icon

Čo znamená zvýšený svalový enzým u dieťaťa?

mbiresova29
19. feb 2026

Ahojte prosím nemáte niekto skúsenosť ? Moje 2,5 ročne dieťa (chlapec) má zvýšený svalový enzým CK má ho12,
LD má v norme veľmi mierne zvýšené aj pečeňovky.
Sme poslaný na neurologiu. Mám sa niečoho obávať ?
Malo niekoho dieťatko také výsledky a bolo všetko OK?

Malý okrem zvýšeného enzýmu nemá žiadne iné problémy. Je extrémne živý, ako bábätko bol pohybovo v predu, nemá problém so skákaním, behaním, vylezie hocikam on proste neposedí ani minútu .

anonym_cae9a4
19. feb 2026

Ahoj, ja len že už si sa to pýtala a dostala si odpoveď, stále je málo?

blaazi
19. feb 2026

@mbiresova29 ahoj, aj moj mal.zvyseny, este ideme na kontrolu. Pokial nema zvysenie v stovkach, ide pravdepodobne podla neurologicky o dosledok virozy, ockovania, svalovky, atd.

mbiresova29
autor
19. feb 2026
@blaazi

@mbiresova29 ahoj, aj moj mal.zvyseny, este ideme na kontrolu. Pokial nema zvysenie v stovkach, ide pravdepodobne podla neurologicky o dosledok virozy, ockovania, svalovky, atd.

@blaazi a môžem sa opýtať aké mal hodnoty ? My ideme v apríli na neurologiu na emg a dovtedy spravia ešte kontrolný odber
Nie v 100vkach nie 12 mal

mbiresova29
autor
19. feb 2026
@anonym_cae9a4

Ahoj, ja len že už si sa to pýtala a dostala si odpoveď, stále je málo?

@anonym_cae9a4 ano dostala som odpoveď a som za ňu vďačná ale proste mám strach o svoje dieťa a priznám sa som naňho dosť citlivá. Tak ak rozčuluje niekoho že sa ešte raz pýtam tak ma to mrzí .

anonym_cae9a4
19. feb 2026
@mbiresova29

@anonym_cae9a4 ano dostala som odpoveď a som za ňu vďačná ale proste mám strach o svoje dieťa a priznám sa som naňho dosť citlivá. Tak ak rozčuluje niekoho že sa ešte raz pýtam tak ma to mrzí .

@mbiresova29 a čo chceš ešte niečo iné prečítať? Čo chceš prečítať, aby ťa to upokojilo a počkala si do vyšetrenia? Keďže syn nemá žiadne problémy.

anonym_cae9a4
19. feb 2026
@blaazi

mbiresova29
autor
19. feb 2026
@mbiresova29

@anonym_cae9a4
@mbiresova29 prečo toľko hnevu ?

mbiresova29
autor
19. feb 2026
@mbiresova29

Nechodím sem a chcela som to dať do inej sekcie ale očividne som zas tu …. Nevyznám sa v tom . Tak ma to mrzí chcem len pomoc nič iné . A zmazať to už nejde mi

stanislavicenka
19. feb 2026

@mbiresova29 pozeram tu diskusiu predtym, dostala si jasnu odpoved. Ale ja osobne by som sa pytala osetrujuceho lekara dietata..tam si asi tiez dostala dostatocne kompletnu odpoved

mbiresova29
autor
19. feb 2026
@stanislavicenka

@mbiresova29 pozeram tu diskusiu predtym, dostala si jasnu odpoved. Ale ja osobne by som sa pytala osetrujuceho lekara dietata..tam si asi tiez dostala dostatocne kompletnu odpoved

@stanislavicenka práveže som nezistila nič konkrétne povedali mi že to nie je vysoké a ani nie dobré …tak čo mám z toho ?
Že mi o tom bližšie povedia o 2 mesiace na EMG …
Tak preto či nemá niekto skúsenosť s takými hodnotami a bolo všetko OK … lebo bližšie info nemám či mám sa niečoho báť či nie

sisa_s
19. feb 2026

Kvoli comu mal odber, ked nema ziadne tazkosti?

anonym_acae21
19. feb 2026

Ck 12 u/l je nízka hladina

anonym_acae21
19. feb 2026

24-200 u/l je normál
vysoka hladina je problém
Nízka nie

monvitka
19. feb 2026

Treba ist na genetiku, ak to pretrvava...aby vylucili svalove choroby

mbiresova29
autor
19. feb 2026
@sisa_s

Kvoli comu mal odber, ked nema ziadne tazkosti?

@sisa_s kvôli špičkovaniu ale on nechodí stále sa špičkách ale strieda to

mbiresova29
autor
19. feb 2026
@anonym_acae21

24-200 u/l je normál
vysoka hladina je problém
Nízka nie

@anonym_acae21 ak dobre prepočítavam tak v tých hodnotách čo píšeš má 768
A v tých čo mi doktorka hovorila tak norma je 3 a on má presne 12,8

mbiresova29
autor