Čo znamená plešina u dvojročného dieťaťa?
Dobrý večer, nikdy som si to nevšimla až dnes a teraz keď malý spinka za pár mesiacov ma 2 roky. Inak vlasy nám rastu veľkou rýchlosťou počas jedného roka sa bol u 3x strihať (strašne rýchlo rastu vlasy) a som zúfalá nasla som mu takéto vypadne miesto na hlavke.. co to môže znamenať? Vlásky mu nepadaju doteraz som si nevšimla skúsim kuk ešte keď sa pretoci na druhubstranu pozrieť

@pribinak ešte takto keď ho strihali strašne plakal mala som ho na sebe mohlo sa stať že mu nechtiac zo strojčekom suchol a spravil toto alrbo neni mozne.. ? Nikdy som si to nevšimla keď mal tie predchádzajúce strihania
Och neviem. Pri malých deťoch je mozne vserko. Za mna je najistejsie skočiť k doktorke, ideálne na kožné
Syn mal takúto lysinu ako malý. Riešila to koziarka. Mali sme čosi na natieranie. Časom sa to stratilo, ale zo 2-3 mesiace to mal lysé.
Skúsim zajtra ráno našej keďže sa blížia sviatky.. no mam strach, som si to predtým nikdy nevšimla
to by mal už maličke strnisko smer mudr , štitna , kožno
@sara07 rastie mu stade 1vlasok. Pôjdeme ráno ďakujem
Ak by mu toto "urobila kadernicka" tak to takto nevyzera. Bolo by to podrazdene a cervene, minimalne prvy den -dva.
Moze to byt alopecia areata. Urcite vysetrit. Vacsinou sa to uz s ludmi taha cely zivot pri strese a pod. Takze nezabedbat. Vraj tieto autoimunitne ochorenia suvisia velmi s nizkou hladinou vit D. Ale liecit sa tym nedaju len udrziavat na uzde. Urcite smer lekar. Drzim palce.
Mohol sa buchnúť, ja som tak mala, potierala som vlasovým hnojivom a chvíľku trvalo kým sa tie korienky spamätali a začali vlasy rásť..
Nemal tam chrastu a ostala mu jazva?

Určite k doktorke, ja sa v tom veľmi nevyznám, ale mizno alopecia ?