Coxiackie vírus - ruky, nohy a ústa
Zdravim, ma niekto skusenosti s tymto virusom u deti.
My to mame v sobotu a v nedelu vysoke horucky,afty na oblukoch a cakam ze sa vysype aj inde...zatial sa nevysypala...
@gabika4321 dcerka mala teplotu vo stvrtok vecer,to bol prvy priznak a mna zacalo v nedelu rano boliet hrdlo a vecer som uz mala horucky. Takze 2,5 az 3 dni u nas
Momentálne S tým bojujeme. Týždeň sme už V teplotách aj vysypane telíčko máme. 😢konečne dnes spravili sedimentaciu A dali antibiotika
@gabika4321 - ja po troch a teda komplikacie som mala riadne.
@monilik týždeň v kuse teplota. Ráno okolo 37.2 postupne sa zvyšuje A večer vyskočí nad 39.prvý krát sme boli V stredu dala nám fenistil , S tým že teplota by mala klesnúť ale neklesala Ani vysyp sa netrafil tak som išla zase kedže ide víkend aby sme nemuseli ísť na pohotovosť
No A robili sedimentaciu bola zvýšena tak preto zinat.
@janulienka2181 ahoj prosim ta aky sprej do ust ste dostali.my mame chorobu usta ruky nohy.maly ma rok a pol a ma to v puse uz som zufale nechce mi jest.a gel zo mu davam sa mu zle nanasa lebo nechce otvorit usta.viem ze ste to prekonali davnejsie ale nepamatas si ako sa to volalo.dakujem
Baby uz to je skoro 4 mesiace,co som mala tento virus a az vcera mi zliezol nechet z palca na nohe.aj na rukach sa mi odstiepuju od polky nechty.po tak dlhej dobe by som to necakala.
@andulam zial priznaky mozu prist aj po pol roku...iminitny system je oslabeny niekolko mesiacov...treba sa nadalej dopovat vitaminami a nechty si kremovat premastejucimi mastami(belobaza, lipobaza a podobne...)
Moja dcera to prekonala dva krat s odstupom dvoch mesiacov a medzitym este stomatitidu... je dobre nasadit vit B a zinok dlhodobejsie
Doniesli sme si z jaslí akurát pod stromček. Malý nakazil staršieho, horúčky, pupáky, plné ústa aftov. Najlepšie, že keď som to do jaslí volala mi povedali, že hej, to tam majú viacerí, nie sme prvý, no upozornenie žiadne. 😠
Ahojte,
vie mi niekto povedat, ci je dostat virus 2x?
@sasanka123 ano moja starsia mala v juli 2016 a opat v oktobri 2016 a druhykrat mala miernejsie horucky, neboli take vysoke ako v juli ale mala zas hrozny vysyp, ktory sa velmi dlho hojil. Na pohotovosti povedali, ze je to virus ktory ma vela foriem a poddruhov a ze to by musela schytat vsetky aby ziskala imunitu ako pri kiahnach ☹
Ahon pocula som a citala tu ,ze vraj ano,no vlastnu skusenost s tym nemam.mali sme to len raz a od v tedy si savame pozor co zoberieme do ruk .mala to mala aj ja aj syn.....
Ahojte babulky prosim o radu neviete co to moze byt moj 7 rocny syn to ma na nohach najprv vysoke teploty cele hrdlo vyhadzane s cervenymi bodkami a teraz toto na nozkach som.tehotna mam 14 tt a bojim sa dakujem za radu a za nazory..😔🤒
ahoj no to ma ruky nohy usta ....Odporucam byt dalej a moc nechytat vyrazky ja som to dostala od deti a je to horsie ako silna angina ...vzivote som sa tak zle necitila ako pocas tejto choroby a tie bolesti na tele a v hrdle ani nehovorim...priatel bol dlho v robote tak nebol tak casto pri nich a nedostal to.....kupala som decka v hypermangane ako pri kiahnach lebo tie pluzgiere im zacali praskat.....syn nechodil tyzden a zhorsovalo sa to postupne aj niekolko dni.....nic prijemne
@renatka3030 maleho to srvbi zajtra ideme k lekarke ale bojim sa lebo som tehotna maleho musim natierat a ak natren umyvam si hned ruky ak je to ten virus tak teraz nieco leti v vetre..☺
JE TO VZDY JE TO V LETE .....MY SME BOLLI V BOJNICIACH A TAM SME URCITE NIECO POCHYTALI ...O 2 DNI SME TO DOSTALI........TATO CHOROBA ZACINA AKO KIAHNE ALE AK SA UROBIA TIE PLUZGIERE NA CHODIDLACH A DLANACH TAK JE TO JASNE.....SU TO NAJPRAV AKO DAKE FLAKY A POTOM TO MOZE ZACAT AJ PRASKAT.....NEVIEM JE TO VYRUSOVE A ZALEZI VELA AJ NA IMUNITE.....TREBA PRECITAT INFO ...AK SI DAS RUKY NOHY USTA VIAC O CHOROBE BUDES VEDIET ODBORNE....hOVORI SA ,ZE TO JE DETSKA CHOROBA A DOSPELI BY TO NEMALI DOSTAT .TA SOM SA DOCITALA ,ALE JA SOM TO DOSTALA A INE CO SOM CITALA....TAK OZAJ NEVIEM ,KDE JE PRAVDA....DRZIM PALCE ABY SI O NEDOSTALA.....TREBA BRAT VITAMINY ...
@renatka3030 ano vitaminy beriem tak uvidime aj ja dom sa docitala ze je to detska choroba ale pre istotu zavolam potom gynekologovi. Ale vei pekne dakujem.za odpovrd a za najdenie trosku casu 🙂
No tak môj syn to mal len ako zo tri červené vyrážky na ruke.....ani sme si to nevšimli. Až ked som ja dostala vyše 39 °C horúčky a za také 4-5 dní sa mi vyhádzali dlane rúk a plochy nôh....neskutočná bolesť, chodila som aj na wc po štyroch, čo som nemohla stúpiť na nohy, lekárka najprv nevedela, čo to je, lebo som ešte nebola komplet vyhádzaná.....a vraj u dospelého sa s tým ešte nestretla. A ešte rok potom som mala problém s nechtami. Vytvorila sa mi tam bublina a nechet sa lámal. A na nohách mi štyri odpadli. No skoro rok, kým sa mi tie nechty dali doporiadku....Niečo hrozné....A malý nemal nič, len zvýšenú teplotu, tri vyrážky a tiež sa mu trocha lámali nechty.....A mala som to v oktobri
@tslobik no fasa mam sa na co tesit dufam ze nepojdeme az tak do extremov ja mam sice dobru imunitu len neviem ako teraz v tehotenstve bojim sa aby to neiblizilo babetku a moj syncek bol v poriadku uz sa to rozsirilo na usko a dlane a zo zadu na stehnach neviem ci je to ten vyruz alebo varoccila 😔 uvidime zajtra a picula som ze varicella je v tehu nebezpecna 😢
@janamexico A to má teda ovčie kiahne (varicellu)? Ak ano, tak zbytočne nestresuj....pravdepodobne si ich už v detstve mala.....Ja som mala ten iný vírus - ruky, nohy, ústa - to sa nachádza len v ústach, a na plochách noh a dlaniach. To dospelí zväčša nemávajú. Najlepšie sa poradiť s gynekológom....prípadne dať zistiť protilátky....
To nevypada na kiahne a nieje to na nohách a v ústach už to potom všade ....ja som to dostala a kiahne som mala keď som bola dieťa ....takže to dostane aj dospelý ...je to infekčné a aj na pohotovosti nás na to upozornili .dali nás do miestnosti čakať ,kde nás aj vyšetrovali ...nenechali nás ani v čakárni

Ahojte.. chcem sa Vas spýtať maminy,ktoré ste to chytili,tak po koľkých dňoch choroby u dieťaťa? Ďakujem.