icon

Covid-19 u 8 mesačného syna

lyduska13
17. jan 2021

Ahojte idem si po skusenosti.v domacnosti sme vsetci pozitivni...mam maleho 8mesacneho syna,ktory nastastie testovany nebol ale s jeho imunitpu urcite coronu dostal...po telefonickom rozhovore s jeho pediatrickou sa nam to podla symptomov potvrdilo...skratim to boli sme s infikovanou 5.2....maly zacal horuckovat a mat priznaky o tyzden neskor...12.2.horuckoval cca dva dni a od horucky bol aký taký pokoj...az na dnes...dnes po cca dalsich 4roch dnoch mu vustupila horucka nad38.,4....moze sa to takto vratit?mate skusenpsti?priznam sa ze sa o neho sialene bojim.v tieto dni sa mu opat aj naliali zubky ale nechcem to pripisovat len im...

basska_b
17. jan 2021

Moze sa to podla mna vratit... ale neboj, svagor hovoril, ze sa s tazkym priebehom u deti pod 6 rokov este nestretol. Ale on neni pediater, len vseobecny lekar. Ale on cita vsetky tie newslettre lekarske a casopisy... moja mala 10 mesiacov a nedostala to, ale aj ja sama som mala len velmi mierne priznaky. Vacsie priznaky mal len manzel a ten sa snazil od nas izolovat.

janage
17. jan 2021

@lyduska13 ahoj áno tento vírus je zákerný v tom, že po zlepšení sa ti o pár dní zas stav zhorší. Mali sme aj v rodine, ale u dospelého.
Samozrejme to môžu byť aj zuby. Skús zachovať kľud a sleduj. V prípade ak sa objaví niečo ďalšie ako vyrážka, hnačky, vracanie tak volaj rovno na pohotovosť a poraď sa.

janage
17. jan 2021

toto sú komplikácie co sa objavili pri dievčatku čo malo problémy so srdiečkom. Je veľmi veľmi zriedkavá.
Teda netreba panikáriť, ale zas je dobre byť obozretný a informovaný.
https://ahojmama.pravda.sk/clanky/pre-vazne-kom...

janage
17. jan 2021

@lyduska13 mňa upozornila kamoška pediatrička na tento pripad.

mogaa
17. jan 2021

@janage O tomto sa písalo už pri prvej vlne že to zistili v Británii u viacerých delí - multisystémové zápalové ochorenie ktoré deti postihlo po prekonaní korony....ono stáva sa to, aj keď to samozrejme nie nie pravidlo...bola robených aj viac štúdii ktoré to len potvrdili...ono o Covide sa stále toho veľa nvie, je to stále veľká neznáma - prečo môže mať u každého iné príznaky, rôzny priebeh a prečo ju veľa ľudí prekonaná bezpríznakovo a naopak iným spôsobí trvalé následky , dokonca aj smrť....môže poškodiť srdce, plúca, obličky, v podstate zasiahnuť akýkoľvek orgán včetne mozgu....známa je 3mesiace po korone a tiež má stále rozhádzaný krvný obraz a má stále vysoké zápalové parametre(od korony)a to už vybrala viacero ATB.....

lyduska13
autor
17. jan 2021

@mogaa dakukem uz som zase opat raz o nieco mudrejsia....🍀🍀

mogaa
17. jan 2021

@lyduska13 to ale neznamená že to musí mať tvoj syn.....kludne to môžu byť zuby alebo iná viroza.....treba komunikovať s pediatrom.....ono ktokoľvek ak je v spoločnej karanténe môže Covid dostať aj na 7-8deň čiže ďaľší člen domácnosti môže ochorieť aj na konci karatény......sestra bola pozitívna v lete....bola bezpríznaková a testovaná len raz...ostatných členov domácnosti testovali 2x - prvý raz po 5dňoch a druhý raz pred koncom karantény či nenakazila nikoho počas celej karantény.....bola u nich aj 2ročná neterkina dcérka, tú tiež netestovali ale musela ostať doma pokiaľ všetci neukončili karanténu.....

martul
17. jan 2021

@lyduska13 každý v mojom okolí mal zvýšeniu teplotu 2-3 dní, potom nič mysleli si že majú po Tom a zrazu bum 38-39 nastúpili a bolesť celého tela