Costi pre 13 mesačné dieťa?

liliankaamirko
25. júl 2018

Ahoj žienky. Moje drobča vnoci 6x zvracalo, potom sa pridružili teploty nad 38C. rano zvracal opäť. a pridružia sa hnačka. CRP je 8, výtery sú urobené, ýsledky až o tri dni ☹ Smectu vypiť nechce, čierne uhlie vyvracia.... dávame odvar ryžový, čierny čaj . Lekárka nám odporúčila COSTI. V lekárni mi však povedali , že v žiadnom prípade pre malého NIE. Mimi má13mesiacov, 9 kg. Máte nejaké skúsenosti???

sissy27
25. júl 2018

@liliankaamirko stačí si prečítať príbalový leták - Tento liek nie je určený pre deti do 12 rokov a deti s váhou do 35 kg. Pre niečo tento limit asi výrobca odporúča. Nepoviem, keby to bolo 11 ročné dieťa a 33kg, tam by som to ešte zvážila, ale toto nie.
Určite sú iné spôsoby, ako bojovať s vracaním a hnačkou a detí.
Smectu by som nedala ani ja, čierne uhlie by som tiež s najväčšou pravdepodobnosťou vyvracala. Skús mu dať trošku čučoriedok (upravujú stolicu), vlažný čierny čaj, kľud, teploty sťahovať zábalmi. Prípadne kulíšek na doplnenie minerálov. A poradiť sa aj s iným lekárom.

evinkabarborka
25. júl 2018

Ahoj.existuje prasok Tasectan,je to nieco ako Smecta,ale ma to miernejsiu chut.rozpusta sa to vo vode alebo caji.isto to dieta nevypije dobrovolne,ale striekackou napr.z Nurofenu to do neho dostanes.ak uz nevracia,treba skusit ryzu a suchare a hlavne dost tekutin.na 9 kg 900ml +10% co stati pri hnackach,takze tak do 1l.ak nebude mat dost tekutin,tak jej nezaberu ani sirupy na zvys.teplotu.

majkapatko
26. júl 2018

@liliankaamirko K tej Smecte.... Mne ju moja tiez nechcela pit z lyzicky, ked bola babo, ako to odporucala lekarka. Ale druhu noc, ked uz bola totalne dehydrovana, som jej ju zo zufalstva naliala do flasticky, z ktorej pila zvycajne mlieko a zohriala na taku teplotu ako mliecko. Vypila uplne vsetko! Este sa mi to podarilo raz cez den, a potom znova v noci. Na dalsi den teploty ustupili, bolo jej lepsie a tak uz to pit nechcela, ale podarilo sa, hnacka ustupila 😁

liliankaamirko
autor
26. júl 2018

ďakujem za rady.Nakoniec sme to zvládli. 🙂