icon

Čo znamená plešina u dvojročného dieťaťa?

17. dec 2024

Dobrý večer, nikdy som si to nevšimla až dnes a teraz keď malý spinka za pár mesiacov ma 2 roky. Inak vlasy nám rastu veľkou rýchlosťou počas jedného roka sa bol u 3x strihať (strašne rýchlo rastu vlasy) a som zúfalá nasla som mu takéto vypadne miesto na hlavke.. co to môže znamenať? Vlásky mu nepadaju doteraz som si nevšimla skúsim kuk ešte keď sa pretoci na druhubstranu pozrieť

Čo znamená plešina u dvojročného dieťaťa?
pribinak
17. dec 2024

Určite k doktorke, ja sa v tom veľmi nevyznám, ale mizno alopecia ?

autor
17. dec 2024

@pribinak ešte takto keď ho strihali strašne plakal mala som ho na sebe mohlo sa stať že mu nechtiac zo strojčekom suchol a spravil toto alrbo neni mozne.. ? Nikdy som si to nevšimla keď mal tie predchádzajúce strihania

pribinak
17. dec 2024

Och neviem. Pri malých deťoch je mozne vserko. Za mna je najistejsie skočiť k doktorke, ideálne na kožné

lilke
17. dec 2024

Syn mal takúto lysinu ako malý. Riešila to koziarka. Mali sme čosi na natieranie. Časom sa to stratilo, ale zo 2-3 mesiace to mal lysé.

autor
17. dec 2024

Skúsim zajtra ráno našej keďže sa blížia sviatky.. no mam strach, som si to predtým nikdy nevšimla

sara07
17. dec 2024

to by mal už maličke strnisko smer mudr , štitna , kožno

autor
17. dec 2024

@sara07 rastie mu stade 1vlasok. Pôjdeme ráno ďakujem

colsami
18. dec 2024

Ak by mu toto "urobila kadernicka" tak to takto nevyzera. Bolo by to podrazdene a cervene, minimalne prvy den -dva.

basulaak
18. dec 2024

Moze to byt alopecia areata. Urcite vysetrit. Vacsinou sa to uz s ludmi taha cely zivot pri strese a pod. Takze nezabedbat. Vraj tieto autoimunitne ochorenia suvisia velmi s nizkou hladinou vit D. Ale liecit sa tym nedaju len udrziavat na uzde. Urcite smer lekar. Drzim palce.

macatt
18. dec 2024

Mohol sa buchnúť, ja som tak mala, potierala som vlasovým hnojivom a chvíľku trvalo kým sa tie korienky spamätali a začali vlasy rásť..

ajko2011
18. dec 2024

Nemal tam chrastu a ostala mu jazva?