icon

Coxiackie vírus - ruky, nohy a ústa

mischellka47
30. sep 2013

Zdravim, ma niekto skusenosti s tymto virusom u deti.

gabika4321
18. okt 2016

Ahojte.. chcem sa Vas spýtať maminy,ktoré ste to chytili,tak po koľkých dňoch choroby u dieťaťa? Ďakujem.

danielaaninuska
18. okt 2016

My to mame v sobotu a v nedelu vysoke horucky,afty na oblukoch a cakam ze sa vysype aj inde...zatial sa nevysypala...

nelinkabublinka
18. okt 2016

@gabika4321 dcerka mala teplotu vo stvrtok vecer,to bol prvy priznak a mna zacalo v nedelu rano boliet hrdlo a vecer som uz mala horucky. Takze 2,5 az 3 dni u nas

evita876
18. nov 2016

Momentálne S tým bojujeme. Týždeň sme už V teplotách aj vysypane telíčko máme. 😢konečne dnes spravili sedimentaciu A dali antibiotika

monilik
18. nov 2016

@evita876 antibiotika na HFMD? mate to skomplikovane inou infekciou?

reklamka
18. nov 2016

@gabika4321 - ja po troch a teda komplikacie som mala riadne.

evita876
18. nov 2016

@monilik týždeň v kuse teplota. Ráno okolo 37.2 postupne sa zvyšuje A večer vyskočí nad 39.prvý krát sme boli V stredu dala nám fenistil , S tým že teplota by mala klesnúť ale neklesala Ani vysyp sa netrafil tak som išla zase kedže ide víkend aby sme nemuseli ísť na pohotovosť
No A robili sedimentaciu bola zvýšena tak preto zinat.

mirkabo
5. dec 2016

@janulienka2181 ahoj prosim ta aky sprej do ust ste dostali.my mame chorobu usta ruky nohy.maly ma rok a pol a ma to v puse uz som zufale nechce mi jest.a gel zo mu davam sa mu zle nanasa lebo nechce otvorit usta.viem ze ste to prekonali davnejsie ale nepamatas si ako sa to volalo.dakujem

monilik
5. dec 2016

@mirkabo ja som davala do pusinky striedavo Florsalmin a Anginal s cajovnikom.celkom pomahalo.a po lyzickach harmancekovy caj,ten je tiez protizapalovy.

andulam
5. dec 2016

Baby uz to je skoro 4 mesiace,co som mala tento virus a az vcera mi zliezol nechet z palca na nohe.aj na rukach sa mi odstiepuju od polky nechty.po tak dlhej dobe by som to necakala.

katarinavt
5. dec 2016

@andulam zial priznaky mozu prist aj po pol roku...iminitny system je oslabeny niekolko mesiacov...treba sa nadalej dopovat vitaminami a nechty si kremovat premastejucimi mastami(belobaza, lipobaza a podobne...)

aurora2322
6. dec 2016

Moja dcera to prekonala dva krat s odstupom dvoch mesiacov a medzitym este stomatitidu... je dobre nasadit vit B a zinok dlhodobejsie

evina_vlc
22. dec 2016

Doniesli sme si z jaslí akurát pod stromček. Malý nakazil staršieho, horúčky, pupáky, plné ústa aftov. Najlepšie, že keď som to do jaslí volala mi povedali, že hej, to tam majú viacerí, nie sme prvý, no upozornenie žiadne. 😠

evita876
23. dec 2016

@evina_vlc veď to je infekčné. ..tO oni nevedia?
My sme si to prešli V novembri.Držím palce A prajem skóre uzdravenie

reklamka
23. dec 2016

@andulam - mne sa tiez po takej dlhej dobe davali dole. ☹

evina_vlc
23. dec 2016

@evita876 no veď toto. Nepovedali nič, že to tam majú. Ach joj. Dakujem, no ani jest nechcia, to bude zajtra na večeru asi krupicová kaša. 😕😀 Pekné sviatky prajem.

sasanka123
15. mar 2017

Ahojte,

vie mi niekto povedat, ci je dostat virus 2x?

lucyivo
15. mar 2017

@sasanka123 ano moja starsia mala v juli 2016 a opat v oktobri 2016 a druhykrat mala miernejsie horucky, neboli take vysoke ako v juli ale mala zas hrozny vysyp, ktory sa velmi dlho hojil. Na pohotovosti povedali, ze je to virus ktory ma vela foriem a poddruhov a ze to by musela schytat vsetky aby ziskala imunitu ako pri kiahnach ☹

renatka3030
15. mar 2017

Ahon pocula som a citala tu ,ze vraj ano,no vlastnu skusenost s tym nemam.mali sme to len raz a od v tedy si savame pozor co zoberieme do ruk .mala to mala aj ja aj syn.....

janamexico
27. jún 2017

Ahojte babulky prosim o radu neviete co to moze byt moj 7 rocny syn to ma na nohach najprv vysoke teploty cele hrdlo vyhadzane s cervenymi bodkami a teraz toto na nozkach som.tehotna mam 14 tt a bojim sa dakujem za radu a za nazory..😔🤒

janamexico
27. jún 2017

Ahojte babulky potrebujem poradit moj sym mal najprv 2 dni vysoke teploty na to vyhadzane hrdlo s cervenymi bodkami a teraz toto na nohach bojim sa som tehotna nevien co ribit ake su vase nazory ...☹

renatka3030
27. jún 2017

ahoj no to ma ruky nohy usta ....Odporucam byt dalej a moc nechytat vyrazky ja som to dostala od deti a je to horsie ako silna angina ...vzivote som sa tak zle necitila ako pocas tejto choroby a tie bolesti na tele a v hrdle ani nehovorim...priatel bol dlho v robote tak nebol tak casto pri nich a nedostal to.....kupala som decka v hypermangane ako pri kiahnach lebo tie pluzgiere im zacali praskat.....syn nechodil tyzden a zhorsovalo sa to postupne aj niekolko dni.....nic prijemne

janamexico
27. jún 2017

@renatka3030 maleho to srvbi zajtra ideme k lekarke ale bojim sa lebo som tehotna maleho musim natierat a ak natren umyvam si hned ruky ak je to ten virus tak teraz nieco leti v vetre..☺

renatka3030
27. jún 2017

JE TO VZDY JE TO V LETE .....MY SME BOLLI V BOJNICIACH A TAM SME URCITE NIECO POCHYTALI ...O 2 DNI SME TO DOSTALI........TATO CHOROBA ZACINA AKO KIAHNE ALE AK SA UROBIA TIE PLUZGIERE NA CHODIDLACH A DLANACH TAK JE TO JASNE.....SU TO NAJPRAV AKO DAKE FLAKY A POTOM TO MOZE ZACAT AJ PRASKAT.....NEVIEM JE TO VYRUSOVE A ZALEZI VELA AJ NA IMUNITE.....TREBA PRECITAT INFO ...AK SI DAS RUKY NOHY USTA VIAC O CHOROBE BUDES VEDIET ODBORNE....hOVORI SA ,ZE TO JE DETSKA CHOROBA A DOSPELI BY TO NEMALI DOSTAT .TA SOM SA DOCITALA ,ALE JA SOM TO DOSTALA A INE CO SOM CITALA....TAK OZAJ NEVIEM ,KDE JE PRAVDA....DRZIM PALCE ABY SI O NEDOSTALA.....TREBA BRAT VITAMINY ...

janamexico
27. jún 2017

@renatka3030 ano vitaminy beriem tak uvidime aj ja dom sa docitala ze je to detska choroba ale pre istotu zavolam potom gynekologovi. Ale vei pekne dakujem.za odpovrd a za najdenie trosku casu 🙂

tslobik
27. jún 2017

No tak môj syn to mal len ako zo tri červené vyrážky na ruke.....ani sme si to nevšimli. Až ked som ja dostala vyše 39 °C horúčky a za také 4-5 dní sa mi vyhádzali dlane rúk a plochy nôh....neskutočná bolesť, chodila som aj na wc po štyroch, čo som nemohla stúpiť na nohy, lekárka najprv nevedela, čo to je, lebo som ešte nebola komplet vyhádzaná.....a vraj u dospelého sa s tým ešte nestretla. A ešte rok potom som mala problém s nechtami. Vytvorila sa mi tam bublina a nechet sa lámal. A na nohách mi štyri odpadli. No skoro rok, kým sa mi tie nechty dali doporiadku....Niečo hrozné....A malý nemal nič, len zvýšenú teplotu, tri vyrážky a tiež sa mu trocha lámali nechty.....A mala som to v oktobri

janamexico
27. jún 2017

@tslobik no fasa mam sa na co tesit dufam ze nepojdeme az tak do extremov ja mam sice dobru imunitu len neviem ako teraz v tehotenstve bojim sa aby to neiblizilo babetku a moj syncek bol v poriadku uz sa to rozsirilo na usko a dlane a zo zadu na stehnach neviem ci je to ten vyruz alebo varoccila 😔 uvidime zajtra a picula som ze varicella je v tehu nebezpecna 😢

tslobik
27. jún 2017

@janamexico A to má teda ovčie kiahne (varicellu)? Ak ano, tak zbytočne nestresuj....pravdepodobne si ich už v detstve mala.....Ja som mala ten iný vírus - ruky, nohy, ústa - to sa nachádza len v ústach, a na plochách noh a dlaniach. To dospelí zväčša nemávajú. Najlepšie sa poradiť s gynekológom....prípadne dať zistiť protilátky....

reklamka
28. jún 2017

@tslobik - ja som mala presne taky isty priebeh. a malemu tiez dokopy nic nebolo. najhorsie co som zazila v zivote.

renatka3030
28. jún 2017

To nevypada na kiahne a nieje to na nohách a v ústach už to potom všade ....ja som to dostala a kiahne som mala keď som bola dieťa ....takže to dostane aj dospelý ...je to infekčné a aj na pohotovosti nás na to upozornili .dali nás do miestnosti čakať ,kde nás aj vyšetrovali ...nenechali nás ani v čakárni