Čo znamená krv v stolici u dvojmesačného dojčaťa?

klaudusi
3. feb 2015

Ahojte. Máme 2 mesačného chlapčeka - prvého. Papať mu chutí a pekne priberá, má 5,3 kg. Na 90% MM a ostatné UM. Máme 2 problémy, ktoré možno spolu súvisia, možno nie.
Takmer mesiac máme problém s chrčaním, ako keby mal hlieny v nosohltane. Keď odsávame sem tam odsajeme z nosa veľmi lepkavé hlieny.
Posledný týždeň, dva pozorujeme v stolici hlieny. Doteraz mával stolicu, cca 4 x denne ( vždy dosť riedku ), a teraz deň nič a potom veľmi riedka až hnačkovitá stolica, silne zapáchajúca. Dnes sme sa naplašili, lebo tam boli aj stopy po svetlej krvi ( nie veľa ). Po telefonáte doktorke: máme ho sledovať a zajtra zájsť na stery, možno to je intolerancia laktózy alebo sa uvidí.
Po jedení sa vždy cca po pol hodinke celý skrúti, vetry mu odchádzajú ako by mal 30 rokov.
Začíname byť veľmi nepokojní lebo napriek tomu že pekne priberá, cítime, že s má nejaké problémy s bruškom a s trávením.
Chcem vás poprosiť o radu, či ste niekto nemali nejaký podobný problém o čo sa môže jednať, hlavne tá krv, hlieny a to chrčanie...
Vopred ďakujem.

pribinak
3. feb 2015

Urcite by som zobrala plienku k mudr, nech odoberu vzorku a daju na rozbor do labaku, stery su tiez dobre riesenie

marlenka75
3. feb 2015

Naša dcéra mala presne toto isté, zistili jej intoleranciu bielkoviny kravského mlieka a to bola tiež na materskom mlieku.

ivet1371
4. feb 2015

Moja vnućka to mala asi pred mesiacom teraz má 3 mesiace dáva jej probiotika bio gaju,ispumisan kvapkya je to v poriadku.a UM aké davas ? Dobrý je teraz novy nutrilon strieborný obal ma.ale radšej len kojit skús

luba41
4. feb 2015

no skôr to bude alergia na kravské mlieko-vyhladaj si symptomy/ nie je toto isté ako intolerancia-tá je v tak malom veku zriedkavá/..je potrebné prestať dokrmovať UM / zavolaj si laktačnú poradkynu-pomôže Ti rozkojiť sa naplno/ ..Ty vylúč zo stravy všetko mliečne, aj to čo okolo mlieka len prebehlo / sleduj aj zloženie potravín/ a možno bude treba vylúčiťa aj viacej alergenov, z dôvodu skrížených alergii..inak toto sú dobré články, preštuduj..
https://www.modrykonik.sk/alergia/
https://www.modrykonik.sk/alergia-na-potraviny/
https://www.modrykonik.sk/alergia-na-mlieko/