, alebo ine vyšetrenia...obrat sa na nu s problemom...najlepšie je asi urobit testy...
@millie22 ked mas obavu, tak v pondelok aspon cinkni lekarke 😉 aj ja som mala take starosti a mne vtedy doktorka povedala, ze tak male mimi moze mat stolicu akukolvek.. kym nie su ine priznaky tak nemam riesit, popripade ked mam podozrenie mam dat probiotika.. ale je pravda, ze moja maja nemala hlien, len divne farby.. ale hlien vraj moze byt aj zo zatekanych soplikov.
dakujem za rady, popytam sa lekara 🙂 mozno je aj pravda, ze cim dlhsie to v crievkach kvasi, tym viac to potom smrdi, a aj prdiky, ked vyjdu von. chceme o par tyzdnov zacat s varenou mrkvickou, tak som chcela mat toto doriesene.
Ahoj Millie, vidím, že si dávnejšie zahájila diskusiu o stolici...akoby si písala aj o našom malom...presne rovnako...chcela by som sa preto spýtať, ako to potom dopadlo. A komentáre ako román o stolici ber jedným uchom dnu,druhým von...podľa mňa dobrá diskusia 😉
My sme.boli na tom rovnako ale kakal stale...rotavirusova hnacka...
No, na nic sme vtedy neprisli. Ked ma malicke zapchaty nos, tak niekedy tie hlieny prehlta, a potom sa dostanu do stolice - ziadna konkretna choroba to nebola a coskoro to preslo.
ahoj, vraj okolo pol roka sa meni uz mikroflora v creve, inak sa travi...nam to preslo po zavedeni prikrmov, nijako inak sme tomu nepomahali...ale my sme to zacali mat vyrazne az v 5 mes., v tretom je to dost skoro... Sem tam aj skor a to sa mi zda, ze sposobovali mliecne vyrobky v mojej stave...tak nech vam to co najskor prejde, drzim paste.

no, pokial je iba dojceny, nevyzera to normalne, tam by mala byt stolica skor zlta, max. zelenkava. Na Tvojom mieste by som to urcite riesila hoc aj iba preventivne s lekarom. Snad niekto bude mat konkretnejsie rady.