Covid-19 - hospitalizácia ročného dieťaťa
Prosim vas, ak by prislo k najhorsiemu a museli by mi jednorocne dieta hospitalizovat kvoli kovidu a ja som tiez pozitivna, mozem na covid oddeleni osatat s dietatom? Uz neteplotujem, ale stale som pozitivna.
Len chcem vediet ake mam prava. Samozrejme chapem, ze ak by slo dieta na normalne oddelenie tak by som tam uz z vlasneho zdraveho rozumu nesla pozitivna, ale ak by sla na covidove tak logicky mi to vychadza ok, len ci to tak aj je.
Dakujem
Samozrejme že máš právo byť s dieťaťom aj pozitívna, veď aj dieťa je pozitívne. Neviem si predstaviť ročne dieťa bez matky v nemocnici. Veď by to bolo aj pre nich horšie, to dieťa nebude na povel ležať v posteli.
Ale nemysli na taký scenár, drvivá väčšina detí to zvládne doma
@zara0201 dakujem za info
@klip0 dakujem. aj ja verim, ze to zvladneme v pohode, len ona je slaby jedak a malo aj popije ked je zdrava.. tak sa bojim aby neskoncila dehydrovana. Len dnes zacala teplotovat, tak sa samozrejme budem snazit ako budem vediet, ved nikto nechce skoncit v nemocnici. Len chcem byt pripravena.
Papat nevadi, len tekutiny su dolezite, takze nejak do neho dostat aspon tie, aj ked teda v mensom mnozstve, ale pravidelne
Dakujem kocky! Ste super
Idem nastartovat nurofen striekacku, lebo aj UM odmietla.
@banalu dávaj aj tú vodičku/sladený čaj striekačkou - ak nechce z flaše....v tomto prípade by som vôbec nepozerala či cukor je alebo nie je zdravý a dávala by som aj sladený čaj.....jednak potrebuje enegriu a jednak ti skôr vypije sladený čaj ako vodu....ide cca o 2týždnem takže určite by som nepozerala na to že cukor je zlý....telo potrebuje aj cukry, hlavne v prípade ak potrebuje veľa energie na chorobu....
@mogaa dakujem. Nemam problem ju drzat cely den na chrumkach ci sladenom caji. Ako pises, je to vynimocna situacia a potrebuje energiu. Chrumky odmietala, sladky caj vyplula - ona je skor na slane, ale prekvapila, lebo zjedla banan, asi tretinu, ten nikdy nechcela doteraz, tak sme na nu pozerali trochu prekvapene.
Chuda vyskocilo jej to az nad 40 poobede a to cipkujem na prekladku. Cely den som ju ladovala vodou na striedacku s muzom. Pila aj z vlastnej flase, ale museli sme strngat a vsetci pit 😊 a ked ju to prestalo bavit tak sup striekacka.
Uz spi, tak snad noc bude kludna a teplota uz zajtra ustupi🤞
@banalu no dúfam že zajtra bude lepšie...ono pre detičky je to ľahšie v tom, že oni sa stále stretávajú s novými vírusmi, takže také to rýchle zareagovanie na nový vírus u nich dokonale funguje....preto aj tie teploty , u nich je normálne 1-2dni teplota a zrazu dieťaťu nič nie je.....ak by nepomohli čípky, kludne dávaj zábaly, tam naozaj len týždeň dva vydržať.....

Dieta pojde na detske. U nas na detskom hospitalizujeme aj pozitivneho rodica,idu spolu na izolacku.